HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Recep Tayyip Erdoğan: Benden daha Alevisi olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karlsruhe kentinde bulunan DM Arena Salonu'nda “Gençlik Buluşması” adlı bir miting gerçekleştirdi

Recep Tayyip Erdoğan: Benden daha Alevisi olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Alevilik, Hz. Ali'yi sevmekse benden daha Alevisi olamaz. Ama yok, Alevilik bir dinse orada Tayyip Erdoğan yok.Onu Ali'siz Aleviler düşünsün. Bunlara gerekli cevabı 7 Haziran'da vereceğinize ben inanıyorum" dedi.

Erdoğan Almanya'nın Karlsruhe kentinde düzenlenen gençlik buluşmasında konuştu. Yurtdışında yaşayan vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulunan Erdoğan, "İçerde ve dışarda halen bu milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine düşmanlık edenler olduğunu biliyoruz. Bunların hedefi şahsım veya hükümet değil. Bu değerlere sahip çıkan, bunları hayatında yaşatan tüm kardeşlerimizdir. Almanya'da yaşayan 1 milyon 450 bin seçmen 7 Haziran'da belirleyici rol oynayacak. Kullanma hakkına sahip olduğunuz oy sadece bir oy değildir" dedi.

-"OY KULLANMAK BİR KÜLFET DEĞİL"-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istenilen neticeyi alamadıkları belirten Erdoğan, "Bazı aksaklıklar oldu. Yeterli bilgilendirmeler yapamadık. Ama bu seçimde yurtdışındaki kardeşlerimizin en az Türkiye'deki oy kullanma oranları kadar bir yoğunlukta sandık başına gideceklerine inanıyorum. Oy kullanmak bir külfet değil; tam tersine bir ayrıcalıktır, imkandır, fırsattır. Gücünüzü en etkin şekilde göstereceğiniz yer dağlardaki silahlar değil sandıktır.Biz bugüne kadar silahlı örgütleri arkamıza alarak bu ülkede iktidar olmadık. Tam aksine gönülleri kazanarak iktidar olduk. Birileri de silahlı terör örgütlerini arkalarına alarak ülkede bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. Yurt dışında yaşayan insanların sayısı yaklaşık 6 buçuk milyonu buluyor. Bunları ihmal eden bir parti ortalama birer milyondan kabul etsek Türkiye'deki en az 6 büyükşehir statüsündeki ili gözden çıkarmış oluruz" diye konuştu.

-"SİZ MİLLİ BİR SESSİNİZ ONUN İÇİN BUNA İHTİYACIMIZ VAR"-

31 Mayıs'a kadar Almanya genelindeki 13 başkonsoloslukta, 7 Haziran'a kadar ise gümrük kapılarında oy kullanılacağını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda bu salonu dolduran kardeşlerim neden eyalet parlamentolarında, federal parlamentoda, Avrupa Parlamentosu'nda yer almasın. Siz milli bir sessiniz onun için buna ihtiyacımız var. Kalkıp ta Ermeni meselesinde Avrupa parlamentosunda ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunanlar gibi değil, tavrını koyanlardan olan ses. Ben işte sizleri öyle görüyorum. Milletimizin inanıcına, değerlerine, kültürüne bağlı siz kıymetli insanları bu imkanı etkin şekilde kullanmazsak gelir başkaları kullanır. Şuanda sahada harıl harıl çalışanları görüyoruz. Sizler alanı boş bırakırsanız birileri gelir alanı doldurur. İşte o zaman hem Türkiye'de hem burada muhatap onlar olur" dedi.

-"SİZLER BU YENİ VATANIN ALPERENLERİSİNİZ"-

Artık 50 yıl önceki Türkiye'nin olmadığını belirten Erdoğan, "Sizler bu yeni vatanın Alperenlerisiniz. Türkiye'nin bölgesel ve küresel gücünün en önemli kaynağı da sizlersiniz. Bu süreçte Türkiye büyük bir değişim yaşıyor; sizler burada gurbeti yaşarken kardeşleriniz de öz vatanında parya durumunu düşürülmüştü. Tek parti yıllarından başlayıp 1970'ler, 1990'lar boyunca devam eden bu dönemin ülkemizin her bakımdan çok büyük bir maliyeti oldu. Bugün geriye dönüp baktığımızda Türkiye'yi bayrağıyla, pasaportuyla, parasıyla, ekonomisiyle iftihar ettiği bir ülke konumuna yükselttiğimizi görüyoruz" dedi.

-"BENDEN DAHA ALEVİSİ OLAMAZ AMA ALEVİLİK BİR DİNSE"-

Erdoğan, "Şu anda yapılmakta olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile bunları rahatsız etti. Niye? İsmini nasıl olur da Yavuz Sultan Selim Köprüsü koyarsınız. Şimdi Almanya'da da Avrupa'da da Ali'siz Alevilik diye bir şeyler çıktı ya. Şimdi bu Ali'siz Alevilerin içerisinden bir tanesini de milletvekili adayı yaptılar. Kardeşlerim, uyanık olmaya mecburuz. Eğer Alevilik, Hz. Ali'yi sevmekse benden daha Alevisi olamaz. Ama yok, Alevilik bir dinse orada Tayyip Erdoğan yok.Onu Ali'siz Aleviler düşünsün. Bunlara gerekli cevabı 7 Haziran'da vereceğinize ben inanıyorum" dedi.

Türkiye'nin güçlü ve sürdürülebilir bir yönetim yapısına kavuşturulması gerekildiğini belirten Erdoğan, "Bunun için yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz" dedi.

-"SÖZ VEREN MUHALEFET PARTİLERİNE HENÜZ RASTLAMADIM"-

Ana muhalefet partisine çağrıda bulunan Erdoğan, "İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde muhafazakar parti tek başına iktidar imkanı elde etti. Buna karşılık Ana muhalefet ve koalisyon ortağı diğer partiler ciddi bir oy kaybına uğradı. Seçimi kaybeden 3 partinin lideri istifalarını verdi. Ben her seçime girdiğimde 'bu seçimden birinci olarak çıkmazsak istifade edeceğim' sözünü veriyorduk. Ama diğerlerini de davet ediyordum. Hiç birisi 'evet bizde varız' diyemiyordu. Çünkü onlar koltuğu sağlama almak istiyorlar. Bu seçimde de böyle bir söz veren muhalefet partilerine henüz rastlamadım. Ama Başbakan 'birinci olamazsak ben bırakırım' diyor. Türkiye acaba Batıdaki bu anlayışa ne zaman ulaşacak. Bunlar tapulu mülk mü?" dedi.

-"EN İLERİ 10 ÜLKE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE YÖNETİLİYOR"-

Erdoğan, "Başkanlık sistemi ile alakalı zannediyorlar ben kendim istiyorum. Ben ülkemi doğrudan milletin oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım ve bugün varız yarın yokuz. Ama istiyoruz ki gelecek nesillere bir idari sistem bırakalım. Dünyanın en gelişmiş ülkelerini temsil eden G-20 platformda yer alan en ileri 10 ülke başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemi şart. Aksi taktirde 2023 hedeflerimizi kaçırmakla kalmaz, 2053 ve 2071 vizyonumuzu da kaybederiz" diye konuştu.

BENDEN DAHA ALEVİSİ OLAMAZ

- Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile onları rahatsız etti. Avrupa’da da Ali’siz Alevilik’ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok.

- Marmaray şu ana kadar 73 miklyon kişiyi taşımış durumda. Biz Fatih'in torunlarıyız. Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de metroyu denizin altından yürütüyoruz.

- Kurusıkı atmakla devlet yönetilmez.

- Hastanelerde rehin kalma dönemi bitti. Bu ülkedeki ölüleri bile rehin aldılar.

- Cumhurbaşkanı taraf olmaz diyorlar, doğru. Ama ben milletin tarafındayım.

- İngiltere'de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri istifa etti. Ben hep ne diyordum. Eğer bu seçimden birinci çıkmazsak istifa edeceğim diyordum. Diğerlerini de davet ediyordum. Ama kabul etmiyorlardı. Şimdi bu seçimde de böyle bir söz veren muhalefet partisine rastlamadım. Ama bakın Sayın Başbakan birinci gelemezsem istifa derim diyor.

KONUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK

Miting için gelen yüzlerce kişi salon kapılarının açılmasını beklerken HDP’li bir grup parti lehinde sloganı atarak salon önüne gelen kalabalığın üzerine yürüdü.

İki grubun bir anda karşı karşı gelmesi, kısa sürede karşılıklı yumruklaşmaya dönüştü. Araya giren Alman polisi, izinsiz salon önüne gelen grubu salonun önünden uzaklaştırdı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler