HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrailli kadınlardan çıplak protesto

İsrail'de bine yakın kişi, kadınlara karşı yapılan taciz ve tecavüzlere dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. İsrail'de kadınlar, kıyafetlerini çıkararak taciz ve tecavüz olaylarını protesto yürüyüşü düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe erkekler de destek verdi. İsrailli kadınlar, çıplak düzenledikleri eyleme, 'Fahişe Yürüyüşü' adını veriyor.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de sokaklara dökülen yüzlerce kadın, cinsel saldırıları protesto etmek için, çıplak protesto yürüyüşü düzenledi.

Tel Aviv'de düzenlenen gösteride elbiselerini caddelerde çıkaran kadınlar, 'Fahişe Yürüyüşü' adını verdikleri etkinlikte, sloganlar atarak yürüdü. Caddelerde tepkilerini çıplak yürüyerek gösteren İsrailli kadınlar, kadın kıyafeti üzerinden yapılan yorum ve önyargılara karşı da seslerini yükseltti.

rt.com'da yer alan haberde, 'Fahişe Yürüyüşü' adı verilen yürüyüşte açıklama yapan etkinliği organize eden Bracha Barad, "Çıplak olmam ya da fahişe olmam, kimseyi ilgilendirmez. Hayır, demeye hakkım var. Hayır, dediğimde, saygı gösterilmiyorsa, bu bir cinsel saldırıdır" dedi.

Tel Aviv Cinsel Saldırı Kriz Merkezi'nin verilerine göre, İsrail'de her beş kadından biri tecavüze uğruyor. Her üç kadından biri ise, cinsel saldırıya maruz kalıyor.

[

Kudüs Belediye Başkanı Barkat'tan Erdoğan'a şoke eden yanıt](https://www.mynet.com/kudus-belediye-baskani-barkattan-erdogana-soke-eden-yanit-110103034702)

HM