HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastanelere kalite standardı

Sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hastalar ile çalışanların güvenlik ve memnuniyetini esas alan kalite standartları uygulanacak.

Ankara - Sağlık Hizmeti Kalitesinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Teşhis, tedavi ve rehabilitasyon ile koruyucu sağlık hizmeti sunan kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsayan yönetmelik, sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması amacıyla hastalar ile çalışanların güvenliğini ve memnuniyetini esas alan sağlık hizmet kalite standartlarını ve bunların uygulanmasına ilişkin usul ve esaslarını düzenliyor.

Yönetmelik kapsamındaki sağlık kurum ve kuruluşları, ruhsat için belirlenen asgari şartları karşılamak kaydıyla belirlenen hükümler doğrultusunda uygulama yapmak, gerekli faaliyetleri gerçekleştirmek, kendi iç düzenlemelerini yapmak ve tedbirleri almakla yükümlü kılındı.

Sağlık kurum ve kuruluşları, Sağlık Hizmet Kalite Standartlarını esas alarak uygulamalarını gerçekleştirecek, bununla ilgili değerlendirmeyi de Sağlık Bakanlığı yapacak. Değerlendirmeler her dönem, Bakanlığın belirlediği tarihlerde ve yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Yeni açılan sağlık kurum ve kuruluşlarında ilk değerlendirme en erken 6 ay sonra başlayacak. Başka bir bina veya yerleşkeye taşınan ya da kapasitesini en az yüzde 50 artıranlar, yangın, sel, deprem gibi doğal afetlere maruz kalan ve hizmetlerini aksatacak düzeyde hasar gören sağlık kurum ve kuruluşları 6 ay süreyle değerlendirmeye tabi tutulmayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler