HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Yürüyüşü'ne saldırmak isteyen teröristlerin kimlikleri belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne saldırı hazırlığında olduğu belirtilen ve bir minibüsün içinde yakalanan IŞİD teröristlerinin kimlikleri belli oldu. Emniyetten yapılan açıklamaya göre, terör örgütü IŞİD üyesi teröristlerin minibüsü Adalet Yürüyüşü kortejin üzerine sürmeyi planladığı iddia edildi. Ayrıca, IŞİD üyesinin yakalanma anının yeni görüntüleri de ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlara saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları belirtilen 6 kişi gözaltına alındı.

Korteje saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Oğuzhan K.’nın 38 UU 962 plakalı minibüsü dün saat 20.30’da İstasyon caddesindeki bir otomobil kiralama firmasından bir haftalığına 2 bin 500 liraya kiraladığı saptandı.

EYLEM GERÇEKLEŞMEDEN ÖNLENDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'den araç kiralayan bir kişinin yürüyüşe katılanlara saldırı planladığı bilgisi üzerine başlatılan operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Minibüs içerisinde AK Parti bayrağı bulunduğunu belirten Kamçı, "Provokasyon amaçlı bir eylem hazırlığında oldukları belirlenen zanlılara yönelik operasyon düzenlendi. Minibüsü kalabalığın üstüne sürerek saldırı yapmak istediği belirlenen zanlı, ekiplerimizin takibi sonucu yakalandı. İrtibatlı olduğu kişiler de gözaltına alındı. Başarılı bir çalışmayla, provokatif eylem gerçekleşmeden önlenmiş oldu." diye konuştu.

"BİR HAFTALIĞINA MİNİBÜS KİRALADI"

Şirket yetkilisi Birol Aydın, "Kendisinin bir inşaat firmasında şoförü olduğu söyleyen Oğuzhan K. saat 20.30 sıralarında gelerek,ağabeyinin yurt dışından geleceğini onu ve çocuklarını karşılamak için bir minibüse ihtiyacı olduğunu söyledi ve bir haftalığına minibüsümüzü kiraladı. Oldukça sakindi. Bugün öğle saatlerinde polisler gelerek kendisinin minibüsü bana kiralarken verdikleri sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı suretini istediler. Benim de ifademi aldılar. Aracımızın böyle bir olayda kullanılacak olması bizi üzdü” dedi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Oğuzhan K.’nın bir inşaat şirketinde beton kamyonu şoförü olduğu belirlendi. Oğuzhan K. ile birlikte büyük eylem hazırlığı içinde bulundukları ve IŞİD militanı oldukları ileri sürülen Emre E. ve Ali M. ile 1’i kadın kişi daha Kayseri’de gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 6’ya çıktı.

Emniyet kaynakları Oğuzhan Korkmaz’ın, IŞİD’ın uyuyan hücrelerinden birinde olduğu ve Suriye’den gelen emir üzerine bu eylemi gerçekleştirmek istediği, Emre E. ve Ali M.’nin ülke genelinde ses getirecek eylemler yapmaya hazırlandığını belirtti.

"KORTEJİN ÜZERİNE SÜRECEKTİ"

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü'nü provoke etmek amacıyla ilimizden kiralamış olduğu araçla Kocaeli'ne hareket eden ve burada araç ile yürüyüş yapan kortej üzerine sürmek suretiyle eylem yapma planı içerisinde olduğu tespit edilen O.K. isimli şahıs Kocaeli Emniyeti ile kurulan koordinenin ardından Kocaeli Emniyetince yakalanması sağlanmıştır. O.K. ile ilimizde irtibat haline olan ve eylemi organize ettiği değerlendirilen 3 şahıs Kayseri TEM Şube Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır. Olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.

YAKALANMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüşe saldırı hazırlığında olan IŞİD üyesi Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yakalandı. Kartepe ilçesindeki polis kontrol noktasında 38 UU 962 plakalı panelvan tipi şüpheli araç Kocaeli ve Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından durduruldu. Operasyona Özel Harekat polisleri de destek verdi. Araçta bulunan O.K. adlı şahıs gözaltına alındı. Polis ekiplerinin araçta bomba imha uzmanı köpek ile yaptığı aramada herhangi bir patlayıcı izine rastlanmadı. Operasyon anı kameralara yansıdı.

Operasyonu derinleştiren ekipler, Kayseri'de de zanlıya yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 3 kişi yakalandı. 3 zanlının daha önce terör örgütü IŞİD'e yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldıkları belirlendi.

GÖZALTINA ALINAN ZANLILAR

Zanlılardan, Kayseri'de kiraladığı minibüsle Kocaeli'de eylem yapmayı planladığı belirlenen O.K.

Zanlıardan E.E.

Zanlılardan A.M.

AA/İHA


En Çok Aranan Haberler