HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azerbaycan’da Soma’ya yardım kampanyası başlatıldı

Azerbaycan "Kızıl Aypara Cemiyeti” tarafından Soma'ya yardım kampanyası başlatıldı.

Soma'da meydana maden faciası sonucu hayatını kaybeden insanların yakınlarının derdine Azerbaycan'da ortak oldu. Azerbaycan Kızıl Aypara Cemiyeti faciada hayatlarını kaybeden insanların ailelerine yardım amacıyla kampanya başlattı. Kızıl Aypara Cemiyeti tarafından Azerbaycan'da başlatılan kampanyaya ilk yardımı da milletvekilleri yaptı. Milletvekillerinin yanı sıra yerel hükümet ve sivil toplum yetkilileri, iş adamları ve çeşitli şirketler de kampanyaya yardımda bulundu.

Düzenlenen yardım kampanyasında görev alan Milletvekli Ganire Paşayeva açıklamasında, "Herkesi imkanları ölçüsünde Soma'ya yardım grevine katılmaya çağırıyoruz. Biraz önce kardeş Türkiye'de Soma yaşanan faciada mustarip insanlarımıza destek yönünde Kızılay Cemiyeti'nin değerli başkanı Nevruz Aslan'la konuştum ve Soma'ya yardım için emek hakkımın bir bölümünü yaptığımı bildirdim. Artık bazı milletvekillerimiz, dostlarımız da Somaya destek için Kızılay Derneği aracılığıyla desteğini göstermeye başladılar ve inanıyorum ki, milletvekillerimizin hepsi Altın Hilal'in bu önemli destek kampanyasına katılacak. İmkanı olan insanlarımızın da Kızılay aracılığıyla bu kampanyaya destek olacağına inanıyor ve onları Soma faciasında mustarip insanlarımıza imkanları yettiği kadar destek olmaya çağırıyorum. Bu bizim ortak ağrı acımız ve Sayın Başkan başta olmak üzere devletimiz ve halkımız kardeş Türkiye'nin bu üzüntüyü kendi üzüntümüz gibi paylaştığımızı söyledi ve Altın Hilal'in bu asil eylemi bu yönde önemli bir adımdır. Gelin, hepimiz Kızılay Derneği başladığı bu önemli gösteriye katılalım” şeklinde konuştu.

Kızıl Aypara Cemiyeti daha önce de Van'da ve İran'ın Doğu Azerbaycan bölgesinde meydana depremde ve Somali'de zor durumda olan halka yardım etmişti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler