HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatıra ormanına 70 bin fidan dikildi

Ardahan'da merkeze bağlı Sugöze Köyü'ndeki hatıra ormanına Vali Seyfettin Azizoğlu'nun girişimleriyle Orman İdaresi tarafından 70 bin çam fidanı dikildi.

Hatıra ormanına 70 bin fidan dikildi

Vali Azizoğlu, geçen hafta ziyaret ettiği hatıra ormanında bir yıl önce dikilen fidanların yok olduğunu görünce Orman İşletme Müdürü Ethem Kara'ya, "Fidanlar nerede?" diye sormuştu.

Vali Seyfettin Azizioğlu geçen 15 Nisan'da, merkeze bağlı Sugöze Köyü'ndeki 6 dönümlük, etrafı çitlerle çevrili ormanlık alanda incelemede bulundu. Geçen yıl dikilen binlerce fidanın hayvanların otlatılması yüzünden tahrip edildiğini ve çalılardan başka bir şey kalmadığını gören Vali Azizoğlu, Orman İşletme Müdürü Ethem Kara'ya "Fidanlar nerede?" diye sordu. "Hayvanlar tarafından tahrip edilmiş" yanıtı alan Vali Seyfettin Azizoğlu, bu yıl yeniden ağaçlandırılma yapılması ve korunması için gereken önlemlerin alınması talimatını verdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu’nun talimatı üzerine harekete geçen Orman İşletme Müdürlüğü, hatıra ormanına 60 kadın ve erkekten oluşan bir ekiple bir hafta içinde 70 bin çam fidanı dikti. Fidan dikiminin tamamlanmasının ardından ormanlık alanda yeniden incelemelerde bulunan Vali Azizoğlu, Orman İşletme Müdürü Kara’ya, dikilen fidanların korunması için bir bekçi tutulmasını söyledi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler