HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Barış Yarkadaş: 40 saniyelik mülakatla AK Parti'liler hakim yapıldı

CHP'li Barış Yarkadaş, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazananlarla 40 saniyelik mülakat yapıldığını ileri sürerek, hakim olarak alınan ve AK Parti teşkilatlarında görev yaptıklarını belirttiği kişilerin isimlerinin yer aldığı afişi gösterdi. Adalet Bakanına seslenen Yarkadaş, "Şaibeyi ortadan kaldırın. Kimin kaç puan aldığını ve mülakaatları nasıl geçtiğini açıklayın. Açıklayamıyorsanız sınavı iptal edin" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavlarını kazananların 40 saniyelik mülakattan geçirildiğini ileri sürerek, bu kişilerin isim ve resimlerinin yer aldığı afişi gösterdi. Yarkadaş, "Adalet Bakanına çağrıda bulunuyorum: Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavının üzerindeki şaibeyi ortadan kaldırın. Kimin kaç puan aldığını ve mülakaatları nasıl geçtiğini açıklayın. Açıklayamıyorsanız sınavı iptal edin. Artık bu ülkede AKP'li olmayan hiç bir yurttaşın mahkemeler karşısında adil yargılanma hakkı yoktur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazananların çoğunluğunun AK Parti teşkilatlarında görev aldığını ve AK Parti ile bir ilişkisinin olduğunu söyledi.

Hakim olan kişilerin bir kısmının resminin ve isimlerinin yer aldığı afişi gösteren Barış Yarkadaş, sınavı kazananların isimlerini tek tek okuyarak bunların AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında görev yaptığını ileri sürdü. Yarkadaş şöyle konuştu:

"26 Aralık 2016 tarihinde avuktalıktan hakimliğe geçiş sınavları yapılıyor, bunların sonuçlarının açıklanması için referandumun bitmesi beklendi. 24 Nisan'da 1341 hakim adayının ismi açıklandı. Bunları masaya yatırdığımızda, iktidar 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yazılı sınavda aranan 70 puan şartını KHK ile kaldırdı. Yazılı sınva giren herkes hakim olabilme hakkını kazandı ama yazılı sınavı 80-92 puan ile geçen hakim adayları mülakatlarda elendi. Yaklaşık 4 bin 500 adayın girdiği sınavda 1341 kişi sözlü sınavı geçerek hakim olma şansını kazandı. Yaptığımız araştırma sonucu hakim adaylarının sadece 40 saniyelik sözlü mülaakattan geçirildiğini öğrendik. Nasıl bir mülakat yapıldı da beşerli gruplar halinde 40 saniyede bu kişilerin hakim olacağına karar verildi? Adalet Bakanına çağrıda bulunuyorum: Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavının üzerindeki şaibeyi ortadan kaldırın. Kimin kaç puan aldığını ve mülakaatları nasıl geçtiğini açıklayın. Açıklayamıyorsanız sınavı iptal edin. Artık bu ülkede AKP'li olmayan hiç bir yurttaşın mahkemeler karşısında adil yargılanma hakkı yoktur."

'SU AKAR YATAĞINI BULUR'

Barış Yarkadaş, Deniz Baykal'ın "yüzde 49'un adayı Abdullah Gül olabilir" açıklamalarının anımsatılması üzerine "Su akar yatağını bulur. Partizan kadrolaşmanın olmadığı bir ülkeden yana hayallerimiz var. Eğer partizan kadrolaşma devletin her yerine sızarsa o ülkede hangi modeli koyarsanız koyun yürümez. Bunlar zamanla kendi mecraasında sonuca ulaşacak şeylerdir" dedi. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler