HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Aselsan ölümlerinin peşini bırakmıyor

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ASELSAN çalışanlarının şüpheli ölümlerinin araştırılması ve kamuoyunun şüphelerinin giderilmesi amacıyla Meclis araştırması istedi.

CHP Aselsan ölümlerinin peşini bırakmıyor

ANKARA(ANKA) - Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde, ASELSAN'ın son zamanlarda ülke gündemine şüpheli ölümlerle geldiğini belirterek, "Mesleki yeterlilikleri açısından yurt dışındaki meslektaşları ile yarışabilecek kadar donanımlı mühendislerimizin ölümleri intihar ve kaza ile açıklanması olayın ayrıntılı araştırmasının yapılmaması ihmalkârlıktır. Her biri milli askeri projelerde görev alan mühendislerimizin ölümleri kamuoyunda derin şüphelere yol açmaktadır" dedi.

Türkiye'de yıllar önce yaşanan şüpheli ölümlerin, faili meçhul cinayetlerin dahi aydınlatılamadığı gerçeği ortada iken yakın tarihte yaşanan bu şüpheli ölümlerin üzerinde fazla durulmadığını kaydeden Tanrıkulu, yabancı istihbarat servislerinden, derin devlet yapılanmalarına, terör örgütlerine kadar birçok komplo teorisinin ortaya atılmasının sebebinin de ASELSAN mühendislerinin ölümleri hakkında kamuoyunu tatmin edici cevapların adli ve siyasi makamlarca verilmemesinden kaynaklandığını belirtti. Tanrıkulu, "Kamuoyunun ve öncelikle hayatını kaybeden mühendislerimizin ailelerinin şüphelerinin giderilmesi için, olayların TBMM tarafından incelenmesi ve açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Çünkü olaylar intihar ve kaza ihtimalleri ile basite indirgendiği takdirde, ülke savunmasını ilgilendiren birçok konunun da üstü kapatılacaktır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler