HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal medyanın eskimeyen yüzü: Evseksisi

Gülmeye bu kadar ihtiyacımız varken hem bize ayna olan, hem de bizi bir üst seviyeden güldüren 'Evseksisi' kullanıcı adıyla Kıvanç Dolu bu işi gerçekten iyi başarıyor.

Sosyal medyanın eskimeyen yüzü: Evseksisi

Son yıllarda Sosyal Medya Mecraları’nı takip etmek; oturduğumuz yerden Twitter timeline akışını sürekli olarak güncellemek, kim ne snap atmış, kim ne vine paylaşmış, Instagram'a hangi içerikler girilmiş diye gezinmek günün olmazsa olmaz aktiviteleri haline geldi artık. Hayatımıza derin bir şekilde nüfuz eden sosyal medya mecralarının ayrı ayrı etkileri ve özellikleri bulunuyor. Bu sosyal medya mecralarının en eğlenceli olanlarından biri ise toplam 7 saniyeden oluşan kısa video içeriklerinin paylaşıldığı mecra; yani “Vine”. Çok kısa süreli videolarda kahkaha atabilmek, bazen videolarda kendinizi bulabilmek çok güzel. Gülmeye bu kadar ihtiyacımız varken hem bize ayna olan, hem de bizi bir üst seviyeden güldüren Evseksisi kullanıcı adıyla Kıvanç Dolu bu işi gerçekten iyi başarıyor. Vine uygulamasında yaklaşık 1 milyon takipçisi olan Evseksisi’nin paylaşmış olduğu videoların toplam izlenme sayısı ise 400 milyonu aşmış durumda. Bunun yanında 2010 yılından beri Twitter üzerinden mizahi paylaşımlarını devam ettiren Evseksisi, yaklaşık olarak 350.000 kişi tarafından takip edilmekte.

Evseksisi ile yapmış olduğumuz röportaj sırasında kendisinden çok mütevazi cevaplar aldık. Avukat olan Kıvanç Dolu’nun Vine çekiyor olması da müthiş güzel bir durum. Haydi gelin hep beraber bu keyifli röportajı okuyup Evseksisi adıyla bildiğimiz Kıvanç Dolu’yu yakından tanıyalım.

Evseksisi kullanıcı adıyla tanıdığımız fenomen gerçekte nasıl birisi, Mynet okurlarına biraz kendinizden bahseder misiniz?

Öncelikle kıymetli zamanınızı bana ayırdığınız için size ve ekibinize teşekkür etmek isterim.

Sosyal medya mecraları üzerinde “Sosyal medya ünlüsü” adıyla kitlerler tarafından takip edilen kişileri; gerçekte ve sanal mecrada diye ayırmanın doğru olmadığını, böyle bir ayrımı haklı gören kişilerin de, paylaşım yapmış oldukları mecralarda samimi olmadıklarını düşünüyorum. Buradan hareketle; sosyal yaşantımda nasıl isem, sosyal medya mecralarında da öyleyim diyebilirim.

1988 Ankara doğumluyum ve halen Ankara’da yaşıyorum. Herkes gibi eğlenmeyi, gülmeyi seviyorum. 2010 senesinde Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Mezun olduğum bu tarihten beri, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir hukuk bürosunun Ankara Sorumlusu olarak avukatlık yapmaktayım.

"Herkesin gülmeye ihtiyacı var"

Avukatlık mesleğini gerçekleştiren birisi için cesaret isteyen bir durum değil mi Sosyal Medya Fenomenliği, bu durumdan hiç çekindiğiniz oldu mu?

Tabii ki başlangıçta büyük çekincelerim oldu. Ancak bu korku ve tabuların hem kendi açımdan hem de toplum açısından zamanla aşılacağına ilişkin güçlü bir inancım var. Hangi meslekten olursanız olun, hangi amaca hizmet ederseniz edin, ne kadar ciddi bir iş yaparsanız yapın;

herkesin gülmeye, eğlenmeye ve mutlu olmaya ihtiyacı var.

Peki, müvekkillerinizin sosyal medya fenomeni olduğunuzu öğrendiğinde yada kullandığınız ismin Evseksisi olduğunu fark ettiklerinde nasıl tepkiler veriyorlar?

Müvekkil portföyüm genelde yaşını başını almış insanlar. Dolayısıyla çoğunlukla bu mecralardaki aktifliğimden bihaberler. Ancak haberleri olanlar da bu duruma tepki vermiyorlar. Bu bir nevi özel yaşantım. Her ne kadar da büyük kitleler tarafından takip edilmem nedeniyle bu durum özel yaşantımdan uzaklaşmış olsa da genelde saygı gösterdiklerini ve takdir ettiklerini söyleyebilirim.

"Elim kolum uzadı"

Sosyal medya ünlülüğünün size getirileri nelerdir?

Bu hayatta en önemli şeylerden birisinin network olduğuna inanıyorum. Bu iş sayesinde çok güzel insanlar tanıdım. Alanlarında çok başarılı milletvekilleri, belediye başkanları, şarkıcılar, yapımcılar, yatırımcılar, sinema oyuncuları, doktorlar, mühendisler aklınıza ne gelirse. Bu artısı nedeniyle elimin kolumun uzun olduğunu söyleyebilirim. (Gülüşmeler) Bu durum beni güçlü kılıyor ve bu durumdan çok mutluyum.

Bunun yanı sıra büyük firmalar ile reklam çalışmaları, sosyal medya danışmanlığı adına birtakım işbirlikleri ve çalışmalar yapıyorum. Eylül 2016 ortalarında global anlamda kendi sektörünün tekeli konumunda olan bir firma ile Barcelona Futbol Takımı’nın işbirliğinden oluşan büyük bir reklam çalışması gerçekleştirdik. Artık çalışmalarımız Türkiye sınırından taşmaya, global boyutlara ulaşmaya başladı. Dolayısıyla bu mecranın farklı boyutlara ulaşması nedeniyle ayrı bir artısının da olduğunu söyleyebilirim.

Videolarınızdan anlaşıldığı üzere oyunculuk yeteneğinizin olduğunu görüyoruz. Bunun eğitimini aldınız mı? Bu durumu sinema veya dizi oyunculuğuna taşıma hayaliniz veya amacınız var mı?

Oyunculuk üzerine herhangi bir eğitim almadım. Yetenekli olduğuma ilişkin yapmış olduğunuz gizli iltifat içinse ayrıca teşekkür ederimJ. İyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum. Her şeyi, herkesi, evrende hareket eden her detayı gözlemlemeye bayılırım. Eğer ortada görmüş olduğunuzu iddia ettiğiniz bir yetenek varsa buradan kaynaklı olabilir.

Bir yapımcı arkadaşımın ricası üzerine beyaz perdede 200.000 kişi tarafından izlenen bir filmde rol almıştım. Sonrasında sinema ve dizi oyunculuğunun cidden çok yorucu bir iş olduğunu kendi gözlerimle deneyimleme fırsatı buldum. Bunun dışında bu zamana kadar önüme sunulan projelerin içime sinmeyişi de bu alana girmeyişimin ikinci ana nedeni olabilir. Hali hazırda devam ettirmekte olduğum bir mesleğim var ve zaman bulmakta sıkıntı yaşayabiliyorum. Ancak hayatımın projesi diyebileceğim durumların karşıma çıkması durumunda da fazla mesai yaparak her şeyi bir arada yürütebileceğimi biliyorum.

Birçok üniversitelerde söyleşilere gidiyorsunuz, oradaki ortamlardan, insanların ilgisinden biraz bahsedebilir misiniz?

6 yıl boyunca yaklaşık 40’a yakın üniversitede söyleşi ve sempozyuma katıldım. Bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşilerde bir tek boş koltuk kalmaması nedeniyle

iş bu röportaj sayesinde güzel bir bağ yakaladığımız insanlara da ayrıca teşekkür etmek isterim. Bunlar arasında Fırat Üni, Hacettepe Üni, Tobb Üni, Çukurova Üni, İstanbul Üni, Gazi Üni, Ankara Üni. söyleşilerini unutmam mümkün değil. İnanılmaz kalabalık ve inanılmaz eğlencelilerdi.

Ben bu insanlar sayesinde bu güce kavuştum. Dolayısıyla her zaman söylediğim gibi; “

Evseksisi adıyla paylaşım yaptığım sosyal medya hesaplarımın sahibi olabilirim ancak bu insanlar bu hesapların en büyük hissedarları”. Her söyleşi ve sohbet sonrası tek tek tüm dostlarımla fotoğraf çekinip sohbet ediyorum. Bu durum söyleşi süresinden 1-2 kat daha uzun sürebilse de bu durumdan hiçbir zaman şikayetçi olmadım.

"Bizi milletvekili sandılar"

Twitter üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi resmi hesabı tarafından meclise davet edildiniz, bu durumdan biraz bahseder misiniz?

Edremit Belediyesi Başkanı Sayın Kamil Saka’nın daveti üzerinde Edremit Belediyesi’ne ziyarette bulunmuştuk. O günlerde Edremit Belediyesi önünde bir fotoğraf çekip bunu Twitter üzerinde paylaşmıştık. Akabinde bu paylaşımın altına yine twitter üzerinden @tbmmresmi hesabından “

Sizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de görmek isteriz” şeklinde bir davet gönderildi. O dönemlerde “Genel Seçim” olması nedeniyle bu ziyaretin seçimden sonra yapılmasının daha uygun olacağına ilişkin fikrimizle birlikte ilgili davete katılacağımıza dair cevap verdik. Sonrasında TBMM Genel Sekreteri ile birlikte TBMM’yi karış karış gezdik. Tam o dönemlerde milletvekillerinin mazbatalarını alma dönemiydi. Mazbataların dağıtılacağı salona girdiğimizde tüm kameralar bize doğru çevrildi, ışıklar yandı. İçeriye girdiğimizde haber spikerlerinin “Evet, ilk milletvekilleri mazbatalarını almaya geldi.” diye haber geçtiklerini gördük. Sonra sosyal medya fenomeni olduğumuz anlaşıldığında haber akışı değişti ve “Milletvekillerinden önce sosyal medya fenomenleri TBMM’ye girdi” haberleri yapılmaya başlandı. Bu olay birçok televizyon kanalında, birçok gazetede paylaşıldı.

Herhangi bir menajerlik hizmeti alıyor musunuz?

Tüm işlerimi kendim hallediyorum. Yaptığım işin de bir menajerlik hizmeti gerektirdiğine inanmıyorum. evseksisivine@gmail.com adresi üzerinden isteyen herkes bana ulaşabiliyor. Eğer gelen mailler mantık çerçevesinde ise hepsine bizzat kendim tek tek cevap veriyorum.

Son olarak, Sosyal Medyada bu tür ilerleme kaydetme isteyen kişilere neler yapmalarını tavsiye edersiniz?

Fenomen diye tabir edilmek için cidden bir gereklilik görmüyorum. Ben sadece her kulvarda güçlü olmayı seven bir insanım. Sosyal medyada da takipçilerim sayesinde ciddi bir güce sahibim. Bu da beni çok mutlu ediyor.

6 yıldır sosyal medya mecraları içerisinde bulunmaktayım. Anladığım kadarıyla insanlar, takip edecekleri kişilerin genelde kendilerini eğlendirmelerini istiyorlar. Dolayısıyla fenomen olma yolunda kararlı şekilde ilerlemek isteyen kişilere tavsiyem; özgün, yaratıcı ve genelde eğlenceli içerikler hazırlayıp, bir şekilde keşfedilmeyi beklemeleri olacaktır.

Evseksisi’nin bazı Vine’ları

Evseksisi’nin Bazı Tweetleri


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler