HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA Fethullah Gülen Öldü'mü?İddiası Gündeme Bomba Gibi Düştü Öldü'mü Yaşıyor'mu?

Fethullah Gülenin Öldü İddiası Gündeme Bomba Gibi Düştü fethullah Gülen Öldümü Yaşıyormu Şok İddia Ortaya Atıldı Fethullah Gülen Hakkında Son durum Ne?

SON DAKİKA Fethullah Gülen Öldü'mü?İddiası Gündeme Bomba Gibi Düştü Öldü'mü Yaşıyor'mu?

Son zamanlarda çıkan habere göre ''Fetullah Gülen Öldü Mü'' gibi söylemler çıktı ortaya. Peki Fetullah Gülen gerçekten öldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Fetullah Gülen'in özel bir hastanede yoğun bakımda kaldığı gündeme gelmişti. Asılsız çıkan bu haber tartışmalara yol açmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de gerçek Fetullah Gülen ile günümüzdekinin hiçbir alakası olmadığı gündeme gelmişti. Bir klon sonucu oluşan bu tartışma epeyi uzun sürmüştü.

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR:

Fethullah Gülen veya nüfustaki kaydıyla Fetullah Gülen(d. 27 Nisan 1941, Pasinler), eski imam, vaizve yazar. 2016 yılında kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucuları arasındadır ve vakfın onursal başkanıdır.1999 yılının Mart ayında, 28 Şubat sürecindeki Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Gülen, o tarihten bu yana Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşamaktadır.

50'yi aşkın kitabı, çeşitli dergilerde makaleleri ve birçok vaazı yayımlanmıştır. Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir.

28 Ekim 2015 yılından beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almakta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) lideri olmakla suçlanmaktadır.

15 Temmuz 2016'da Pensilvanya'dan Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan takipçilerine verdiği emirle 16 Temmuz 2016 sabahına karşı Türkiye Cumhuriyeti hükumetini yıkmak için bir darbe girişiminde bulunduğu iddia edilir. Gülen demokrasiden yana olduğunu söyleyerek darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresindekiler tarafından kurgulandığını iddia etti.18 Temmuz 2016'da Erdoğan, Gülen'in iadesini ABD'den resmen talep etti. ABD makamları, Gülen aleyhinde yeterli delil olmadığı iddiası ve hâl böyleyken idam edilebileceği endişesiyle henüz bu başvuruya olumlu yanıt vermed

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler