HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır şehidi polis ile oğlunun cenazesi Kahramanmaraş'ta

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi’nde, teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda, şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar ile oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın cenazeleri Kahramanmaraş'a getirildi.

Çınar İlçesi yakınlarındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği'ne dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda polis memuru Ahmet Gülbahar şehit oldu, oğlu Hüseyin Utku ise yaşamını yitirdi.

MESAİ ARKADAŞLARIYLA VEDALAŞIRKEN ŞEHİT OLMUŞ

Konya'ya tayini çıkması nedeniyle eşi Betül ile 1.5 yaşındaki kızı Reyyan’ı Afşin’de bırakıp, kayınpederi İbrahim Demir, kayınvalidesi Gülden Demir ve oğlu Hüseyin Utku ile birlikte ev eşyalarını toplamak için son kez gittiği Diyarbakır'da mesai arkadaşlarıyla vedalaşırken şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar ile oğlunun cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Kahramanmaraş'a getirildi.

Şehit polis ile oğlunun cenazesini Kahramanmaraş Havaalanı'nda; annesi Şadiye, kardeşleri, akrabaları ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

'KALKIN DİYORUM, KALKMIYOLAR'

Betül Gülbahar, kucağında 1.5 yaşındaki kızı Reyyan ile birlikte oğlu ve şehit eşinin bulunduğu uçaktan inerken uzun süre gözyaşı döktü. Polislerin yardımıyla aprondan yürüyerek çıkan Betül Gülbahar, "Kalkın diyorum, kalkmıyorlar" diyerek ağıt yaktı.

Havaalanına sandalyede oturarak katılan şehidin annesi Şadiye Gülbahar ise "Kuzularımı aldılar, niye kalkmıyorlar?" diyerek sinir krizi geçirdi. Kayınpederi İbrahim Demir ile kayınvalidesi Gülden Demir'in de ağır yaralandığı saldırıda şehit olan polis memuru Gülbahar ile oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın Türk bayraklarına sarılı cenazeleri, polislerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu ve ikindi vakti defnedilmek üzere Afşin İlçesi'ne götürüldü.

"BENİN YAVRUM, KUZUM KORKAR"

Duaların okunmasının ardından şehitlerin cenazeleri, silah arkadaşları ve yakınlarınca omuzlara alınarak ambulanslara götürüldü. Kadınların da tabutları omuzladığı törende Hüseyin Utku Gülbahar’ın küçük tabutu götürülürken, annesi Betül Gülbahar arkasından giderek, "İkisini bir koyun ne olur, benim yavrum korkar, korkar benim kuzum annesiz" diyerek feryat etti. Anne Betül Gülbahar güçlükle sakinleştirildi.

ŞEHİT ANNESİ: ANAN KURBAN OLSUN

Şehit polislerin cenazelerinin katafalktan alınmasından sonra Adıyaman’ın Kahta ilçesinden olan polis memuru Nazif Kaplan’ın tabutuna omuz veren annesi Bedriye Kaplan Kürtçe "anan sana kurban" diyerek feryat etti. Bedriye Kaplan, şehit polis memuru oğlunun tabutunu ambulansa kadar taşıdı.

Bu arada saldırıda yaşamını yitiren akaryakıt istasyonundaki pompacı Mehmet Sarı’nın cenazesi de dün gece otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alındı. Mehmet Sarı, gece merkez Sur İlçesi’ne bağlı Sarılar Köyü’nde toprağa verildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler