HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'da el öpene Kur'an-ı Kerim!

Erzurum'da yaşlı bir adam elini öpenlere Kur'an-ı Kerim veriyor ve alanların ismi kaydediliyor...

MYNET HABER MERKEZİ

Erzurum'un Palandöken ilçesinden bir okuyucumuzun 0 530 946 95 00 numaralı Mynet WhatsApp Haber Hattımıza gönderdiği videoda açık bir alanda toplanan insanların yaşlı bir adamın elini öptükten sonra Kur'an-ı Kerim aldıkları ve isimlerini bir kağıda kayıt ettirdikleri görülüyor. (NOT: Videoyu sesli izleyin)

VİDEODAKİ KÜÇÜK ÇOCUK: KOCA KOCA ADAMLAR EL ÖPÜYOR!

Alanda toplananlar izdiham şeklinde yaşlı adamın elini öptükten sonra Kur'an-ı Kerim almaya çalışırken çevrede toplanan bazı kişiler de olaya tepki gösteriyor. Videoda kaydedilen ve sesi net duyulan küçük bir çocuğun yaşanan kargaşa hakkında yaptığı, 'Koca koca adamlar sıraya giriyor, el öpüyor' yorumu vatandaşın tepkisini özetliyor.

"EL ÖPMEYENE KUR'AN-I KERİM YOK!"

0 530 946 95 00 numaralı Mynet WhatsApp Haber Hattımıza videoyu gönderen okuyucumuz düşüncelerini şöyle aktardı:

Erzurum'un Palandöken ilçesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dini sohbet yapıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim ve tespih dağıtılacak diye saatler öncesinden anons yapıldı. Sonra millet toplandı, sohbet yapıldı. "Hep birlikte tövbe edelim ve tarikat gereği 'el tutun' denildi. Kur'an-ı Kerim dağıtımını kolunda vekil yazan ve koluna bant takan adam yaptı. Bu adam büyük, küçük, yaşlı, genç demeden herkese elini öptürdü. Elini öpmeyenlere Kur'an-ı Kerim verilmedi. Orada bulunan ve el öpenlerin adını ve telefon numarasını not alan başka bir görevli vardı.

'MİLLETİ Mİ FİŞLİYORSUNUZ, AMACINIZ NE SİZİN!"

Neden yaşlılara elini öptürüyor bu adam diye sordum. "El tutmak bu şekilde olur ve tutmayana Kur'an-ı Kerim yok" dedi. Peki neden alanların adını not alıyorsunuz dedim. Milleti mi fişliyorsunuz dedim. Hayır dedi, bakalım kimler dersleri takip ediyor dedi. Kur'an-ı Kerim diye verdikleri ambalajda günlük yerine getirmeleri gereken dersler varmış. Ara ara telefon edip onu kontrol edeceklermiş. Ben de Kur'an-ı Kerim'de böyle bir şeyin olmadığını, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim. Bana tepki gösterdiler. Tabii halktan bana destek olup hadlerini bildirenler de oldu.

"HALKIMIZ SIRF BEDAVA DİYE BU KADAR ACİZ DURUMA DÜŞMEMELİ"

Sonuçta halkımızın bu kadar sürü zihniyetinde olup sırf bedava diye bu kadar aciz duruma düşmesine ya da düşürülmesine üzüldüğüm için sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce vatandaşlarımızdan gelen ilginç olayları paylaştığınızı görmüş ve çok beğenmiştim. Aklıma geldiği kadarıyla halkımızın yaşanan her şeyi görmesi için sizinle paylaştım. Mynet Haber'e bu uygulamasından ve vatandaşa, okuyucusuna tanıdığı bu imkandan ötürü çok çok teşekkür ederim. Denk geldiğim ilginç olayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

SİZ DE GÜN İÇİNDE KARŞILAŞTIĞINIZ HER TÜRLÜ OLAYI BİZİMLE VE TÜM TÜRKİYE'YLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ!

NOT: WhatsApp hattımıza gün içinde yüzlerce görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır.

Örnek haberler ve sorular için TIKLA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler