HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Ziya Pir, NATO-PA Üst Komite Başkan yardımcısı oldu!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Bükreş'te devam eden 2017 sonbahar oturumunda NATO-PA Güvenlik ve Teknoloji Eğilimleri Üst Komite Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

HDP'li Ziya Pir, NATO-PA Üst Komite Başkan yardımcısı oldu!

HDP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Diyarbakır Millitvekili Ziya Pir'in geçen yıl Kasım ayında seçildiği NATO-PA Güvenlik ve Teknoloji Eğilimleri Alt Komite Başkan Yardımcılığı'nın ardından, şimdi de Bükreş'te devam eden 2017 Sonbahar oturumunda NATO-PA Güvenlik ve Teknoloji Eğilimleri Üst Komite Başkan Yardımcılığı'na seçildiği belirtildi.

ZİYA PİR KİMDİR?

1970'te Gümüşhane'nin Torul ilçesinde doğdu. 1979'da ailesiyle Almanya'ya göç etti ve 1990'a kadar lise eğitimini (Abitur) tamamladı. Biberach'ta Endüstri İşletmesini tamamladıktan sonra Bochum'da Ekonomi öğrenimi gördü. Diploma tezinde "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Ekonomik Uyum İçin Bir Araç Olarak Gümrük Birliği" konusunu işledi.1997?de AB Komisyonu Proje Yöneticiliğiyle çalışma hayatına başladı ve Köln, Düsseldorf ve Londra'da çeşitli şirketlerde yönetici olarak görev aldı. Birçok sosyal, siyasi ve akademik kuruluşun kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı.Pir; çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce, orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler