HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son depremler korkuttu! İstanbul'da deprem yaşandı

Yalova açıklarında meydana gelen son depremler çevre illerde hissedildi. İstanbul'da deprem vatandaşlarda panik yaratırken, son depremlerde can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Son depremler korkuttu! İstanbul'da deprem yaşandı

Son depremler bu kez Marmara Denizi'nde yaşandı. İstanbul'da hissedilen son depremler vatandaşlarda korkuya ve paniğe neden oldu. Sabah saatlerinde meydana gelen son depremler Yalova açıklarında meydana geldi. 1999 yılında yaşanan felaketin ardından yaşanan depremler vatandaşları endişelendiriyor. Her depremin ardından büyük bir depremin yaşanıp yaşanmayacağı sorusu sorulmaya başlıyor. Depremlere dair detayları Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü paylaştı. İşte bugün yaşanan son depremler hakkında detaylar...

10 DAKİKA ARA İLE 2 DEPREM

Bugün Marmara Denizi'nde yaşanan son depremler vatandaşları korkuttu. İlk deprem sabah saat 08.30'da meydana geldi. Bu depremin ardından ikinci deprem ise 08.40'ta yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre ilk deprem Marmara Denizi'nde yerin 9 km derinliğinde meydana geldi. Ritcher ölçeğine göre bu depremin büyüklüğü 3.0 oldu. İkinci deprem ise yine Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında meydana geldi. Bu kez yerin 6.8 km derinliğinde olan depremin büyüklüğü ise 4.4 oldu ve İstanbul'dan net bir şekilde hissedildi.

YALOVA VE İSTANBUL'DA PANİK

Yalova'da son depremler büyük panik yarattı. Depremden korkan vatandaşlar sokaklara döküldü. Vatandaşlar depremden korktuklarından dolayı evlerine giremediklerini ifade ediyorlar. Öte yandan son depremler İstanbul, Kocaeli ve Bursa'dan da hissedildi. Özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında yaşayanlar depremi daha çok hissetti.

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından KRDAE'den açıklama yapıldı. Rasathane'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yalova Açıkları Marmara Denizi’nde yerel saat ile 08:40’da aletsel büyüklüğü 4.4 olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 7 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem Yalova ili ile İstanbul ili ve ilçelerinde hissedilmiştir.

Depremin meydana geldiği yer Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Marmara Denizinden geçen kuzey kolu içerisinde yer almaktadır ve zonun içerisinde tali bir fay parçasının kırılması sonucu meydana gelmiştir. Bilindiği gibi Kuzey Anadolu Fay Zonu’ nun kuzey kolu İzmit Körfezi-Adalar açıklarından Marmara Denizinden geçerek Mürefte-Şarköy’e bağlanmakta ve oradan Saroz Körfezine uzanmaktadır. Depremin merkez üstüne yakınson yüzyılda meydana gelmiş en etkili deprem 1963 Adalar (6.3) depremidir. Bölge genelinde meydana gelmiş en etkili deprem ise 1999 yılı Kocaeli (7.4) depremidir.

Bölgede birkaç yılda bir bu tür orta şiddette depremler meydana gelmektedir. Kuzey Anadolu Fay Zonunun Batı Marmara’dan geçen uzantısı Marmara Denizi içerisinde en yoğun deprem aktivitesinin gözlendiği yerdir. Marmara Denizi ve çevresi I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Dolayısı ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme karşı herzaman hazırlıklı ve bilinçli olması, depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş olması olası afetlere karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır."

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

En Çok Aranan Haberler