HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte yeni First Lady'miz; Semiha Yıldırım

Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte tüm gözler Türkiye'nin yeni First Lady'si Semiha Yıldırım'a çevrildi.

İşte yeni First Lady'miz; Semiha Yıldırım

Dün AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde Ahmet Davutoğlu'nun yerine gelen Binali Yıldırım yeni Genel Başkan oldu. Binali Yıldırım'ın kongre salonuna eşiyle gelmesiyle birlikte dikkatler yeni First Lady'miz Semiha Yıldırım'ın üzerinde toplandı.

SEMİHA YILDIRIM KİMDİR?

Semiha Yıldırım, 1954 yılında Erzincan, Refahiye, Kayı Köyü'nde doğmuştur. Adının manası “Cömert Kadın” demekmiş.

Semiha Yıldırım, 1972 yılında öğretmen okulundan mezun oldu. Mezun olduktan sonra Refahiye, Yurtbaşı Köyü İlkokulu'nda öğretmenliğe başladı. 1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Semiha Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrıldı.

Semiha Yıldırım, 1975 yılında Erzincan Refahiye İlçesi Kayı Köyü’nden Binali Yıldırım ile evlendi. Ahmet Yıldırım, Erkan Yıldırım ve Büşra Yıldırım Köylübay adlarında üç çocuğu vardır.

AK Parti'nin aktif kadınları arasında yer alan Semiha Yıldırım, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde görevler alıyor.

Semiha Yıldırım en son 17 Mayıs'ta düzenlenen "Gönül Dağı Projesi"nin tanıtımında görüntülenmişti. Etkinlikle Semiha Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la yan yana oturmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, bir keresinde eşi Semiha Hanım ile ilgili ilginç bir anısını anlatmıştı:

Eşim öğretmendi. Bir gün bizim çocuklar hastalanınca eşim kaldı. Bana, 'bari çocuklar öğretmensiz kalmasın' diye beni okula gönderdi. İlkokul 1. sınıftı, girdim, uğultudan durulmuyor. Çocuklar beni yok farz ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sus demem kar etmiyor. Baktım olacak gibi değil, sesim çıktığı kadar bağırıp tahtaya vurdum. Sesleri çıt diye kesildi. Akşam eşim sordu, 'Sen çocuklara ne yaptın?' diye... Meğer müdür, eşime, 'Hoca hanım, tek dersler boş geçsin de eşin bir daha okula gelmesin' demiş.

Semiha Yıldırım Çekmeköy'de çocukları tarafından yaptırılan "Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu"nun açılışını yaparken...

ÇOK KONUŞULAN O FOTOĞRAF

2005 yılında çekilen bu fotoğrafta Semiha Hanım'ın eşinden ayrı şekilde yemek yemesi gündemden düşmemişti.

Alt kimlik üst kimlik konularının tartışıldığı o dönemde, kadının toplum içindeki kimliği üzerine tartışmalar baş göstermişti.

Bu olayla çokça gündeme gelen Semiha Hanım, çıkan söylentilerin üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Semiha Hanım, bu durumun tümüyle kendi tercihi olduğunu belirtmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler