HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Europol: IŞİD kendi sosyal medyasını hazırlıyor

İngiltere'nin başkenti Londra'daki güvenlik konferansında konuşan Wainwright, yeni çevrimiçi platformun geçen hafta internette aşırılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 48 saatlik operasyon sonucu tespit edildiğini belirtti. Wainwright, "Bu operasyon kapsamında IŞİD'in kendi sosyal medyasını geliştirmek üzerine çalıştığını öğrendik. Faaliyetlerini sürdürmek amacıyla internette kendi mecralarını geliştiriyorlar" dedi.

Europol Direktörü Rob Wainwright, IŞİD'in (DEAŞ) mesajlarının gizliliğini sağlamak amacıyla kendi sosyal medyasını geliştirdiğini açıkladı.

Aşırılık yanlılarının bilgi paylaşımı ve propaganda için daha önce de popüler sosyal paylaşım sitelerinden sıkça yararlandığını belirten Wainwright, "İstihbarat kurumları, güvenlik güçleri ve teknolojik sektörün artan baskısına yanıt olarak IŞİD, dolaylı kanallar bulmak amacıyla kendi servisini oluşturuyor" diye kaydetti.

İSTANBUL'DA IŞİD OPERASYONU! MEDYA SORUMLUSU YAKALANDI

Öte yandan, 21 Nisan'da, İstanbul merkezli operasyonda terör örgütünün medya sorumlusu dahil 12 kişi yakalanmıştı.

IŞİD'in Türkiye'de kurulan seçim sandıklarına saldıracağı yönündeki bilgilerin de yakalanan medya sorumlusu tarafından hazırlanarak yayıldığı tespit edilmişti.

Bir haftada içerisinde yapılan 3 büyük operasyonda gözaltı sayısı 70'e yükselmişti.

Gece saatlerinde başlayan eş zamanlı baskınlarda 8'i Türk vatandaşı toplam 12 kişi gözaltına alınmıştı. Aramalarda çok sayıda örgütsel döküman, terör örgütünün flamaları, dijital dökümanlar ve kitapların içine gizlenmiş 3 silah ele geçirilmişti.

Bulunan dijital verilerin incelenmesi sonucunda yakalananlardan birinin IŞİD'in Türkiye'deki medya sorumlusu olduğu ortaya çıkmıştı.

Terör örgütü adına Türkiye'de propaganda yapmak amaçlı farklı siyasi kimliklerde sosyal medya hesapları oluşturulduğu tespit edilmişti. Rakka'dan gelen talimatlar üzerine bu sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılması ve yayılması istenen bilgi ve videoların yayıldığı öğrenilmişti.


En Çok Aranan Haberler