HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyaca ünlü gazete iddianameye yer verdi! Davayla ilgili kritik yorum

ABD'de federal savcıların Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında hazırladıkları iddianame, New York Times gazetesinde de yer buldu. Gazete, "Yeni iddianame, her ikisi NATO üyesi olan Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin sınandığı bir döneme denk düştü" diye yazdı.

Dünyaca ünlü gazete iddianameye yer verdi! Davayla ilgili kritik yorum

New York Times, Zafer Çağlayan hakkındaki iddianamede "Türkiye'nin eski Ekonomi Bakanı ve üç Türk daha ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları ihlal etmeye yönelik geniş bir komploya katılmakla suçlandığını" yazdı.

Yeni suçlamaların Sarraf davasının "önemli ölçüde genişletilmesi" anlamına geldiğini düşünen gazete, iddianamenin içeriğine ilişkin bilgi verdikten sonra "Yeni iddianame, her ikisi NATO üyesi olan Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin sınandığı bir döneme denk düştü" yorumu yapıldı.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mayıs ayında Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan kavga ile ilgili olarak korumaları hakkında hazırlanan iddianameye gösterdiği tepkiye dikkat çekildiği haberde Erdoğan'ın "defalarca" ABD makamlarını Fethullah Gülen'i iade etmeye çağırdığı da anımsatılıyor.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler