HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükada davasında tahliye edilen aktivistler Türkiye’den ayrıldı

Büyükada davasında tahliye edilen Alman Bilişim Uzmanı Peter Steudtner ve İsveçli Ali Gharavi bu akşam Berlin'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi. İki aktivist buradaki işlemlerinin ardından pasaport kontrolünden geçti. Bir süre Dış Hatlar CIP Lounge'de dinlenen aktivistler, daha sonra Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 19.10'da Berlin'e gitti.

5 Temmuz’da Büyükada gözaltına alınan ve tutuklu yargılandıktan sonra dün görülen duruşmada tahliye edilen Alman vatandaşı Peter Steudtner ve İsveç vatandaşı Ali Ghravi Türkiye’den ayrılmak üzere akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’na geldi.

ALMANYA'YA DÖNDÜLER

Akşam saatlerinde terminale gelen Steudtner ile Ghravi, kontuarda bilet işlemlerini yaptı. Yer hizmetleri şirketine ait görevlilerin eşlik ettiği Steudtner ile Ghravi, işlemlerin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'e gidecek Türk Hava Yolları'na ait uçağa binmek üzere pasaport kontrollerinden geçti.

Peter Steudtner ve İsveçli Ali Gharayi akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılarak ülkelerine döndü.

8 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği tutuklu sanıklar Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, Ali Ghravi, Günal Kurşun, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, Peter Frank Steudtner ve Veli Acu, dün gece Silivri Cezaevi'nden çıkarılmıştı.

DHA/İHA


En Çok Aranan Haberler