HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemal Kılıçdaroğlu, Afet İnan'ın kızı Arı İnan'ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afet İnan'ın kızı Arı İnan'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Atatürk ile manevi kızı Afet İnan hakkında çirkin bir iddiada bulunan ve soruşturma sonrası bugün tutuklanan Süleyman Yeşilyurt'a tepki göstererek "Bu hakaretleri yapanlar insan sayılmaz. Bu saygısızlığı kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri KemalKılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ın kızı Arı İnan'ı Kuveyt Caddesi'ndeki evinde ziyaret etti.

"BU HAKARETLERİ YAPANLAR İNSAN SAYILMAZ"

İnan'ın evinden ayrılırken açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Süleyman Yeşilyurt'un bir televizyon kanalındaki programda Atatürk ve Afet İnan'a yönelik sözlerinin hatırlatması üzerine, daha önce "Bu hakaretleri yapanlar insan sayılmaz." şeklinde açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

"BU SAYGISIZLIĞI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, "Biz kendi tarihimize, kültürümüze, geçmişte bu ülkeye hizmet eden herkese saygı duymak zorundayız. Bu saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Toplumun her kesiminden de ciddi tepkiler geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

ARI İNAN, KILIÇDAROĞLU'NU DAVET ETTİ

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Arı İnan'ın kendisini telefonla arayarak davet ettiğini bildiren Kılıçdaroğlu, İnan'ı tanımaktan mutlu olduğunu, aileye her zaman saygı duyduğunu kaydetti. Arı İnan, Kılıçdaroğlu'nu makam aracına kadar uğurladı.

SÜLEYMAN YEŞİLYURT NE DEMİŞTİ?

Süleyman Yeşilyurt, programda Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir. Çankaya’nın nikahsız First Lady’sidir” demişti. Yavuz Bahadıroğlu’nun İnan’la ilgili olarak “Güzel miydi?” sorusunu sorması üzerine, Mustafa Armağan ise “Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor” şeklinde cevap vermişti.

Açılan soruşturma sonrası, Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Yeşilyurt'un , “68 yaşındayım. 25 yıldır yayıncıyım ve 23 kitap yazdım. Kitaplarım milliyetçi, muhafazakar çizgidedir. Katıldığım program hayatımın en büyük hatasıdır. 2014 yılında Fetullah Gülen'e en sert eleştirileri ben yaptım. 4 gündür televizyon programlarında altyazılar yazılmaktadır hakkımda. Ben devletin, polisinden, hakiminden, savcısından asla kaçmam. Kendim teslim oldum" dediği öğrenildi.

Mahkeme, kararında şüpheli Süleyman Yeşilyurt'a atılı suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, delillerin tam toplanmamış ve delil karartma şüphesinin bulunması, öngörülen ceza miktarı, şüphelinin geçmişi ve diğer hususlar birlikte değerlendirildiğinde adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirtti. Mahkeme, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ile "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından Süleyman Yeşilyurt'un tutuklanmasına karar verdi. Yeşilyurt adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

AA/DHA


En Çok Aranan Haberler