HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cübbeli'den dondurma yiyen gence müdahale ve şortlu kıza saldırı yorumu

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Eminönü'nde dondurma yiyen gence sakallı-cübbeli bir kişinin sataşması ve şort giydiği için saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam hakkında konuştu. Saldırgana seslenen Cübbeli, "Niye milletin başına bacağına bakıyorsun? Allah sana göz vermiş, kapak da vermiş. Bu kapağı niye vermiş, gerekirse indirmen için. Bir de kalkıp tokat atıyor, böyle bir kabalık, yobazlık olabilir mi? Bu hareketleri yapanlara Allah lanet etmiştir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Eminönü’nde dondurma yiyen iki çocuk, sarıklı ve cübbeli bir kişinin uyarısıyla karşılaşmıştı. Çocuklara Ramazan’da dondurma yiyerek ‘yanlış yaptıklarını’ söyleyen cübbeli kişiyle tartışmasını kayıt altına alan bir yurttaş, bu görüntüleri kişisel Twitter hesabından “Bugün Eminönü’nde iki küçük çocuğa dondurma yediği için musallat olup, başlarından gitmeyen cübbeliler ile verdiğim mücadele…” mesajıyla paylaşmıştı.

"RAHATSIZ OLUYORSAN YALLAH ARABİSTAN’A"

Görüntülerde, isteyenin istediğini yiyebileceği ve bu durumun kimseyi ilgilendirmeyeceği söylenen cübbeli kişi “Burası Müslüman ülkesi, yapamazsınız” diyerek uyarısını tekrarlamıştı. Yaşananları kayıt altına alan yurttaş ise “Rahatsız oluyorsan yallah Arabistan’a. Yapacak bir şey yok” diye karşılık vermişti.

"TABİİ Kİ GENÇLERİMİZİN ATEİST DE OLSALAR..."

Cübbeli Ahmet Hoca, bu olaya ilişkin, şu yorumu yaptı: "Bu müdahale asla uygun olan bir davranış değildir. Tabii ki gençlerimizin ateist de olsalar, inançsız da olsalar oruç tutmuyorlarsa ortalıkta yememeleri lazım. Bir insan Ramazan günü alenen yemek yiyorsa, bir Müslüman da bunu gördüğü zaman, 'Belki hastadır, belki seferidir...' diyerek karışmaması lazımdır. Çünkü bu işler fitne çıkarıyor."

"ŞORTLU KADINI DARP EDEN KİŞİ ALLAH’IN LANETİNE ÇARPILMIŞTIR"

İstanbul Pendik'te üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, bir minibüste şort giydiği için saldırıya uğramıştı. Bu olaya ilişkin de konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, "Şortlu bir kızcağız... Kültürü ona göre, yaşantısı ona göre olabilir, herkes bizim gibi düşünmeyebilir. Memlekette hürriyet var, özgürlük var. İnsanın insana müdahalesi İslam'da da caiz değil. Bir otobüste, minibüste bir kadın şort giyiyor veya bikini giydiğini düşün yazlık yerlerde... İslam sana müminlere söyle gözlerini yumsunlar diyor. Ona kapanmayı emrediyorsa, sana emredilen ne? Sen şimdi Müslüman'ım diyorsun güya, ona kapansana diyorsun. Sen onun açık olduğunu niye gördün ya? Niye milletin başına bacağına bakıyorsun? Allah sana göz vermiş, kapak da vermiş. Bu kapağı niye vermiş, gerekirse indirmen için. Bir de kalkıp tokat atıyor, böyle bir kabalık, yobazlık olabilir mi? Bunlar fitne hareketleridir. Bu hareketleri yapanları Allah lanet etmiştir. Bunlar Allah'ın lanetine bedduasına çarpılmıştır" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler