HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koç Lisesi de 'gericiliğe karşı' protestoya katıldı: Gün olur, devran döner

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayan 'gericiliğe karşı' protestolar sürüyor. Halkaya son katılan Koç Lisesi, bildirilerinde 'Gün olur devran döner' dedi.

Koç Lisesi de 'gericiliğe karşı' protestoya katıldı: Gün olur, devran döner

Koç Lisesi öğrencileri de bildiri yayınlayan bütün liselilerle omuz omuza olduklarını açıkladı.

Türkiye’nin köklü liselerinden [

İstanbul Erkek](https://t.co/IL2dgTztqJ), Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu, _, Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion ve İzmir Çiğli Fen Lisesi, Bakırköy Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri, Türkiye Gençlik Birliği’ne bağlı Türkiye Liseliler Birliği bünyesindeki 365 farklı okul ve Eskişehir’deki üç lise peş peşe bildiri yayınlamıştı.

Birçok lisenin art arda gelen protestosuna katılarak, bildiri yayımlayan Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerine destek için okula mezun öğrencilerin gelmesi üzerine okul idaresi

Koç Lisesi öğrencileri bildirilerinde, “

Gün olur, devran döner! Ve biz, kardeşlerimizle omuz omuza çağdaş ve özgür eğitim yolunda güneşin sofrası kuruluncaya dek kendi aydınlığımızı birer meşale olarak yaratmayı görev biliriz” ifadelerini kullandı.

Bildirinin tamamı şöyle:

**Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan tepki

**

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise katıldığı MÜSİAD iftarında liseli öğrencilerin protestosunu, “” sözleriyle değerlendirmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler