Medikal Haberleri

'Talep her yıl artıyor' İşini bırakıp hobi olarak başladı! Pandemiyle birlikte mesleği oldu

Antalya’da karavan imalatı ve dizaynı yapan Mustafa Dede’nin hobi olarak başladığı karavan hayatı 6 yıl önce mesleği oldu. 6 yıl önce kurumsal medikal firmada çalıştığı dönemde karavancılığa merak saran ve işini bırakıp karavan imalatı ve dizaynı için atölye açan Dede “Pandeminin artması ile birlikte hobim olan karavan hayatı tamamen işime döndü. 6 yıldır imalatımıza seri şekilde devam ediyoruz” dedi. Karavana olan ilgiden bahseden Dede "Talep her yıl bir önceki yıla göre artıyor" dedi.

Finans 2024-06-03 16:04:14

Sanofi Türkiye’den hayat kurtaracak soru: “Hipertansiyon riskinizin farkında mısınız?”

Dünyada hipertansiyon nedeniyle ortaya çıkan komplikasyonlar her yıl 9,4 milyon kişinin hayatına mal oluyor. Türkiye’de ise nüfusun yüzde 31.8’i hipertansiyon ve bu hastalığa bağlı birçok komplikasyonla mücadele ediyor. Kontrol altına alınan hipertansiyonun ölüm oranlarını azalttığını söyleyen Sanofi Türkiye Temel Ürünler İş Birimi Direktörü Berk Tümen ve Sanofi Türkiye Genel İlaçlar Medikal Direktörü Dr. Zeynep Çalışkan ile 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’ne özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber 2024-05-16 22:03:34

İstanbul'da sahte ve kaçak ilaç operasyonu: 9 kişi tutuklandı

İstanbul'da, polis ekiplerince yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olan sahte, kaçak ve yasa dışı ilaçlar ile çeşitli medikal malzemeler ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 16 kişiden 9'u tutuklandı.

Finans 2024-04-25 08:33:35

Bengay krem nedir, ne işe yarar? Bengay krem nerelerde kullanılır?

İnsan vücudunda dönem dönem enfeksiyon veya kas yaralanmasına bağlı birtakım ağrılar görülebilmektedir. Bu ağrıları dindirmek için gerek iltihap giderici gerekse ağrı kesici nitelik taşıyan birçok farklı medikal krem türü kullanılmaktadır. Bengay krem de bu kremlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu krem eczanelerden doktor tarafından reçete edilip alınabileceği gibi reçetesiz bir şekilde de alınabilmektedir. Peki, bengay krem nedir, ne işe yarar ve nerelerde kullanılır?

Haber 2024-04-09 18:51:17

Stafine krem nedir, ne işe yarar? Stafine krem ne için kullanılır?

Günümüzde gerek cilt bakımı için gerekse cilt sağlığı açısından kullanılan pek çok farklı krem türü bulunmaktadır. Stafine krem de bu kremler arasında olup, cilt sağlığı alanındaki medikal bir krem çeşididir. Çeşitli cilt sorunlarını gidermede tercih edilen bu krem, yalnızca eczanelerden satın alınabilmektedir. Peki, stafine krem nedir, ne işe yarar ve ne için kullanılır?

Haber 09-04-24 18:47

Silverdin nedir, ne işe yarar? Silverdin ne için kullanılır?

Günümüzde çeşitli amaçlar için kullanılan birçok farklı medikal krem vardır. Silverdin krem de bu krem türleri arasında bulunmaktadır. Eczanelerden satın alınabilen bu kremin önemli faydaları olduğu değerlendirilmektedir. Hızlı bir etkiye sahip olduğu söylenen bu kremin özellikle yanık tedavisinde yaygın olarak kullanıldığı belirtilmektedir. İçeriğindeki önemli bileşenler sayesinde cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahip olduğu değerlendirilmektedir. Silverdin nedir, ne işe yarar?

Haber 05-04-24 18:48

Fucicort krem ne işe yarar, ne için kullanılır? Fucicort kremi neye iyi gelir?

Cilt problemleriyle alakalı kullanılan birçok farklı medikal ürün mevcuttur. Bu medikal ürünler cildin yenilenmesinde, nemlenmesinde etkili olduğu gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde de aktif bir rol oynamaktadır. Fucicort krem de bu medikal ürünler arasında yer alan ve eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilen bir üründür. Peki, fucicort krem ne işe yarar, ne için kullanılır ve neye iyi gelir?

Haber 05-04-24 18:46

Madecassol krem nedir, ne işe yarar? Madecassol krem nasıl kullanılır?

Günümüzde cilt ile alakalı problemlerin giderilmesinde kullanılan birçok farklı medikal ürün bulunmaktadır. Madecassol krem de bu medikal ürünler arasında yer almaktadır. Sadece eczanelerden alınabilen bu krem, aynı zamanda reçetesiz olarak da temin edilebilmektedir. Değerlendirmelere göre; cilt yenileyici ve onarıcı niteliğinden kaynaklı, pek çok kişinin tercih ettiği kremler arasındadır. Peki, madecassol krem nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Haber 05-04-24 18:45

Fucidin krem ne işe yarar? Fucidin krem ne için ve nasıl kullanılır?

Günümüzde cilt sorunlarıyla boğuşan birçok insan vardır. Cilt ile ilgili ortaya çıkan problemlerde bazı medikal ürünler oldukça faydalı olmaktadır. Bu medikal ürünlerden biri de fucidin adıyla bilinen kremdir. Bu krem reçetesiz olarak sadece eczanelerden alınabilmektedir. Bu tür kremlerin özellikle hekim gözetiminde kullanılması son derece önemlidir. Peki, fucidin krem ne işe yarar, ne için ne nasıl kullanılır?

Haber 04-04-24 20:20

Dolgit krem nedir, ne için kullanılır? Dolgit krem ne işe yarar?

Sağlık alanında tedavi niyetiyle kullanılan pek çok farklı medikal ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin bazıları reçeteli olarak alınabiliyorken bazıları ise reçetesiz bir biçimde temin edilebilmektedir. Dolgit krem de birçok rahatsızlığın giderilmesinde etkin bir şekilde rol oynayan medikal ürünlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür kremlerin sadece eczanelerde satışı vardır. Peki, dolgit krem nedir, ne için kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 04-04-24 20:19

Jawline dolgusu hakkında ne biliyorsunuz? Hem kadınlar hem erkekler yaptırıyor…

Jawline dolgusu, etkileyici ve karakteristik bir yüze kavuşma imkânı verdiğinden, en sık tercih edilen yüz dolgusu çeşitlerinden ve son yılların en popüler medikal estetik prosedürlerinden biridir.

Haber 03-04-24 13:27

Yozgat'ta üretilen medikal malzemeler 70 ülkeye ihraç ediliyor

Yozgat'ta faaliyet gösteren bir firma, 70 Avrupa ve Arap ülkesine medikal ürün ihraç ediyor.

Yurthaber 21-03-24 12:22

Sağlık Bakanlığınca Batman'a gönderilen 7 ambulans ve 2 UMKE aracı hizmete alındı

Sağlık Bakanlığınca Batman İl Sağlık Müdürlüğüne 7 ambulans ve 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı tahsis edildi.

Yurthaber 19-02-24 13:55

Denizli’de sağlık istasyonu sayısı 37 oldu

Denizli’de Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE), 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunduğu UMKE Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı. Son açılan istasyon ile birlikte Denizli’de istasyon sayısı 37 oldu.

Yurthaber 31-01-24 13:15

Deprem riski yüksek Bingöl'de UMKE Lojistik Merkezi kuruldu

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de, Sağlık Bakanlığı tarafından 49 bin metrekarelik alana Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu.

Yurthaber 08-01-24 14:17

4 erkekten biri 21 yaşından önce kel kalıyor! Daha gür saçlar için bu yöntemi mutlaka deneyin!

Saç dökülmesi yaşayan birçok kişi çözümü ya kozmetik ürünlerde arıyor ya da eczaneden alabilecekleri yarı medikal ürünlerden medet umuyor. Fakat hem doğal hem de etkili bir kür ile saç dökülmesinin önüne geçmek mümkün. İşte saç dökülmesini durduran mucizevi kür...

Haber 21-12-23 10:09

112 ve UMKE ekipleri çetin kış görevine hazır

Van’da 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, zorlu coğrafyada yolu kapanan bölgelerde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için göreve hazır.Van ve çevresinde çetin geçen kış aylarında yolu kapanan bölgelerde hastaların imdadına yetişmek için görevli kahraman 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yurthaber 23-11-23 11:47
Van

Kayseri'de kar payı vaadiyle dolandırıcılık olayının 4 şüphelisi yakalandı

Kayseri'de medikal malzemesi satan 7 kişiyi kar payı vaadiyle dolandırdıkları öne sürülen 4 zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber 08-11-23 10:55

Van’da engelli vatandaşlara medikal malzeme desteği

Van Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara medikal malzeme desteğinde bulundu.

Yurthaber 31-10-23 14:35
Van

Bursa UMKE’den geniş çaplı tatbikat

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) çeşitli afet durumlarının canlandırıldığı geniş çaplı tatbikat gerçekleştirdi.

Yurthaber 19-10-23 12:06

Devlet hastanesinde akılalmaz olay! Cerrah temizlik görevlisine ameliyat yaptırdı! Açıklama geldi

Sosyal medya Bilecik Bozüyük Devlet Hastanesi'nde yaşanan olayı konuşuyor. Beyin cerrahı bir doktor ameliyathanede bir temizlik görevlisi ve bir medikal firmasında çalışan görevliye operasyon yaptırdı. Skandal olay kısa sürede gündem olurken Bilecik Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu olayın 1 ay önce yaşandığını belirten valilik, doktorun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Haber 15-10-23 16:53

UMKE ve UMKE ATAK ekibi selden etkilenen Libya'ya gidecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve UMKE ATAK personelinin sel felaketinden etkilenen Libya'ya gideceğini bildirdi.

Yurthaber 12-09-23 07:49

Büyük paniğe neden olmuştu! Ataşehir'deki yangının çıkış anı ortaya çıktı: Spor sırasında dehşeti yaşadılar... '6 binada milyonlarca liralık hasar'

Ataşehir'de dün bir spor salonunda çıktığı iddia edilen yangın paniğe neden olmuştu. Yangın, başka binalara da sıçramıştı. Yangın sonucunda toplam 6 binada milyonlarca liralık hasar oluştuğu bildirildi. İş yeri hasar gören bir vatandaş ise "Şu an 6 binada hasar var. Sevindirici olan can kaybı olmamasıdır" dedi. İş yeri hasar gören medikal eldiven deposu sahibi de "30-35 milyon liralık zarar oluştu." diye konuştu. Öte yandan, yangının çıktığı ilk anlar kameraya yansıdı.

Haber 06-09-23 17:36

Saçları seyrelenler dikkat! Avuç avuç dökülen saçların sebebi meğer buymuş, hemen önüne geçin

Saç dökülmesi yaşayan birçok kişi çözümü hem kozmetik hem de yarı medikal ürünlerde arıyor. Fakat problemin nedeni vitamin eksikliği olabilir. Uzmanlar yaşam tarzı, genetik yapı ve stres faktörüne dikkat çekiyor. Doktorlar, saç dökülmesine son veren 3 vitamini açıkladı.

Haber 01-09-23 11:03

Doğum kontrol yöntemleri nelerdir? Başarı oranı gebelikten korunma yolları

Doğum kontrol yöntemleri gebeliği istenmeyen veya planlanmayan bir şekilde önlemek veya ertelemek amacıyla kullanılan çeşitli medikal ve cerrahi yöntemleri ifade eder. Bu yöntemler, cinsel aktivite sonucu hamilelik riskini azaltmak veya kontrol etmek isteyen bireyler için büyük öneme sahiptir. Doğum kontrol yöntemleri, farklı etki mekanizmalarına ve kullanım biçimlerine sahiptir.

Haber 30-08-23 02:12

Saç dökülmesi sorunu kabus olmaktan çıkıyor! Sadece 10-15 dakika uygulayın, fırça gibi saçlara sahip olun

Saç dökülmesi yaşayan kişiler, hem kozmetik hem de yarı medikal ürünlere yöneliyor. Son yapılan araştırmalar dünya çapında 56 milyon kişinin saç dökülmesi sorunuyla mücadele ettiğini ortaya koydu. Öte yandan doğal ve besleyici kürler ile bu durumun önüne geçmek mümkün. İşte yalnızca 10-15 dakika uygulayarak saçlarınızı canlandırabileceğiniz o mucize yöntem...

Haber 21-08-23 12:02

Bakan Koca: Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi'nin hayata geçirilmesi son derece önemli

Özbekistan'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Sağlık Bakanları Toplantısı'nın açılışına katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada yaptığı açıklamada "Türk Dünyası Acil Medikal Kurtarma Birimi'nin hayata geçirilmesini son derece önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Haber 16-08-23 14:19

Kulak memesi iltihabı nasıl geçer? kulak memesi iltihabı kaç günde geçer?

Kulak memesi iltihabı medikal terminolojide otitis externa olarak bilinir ve kulak kanalının enfeksiyonudur. Bu durum kulak kanalının dış kısmında yer alan kulak memesi adı verilen bölgenin iltihaplanmasıyla ortaya çıkar. Kulak memesi cildin ince ve hassas olduğu bir bölgedir ve çeşitli nedenlerle enfeksiyona yatkın hale gelebilir. Kulak memesi iltihabı genellikle ağrı, kaşıntı, kızarıklık ve kulak kanalında tahriş edici bir akıntı gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 30-06-23 22:35

Günlerce dışarı adım atamadı! 14 aylık kabızlık şikayetiyle hastaneye gidince ortaya çıktı... Sebebi şoke etti

Batman'da 14 ay boyunca süren kabızlık şikayetiyle hastaneye başvuran bir hastanın şikayetinin sebebi şoke etti. Aldığı ilaçlara rağmen şikayeti devam eden hastanın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan muayenesinde kuyruk sokumunda 10 santimetrelik tümör tespit edildi. Prof. Dr. Emin Özkul, “4,5 saat süren operasyonla tümörü aldık. İleri yaşlarda kabızlık, çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bunu, medikal tedavi ile geçecek bir şey gibi düşünmemek lazım” dedi.

Haber 03-05-23 13:01

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Yeni kurtarma ekibi kuruldu: 16 bin gönüllüler ordusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afetlerde önemli rol üstlenen UMKE çatısı altında Atak isimli arama kurtarma ekibi kurulduğunu açıkladı. Ekibin tamamen gönüllülerden oluştuğunu belirten Bakan Koca, "16 bin sağlık çalışanının bulunduğu gönüllüler ordusu. Ağırlık afet dönemlerinde daha çok medikal yardım için kurulan bir yapı." ifadesini kullandı.

Haber 29-04-23 16:58

Ozon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir, ne zaman etkisini gösterir? Ozon tedavisi faydaları nelerdir, ozon tedavisi kimlere yapılır?

Ozon tedavisi, birçok kişinin tercih ettiği medikal tedavi çeşitlerinden biridir. Ozon tedavisinde saf ozon gazı ve saf oksijen kullanılır. Ozon, atmosferde yer alan bir gaz olarak bilinir. Bu gaz renksiz olmakla birlikte kokulu bir yapıya sahiptir. Ozon gazı, dezenfektan özelliği ile öne çıkan bir gaz olduğu için önemlidir. Peki, ozon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir, ozon tedavisi kimlere yapılır?

Haber 28-04-23 15:44

Hiperbarik oksijen tedavisi yan etkileri nedir? Hiperbarik oksijen tedavisi zararlı mı, kimlere uygulanamaz?

İnsan vücudunda oksijen azaldığında birçok hastalık ortaya çıkar. Kanda ve dokularda azalan oksijenin tekrar yükseltilmesi için birtakım medikal tedavi yöntemlerine başvurulur. Hiperbarik oksijen tedavisi de bu medikal tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi yöntemiyle azalan oksijenin yerine konulması hedeflenir. Peki, hiperbarik oksijen tedavisi yan etkileri nedir?

Haber 20-04-23 10:24

Avasküler nekroz nedir, belirtileri nelerdir? Avasküler nekrozda hiperbarik oksijen tedavisi nasıl yapılır, kaç seans sürer?

Medikal tedavi metotları arasında bulunan hiperbarik oksijen tedavisi, pek çok hastalığın iyileşmesinde katkı sağlayan bir tedavi şeklidir. Ani işitme kaybı, ani görme kaybı, dalış sonrası görülen vurgun gibi rahatsızlıkların yanı sıra kemik ölümü yani avasküler nekroz gibi hastalıklarda da bu tedavi yönteminden yararlanılır. Peki, avasküler nekroz nedir, avasküler nekrozda hiperbarik oksijen tedavisi nasıl yapılır?

Haber 20-04-23 09:16

Diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, nasıl yapılır? Diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi işe yarar mı, kaç seans sürer?

Hiperbarik oksijen tedavisi, medikal tedavi yöntemleri arasında bulunan ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi şekline uygun görülen herkese kolay bir şekilde yapılabilir. Diyabetik hastalığına sahip olan kişilerde de etkin olarak tercih edilen bir uygulamadır. Peki, diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi kaç seans sürer?

Haber 20-04-23 09:16

Ani işitme kaybında hiperbarik oksijen tedavisi nedir? Ani işitme kaybında hiperbarik oksijen tedavisi nasıl uygulanır?

Kanda ve dokularda azalan oksijen miktarını tekrardan yükselten tedavi yöntemi, hiperbarik oksijen tedavisi olarak tanımlanır. Hiperbarik oksijen tedavisinin kullanım alanı fazlasıyla geniştir. Çeşitli pek çok farklı hastalığın tedavisinde bu medikal yöntemden faydalanılır. Ani işitme kaybı probleminin giderilmesinde de bu tedavi şekli kullanılır. Peki, ani işitme kaybında hiperbarik oksijen tedavisi nasıl uygulanır?

Haber 20-04-23 09:15

Niğde UMKE enkazda kurtarma çalışmasına da destek verdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremin ardından bölgeye giden Niğde UMKE, medikal hizmetlerin yanında enkazda arama kurtarma faaliyetlerine de katıldı.

Yurthaber 10-03-23 15:30

Homeopati ile fitoterapi arasındaki fark nedir? Homeopati ve fitoterapi uygulamaları nasıl yapılır?

Tıpta ilaç olarak pek çok etken madde kullanılır. Bu etken maddelerin belirli oranlarda bir araya gelerek çeşitli ilaçlar elde edilir. Etken madde olarak bitkilerden de yararlanılır. Medikal ilaçlar ve modern tıp dışında tedavi yöntemleri de bulunur. Bu yöntemler yıllar boyunca süregelen alternatif tıp yöntemleri olarak bilinir. Fitoterapi ve homeopati de bu yöntemler arasında yer alır. Zaman zaman birbirine karıştırılan iki terim oldukça farklıdır.

Haber 03-03-23 17:24

Zonguldak UMKE ekibi kurtarma çalışmalarında duygusal anlara tanıklık etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılarak enkaz altından çok sayıda kişinin çıkarılmasına destek veren Zonguldak Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi duygusal anlara şahit oldu.

Yurthaber 02-03-23 13:41

Fitoterapi bitkileri nelerdir, akneye iyi gelen bitkiler nedir? Fitoterapi bitkileri ne işe yarar, faydaları nedir?

Fitoterapi uygulaması, bitkilerle yapılan bir tedavi yöntemidir. Alternatif tıpta çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Hastaların genel sağlığını iyileştirmeye, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye ve onları hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan fitoterapi, bazı durumlarda medikal tedavileri destekleyici etkiye sahiptir. Bu tedavi yönteminin kullanılmasına ise mutlaka alnında uzman bir doktor karar vermelidir. Peki, akneye iyi gelen fitoterapi bitkileri nedir?

Haber 17-02-23 10:37

Haluk Levent kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent'in hayatı

Deprem bölgesine ilk giden isimlerden birisi olan Haluk Levent, yaptığı yardım organizasyonları ile neredeyse herkes tarafından tanınır oldu. Kurduğu “AHBAP” isimli dernekle öğrencilere burs ve yurt sağlayan Haluk Levent, aynı zamanda medikal cihaz, ilaç, maddi yardım gibi konuları da çözüme kavuşturuyor. Özellikle Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Ahbap Derneği ile yardım organizasyonu yapan Haluk Levent’in hayatı merak konusu oldu. Peki Haluk Levent kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Magazin 12-02-23 22:50

Hatay'da enkaz altında kalan baba ve 5 yaşındaki kızı 90. saatte kurtarıldı

Hakkari'den, "asrın felaketi"nin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Hatay'a giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), diğer ekiplerin de desteğiyle bir baba ile 5 yaşındaki kızını 90. saatte enkazdan sağ çıkardı.

Yurthaber 10-02-23 08:35

Hatay'da biri çocuk 2 yabancı uyruklu 67 saat sonra enkazdan kurtarıldı

Hatay'da depremde yıkılan binanın enkazında kalan biri çocuk 2 yabancı uyruklu, Hakkari Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerince 67 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Yurthaber 09-02-23 08:11

Hatay'da 3’ü çocuk 6 kişi enkazdan 68 saat sonra kurtarıldı

Hatay Kırıkhan'da çalışmalarını sürdüren Çorum Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), depremden 68 saat sonra 3’ü çocuk 6 kişiyi enkazdan çıkardı.

Yurthaber 09-02-23 08:08

Denizli'de medikal malzeme fabrikasının deposunda çıkan yangın söndürüldü

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir fabrikanın deposunda çıkan yangında maddi hasar oluştu.

Yurthaber 03-01-23 07:52

Uçak kazası tatbikatı gerçeği aratmadı

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve polis ekiplerinin katılımıyla uçak kazası tatbikatı gerçekleştirildi.

Yurthaber 25-11-22 09:23

Ankara Şehir Hastanesi doktorları, meme kanseri farkındalığı için yürüdü

Onkoloji Hastanesi'nde görevli doktorlar ve sağlık çalışanları, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, "erken teşhis hayat kurtarır" mesajını paylaştı - Onkoloji Hastanesi Medikal Onkoloji Doktoru Burak Civelek: - "Meme kanseri, bütün kadın kanserlerinin yaklaşık yüzde 30'unu oluşturuyor. Erken tanı, tedavide başarı şansını çok artırıyor, daha hafif, kısa süreli tedavilerle yüzde 90'lara varan başarı sağlıyoruz"

Yurthaber 19-10-22 14:59

Gilead ile Hayat Bulan Fikirler ödülleri 9. kez sahiplerini buldu

Erciyes Üniversitesi ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli: - "(Kovid-19 aşısı) Hatırlatma dozlarının yapılmasında büyük fayda var" - Gilead Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi: - "Geldiğimiz noktada Türkiye'de değişik bölgelere yayılmış 50'nin üzerindeki merkezde araştırmalarımız devam ediyor"

Yurthaber 19-10-22 13:06

Roche, Memeder ile meme kanserinde ihtimalleri değiştirmeye davet ediyor

Roche İlaç Türkiye Medikal Birim Lideri Mahir Kurt: - "Kadın Eli Değsin İhtimaller Değişsin kampanyamızla kadınlara meme kanserine yönelik farkındalık noktasında katkı sağlamayı, erken tanının önemini vurgulamayı ve kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılabileceğini anlatmayı hedefliyoruz" - Memeder Kurucusu ve Onursal Başkanı Vahit Özmen: - "Roche Türkiye’nin meme kanseri ile mücadelede hem erken tanı ve tedavi noktasındaki çalışmalarını çok değerli buluyor hem de meme kanseri ile ilgili farkındalık yaratmak adına yaptıkları projelerde birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 12-10-22 11:12

Geri dönüşüm farkındalığı için medikal maskelerden gelinlik tasarladı

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Moda Tasarım Öğretmeni Şerife Timurlenk: - "Gelinliğimizin tamamına yakını üretim hatası maskelerden oluşuyor. El çiçeği, gelinliğin üzerindeki süslerin hepsi atık maskelerden yapıldı"

Yurthaber 11-10-22 12:10