HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den o müdüre suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun birlikte düzenleyeceği mitinge öğrencileri zorla götürmek istediği iddiasıyla lise müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birlikte düzenleyeceği mitinge öğrencileri zorla götürmek istediği iddiasıyla İstanbul Maltepe Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tanal, İstanbul Maltepe Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü ve re'sen tespit edilecek diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusunu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul İli Maltepe İlçesi'nde bulunan Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğünün 30 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun miting yapacağı İstanbul'un Fethi'nin 562. yılı Fetih Şöleni'ne öğrencilerin katılımını zorunlu kıldığı, bu mitinge katılmayan öğrencilerin okul yönetimi tarafından fişlenecekleri korkusu ile katılıma zorlandığı iddia edildi.

Öğrencilerin İstanbul'un Fethi'nin kutlamaları değil, bir siyasi parti lideri olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve Cumhurbaşkanı'nın da katıldığı ve seçim döneminde yapacağı miting alanına götürülmek istendiği öne sürülen suç duyurusunda, "Eğitim öğretim saatleri dışında öğrencilerin okul müdürünün talimatı ile miting alanlarına taşınması yasaya açıkça aykırı olup söz konusu şüpheli okul müdürü bu talimatıyla görevini kötüye kullanmıştır" denildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler