HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da sivil itaatsizlik eylemi

Libya'nın kuzey doğusundaki Derne kentinde çok sayıda gencin, dükkan sahiplerinin kepenk kapatması ve sivil itaatsizliğe katılması için bazı ana caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.

Libya - Derne Sivil Toplum Kuruluşları Ağı sözcüsü Abdulbasit Ebu Zeheb, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derneli gençlerin, kentte güvenliğin sağlanması talebiyle başlattıkları sivil itaatsizlik eyleminin hükümet binaları ve işyerlerinde uygulanması için caddeleri trafiğe kapattığını aktardı.

Zeheb, kendilerini Ebu Bekir es-Sıddık Taburu olarak adlandıran silahlı birmilis grubunun, sivil itaatsizliğe katılacakları ölümle tehdit ettiğini belirterek Derneli gençlerin de polis ve orduya bağlı güçlerin dikkatini bölgedeki güvenlik sorununa çekerek yetkililerin olaya müdahale etmesi amacıyla haklı sivil isyana zorladığını savundu.

Libya'nın Akdeniz sahilindeki Derne kentinde hükümet binaları ve siyasetçilere yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle halk, orduyu harekete geçirmek için sivil itaatsizliği bir baskı aracı olarak kullanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler