HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da patlama: 2 şehit, 3 yaralı

Van’da, PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen ve imha edilmeye çalışılan patlayıcı polisin elinde inflak etti.

Meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit oldu, 3 polis memuru da yaralandı.

Olay, saat 09.30 sıralarında merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova sokakta meydana geldi. Yola patlayıcı döşendiği ihbarını alan polis, bölgede geniş güvenlik önlemi alarak olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi. Yapılan inceleme ve güvenlik önlemlerini ardından bomba imha edilmek istenirken, patlamameydana geldi.

Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit oldu, 3 polis de yaralandı.

Yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Patlamanın yaşandığı sokak ve çevresine giriş ve çıkışlar yasaklanırken, bölgede ise hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Van’da PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıyı imha ederken meydana gelen patlamada şehit olan polis memurlarının kimlikleri belirlendi.

Şehitlerin bomba uzmanı Ferhat Arslan ve Ahmet Çam olduğu açıklandı. Vanlı olan Ferhat Arslan ile Ankara nüfusuna kayıtlı Ahmet Çam’ın çok iyi iki arkadaş oldukları ve emniyet teşkilatında ’ayrılmaz ikili’ olarak adlandırıldıkları belirtildi.

04.20'de şiddetli patlama!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bugün sabah saatlerinde yaşanan şiddetli patlamanın ardından çatışma çıktı.

Mardin Valiliği'nce, 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğüNusaybin'de operasyonlar devam ediyor. İlçenin Fırat Mahallesi'nde bugün saat 04.20 sıralarında şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından ilçe ağır silahsesleriyle yankılanırken, bölgeye çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği görüldü. İlçede şiddetli çatışma sesleri yaklaşık 2 saat boyunca sürdü. Nusaybin'de operasyon sürüyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler