HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selahattin Demirtaş Dağlıca saldırısının ardından açıklama yaptı

Terör ördütü PKK Yüksekova Dağlıca'ya saldırı düzenlendi. Hakkari Dağlıca baskınının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selahattin Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve TSK'dan açıklama geldi.

Selahattin Demirtaş Dağlıca saldırısının ardından açıklama yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde terör örtütü PKK saldırı düzenledi. Dün saat 15.00 sıralarında Hakkari Dağlıca'da meydana gelen saldırıda teröristler daha önce yola döşedikleri patlayıcıları, askeri araçların geçişi sırasında patlattı. Dağlıca Tabur Komutanlığı'dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. TSK, Dağlıca saldırısında 16 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Hain saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda açıklamada bulundu. Diğer yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu Dağlıca baskınının ardından ''Kandan, gözyaşından beslenenlere de lanet olsun'' dedi.

A Haber'de canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel" programında konuşan Erdoğan, Dağlıca saldırısıyla ilgili şunları söyledi:

"Her şeyden önce, tabii, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki Kolordu Komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte, Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabii şu anda orada hava şartları, vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var. Ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla, ifade edildiği kadarıyla, mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabii şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki, şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da orada devam edecek olan mücadele, çok daha farklı, çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin."
Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova Dağlıca'daki saldırı ile ilgili olarak ikinci bir açıklama yaptı.
Dağlıca'daki saldırıyı şiddetle kınayan Erdoğan, milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine kast eden bu tür saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı belirtti. Erdoğan "Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan Dağlıca baskını açıklaması şöyle: "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır.

Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kast eden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum.

Dağlıca'daki menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum."

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle yurt dışı programını keserek dün Türkiye'ye döndü.Berlin'den İstanbul'a gelen ve oradan da gece geç saatlerde Diyarbakır'a geçen Demirtaş, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dağlıca’da yaşanan olayın insan olan herkesin vicdanını sızlattığını ve bütün ölümlerin herkesin ortak acısı olduğunu belirten Demirtaş, parti olarak ölümler arasına ayrım koymadıklarını vurguladı.

"KARDEŞLİĞİNİZİ BOZMAYIN"

Her şeye rağmen vatandaşlardan bütün çirkinlikleri sineye çekmelerini istediğini kaydeden Demirtaş, "Kardeşliğinizi bozmayın, Türk-Kürt birbirinize sarılın. En faydalı ilaç barış söylemidir. Elbette ki barış kazanacak" dedi.

"GENÇLERİN CANINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde, "Bu ortamda seçim yapılmaz" sözlerini hatırlattığı Demirtaş, şunları kaydetti:

"4 gündür milletvekilleri Cizre’ye gidemiyor. Milletvekillerini ateş açılıyor. Bugün üç küçük çocuk açılan ateşle yaralandı. Çocuklar, askerler, polisler, gençler ve bebekler ölüyor. Biz seçimden korkmuyoruz, seçim yapılmasını istiyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Kendimize güveniyoruz ve seçimden kaçmıyoruz. Ama ortam süt limanmış, herkes heyecanla seçimi bekliyormuş gibi bir yanılsama yaratmanın bir anlamı yok. AKP tam da bu ortamda seçime gitmek istiyor.
Sadece seçim için değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz. Gençlerin, evlatların canını kurtarmaya çalışıyoruz. Biz sadece ölümler dursun istiyoruz, sonrasına halk kendisi karar verir. Madem sandıkta hesaplaşalım diyorsunuz. 7 Haziran’da ders almadıysanız 1 Kasım iki ay sonra geliyor. Orada bir kez daha hesaplaşalım. Ama bir kez daha mızıkçılık yapmak yok. Bir kez daha sandığa gömüldüğünüz zaman çıkıp sandık sonuçlarını tanımıyorum demek yok. Halkın idaresine saygı duyacaksınız."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Dağlıca saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu cümleleri kaydetmişti:

''Öldürmenin gerekçesi olamaz, insanlarımızı ölüme sürmenin de. Her gün hepimizi kahreden ölüm haberleri kaderimiz de olamaz. Dün Dağlıca'da yitirdiğimiz kardeşlerimize, Cizre'de yitirdiğimiz küçük çocuklarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Halkın yoksul çocuklarına sadece ölümü reva gören, annelerin barış düşüne kan sıçratan savaş politikalarına teslim olmayacağız. Kin ve nefret kusmak yerine bu felaket tezgahından çıkışın yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Koşullar ne kadar zor olursa olsun Barış'ta ve kardeşlikte ısrar etmek dışında her yol bizleri insanlığımızdan uzaklaştırır, acılarımızı derinleştirir. Allah hepimize sabır ve akılla davranma dirayeti nasip etsin. Hepimizin başı sağ olsun.''

CHP BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısı ile ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Her gün şehit haberleri ile yüreğimizin yandığı bu ortamda bile, 400 vekil hesabı yapan Cumhurbaşkanı’nın utancı tüm ülkeye yeter! Dağlıca’da yüreğimize ateş düştü. Her gün aynı acı... Bu acıyı bize yaşatanlara da kandan, gözyaşından beslenenlere de lanet olsun!" dedi.

GENELKURMAY'DAN DAĞLICA AÇIKLAMASI

Dağlıca saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı açıklamada bulundu. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit sayısı hakkında da açıklama yapıldı.. Dağlıca baskını hakkında yapılan açıklamada yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı askeri aracın ağır hasar gördüğü, saldırıda 16 şehit ve yaralananlar olduğu ifade edildi. Bölgede hava destekli başlatılan operasyonda iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedefin vurulduğu kaydedildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen kararlılıkla sürdürülen operasyonla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama:

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler