HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gripin nedir? Gripin nasıl kullanılır?

Belli başlı aylarda ve mevsimlerde soğuk algınlığı, grip ya da nezle en sık karşılaşılan hastalıklardır. Uzman doktorların dinlenme önerdiği ve ciddi bir sorunun habercisi değilse birkaç gün içinde geçebileceği söylenen bu hastalıklar bazı takviyeler alınarak daha hızlı aktarılabilir. Ancak bu takviyelerin de doktor önerisi ya da doktor onayı olmadan alınmaması gerekir.

Gripin nedir? Gripin nasıl kullanılır?

Soğuk havalarda ya da bahar aylarında hiç fark etmeden soğuk algınlığına kapılmak, grip ya da nezle olmak mümkündür. Nezle ve grip sık olarak birbiri ile karıştırılan iki hastalıktır. İkisi arasındaki en büyük fark ise hapşırma ve burun akıntısı yaşanmasıdır. Grip olan bir kişi burun akıntısı ve hapşırma gibi semptomlar gösterebilir.
Ayrıca yüksek ateş de bir diğer grip belirtisidir. Nezlede olmayan eklem ağrıları, kas ağrıları, halsizlik de iki hastalık arasındaki diğer belirgin farklardır. Hafif atlatılan hastalıklar arasında olduğu bilinse de bu tür semptomlar görüldüğünde bir doktora başvurmak ve doktorun gerek gördüğü takviyeleri kullanmak en doğrusu olacaktır.

Gripin nedir?

Gripin, genel olarak soğuk algınlığı yaşayan kişilerin takviye olarak aldığı ilaçlardan biridir. Otuzlu yıllarda üretimi başatılmış ve eczacı Necip Akar tarafından geliştirilmiş bir ilaçtır. İlk Türk üretimi ağrı kesici ve ateş düşürücü olması ile de bilinir. Halk tarafından en çok benimsenmiş ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisi bulunduğu bilinen ilaç olma özelliği de vardır. Her ne kadar halk arasında herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi görülür görülmez ilk başvurulan ilaçlar arasında yer alsa da bir uzman doktora danışmadan alınması doğru olmayabilir. Tüm ilaçlarda olduğu gibi Gripin de farklı bünyelerde farklı olumsuz etkiler de gösterme ihtimali olan bir ilaçtır.

Gripin nasıl kullanılır?

Doktor önerisi ile soğuk algınlığı belirtilerinin görüldüğü bir kişiye ağızdan alması önerilen bir ilaç olan Gripin, her bir kapsülünde Parasetamol ve Kafein bulunan bir ilaçtır. Ayrıca mısır nişaştası, laktoz, stearat gibi yardımcı maddeler de ilacın içinde bulunur. İlacın prospektüsünde de yer aldığı gibi kullanma talimatı iyice okunmadan içilmemesi gereken ilaçlardan biridir. Doktorun önerdiği dozdan daha düşük ya da daha yüksek bir dozda alınmaması gerekir. Örnek olarak doktor günde bir adet önerdiği halde 2 tane Gripin içmek ve böylece fazla doz kullanmak kişiye, bünyesine göre zararlı da olabilir.

Gripin en etkili nasıl içilir?

Gripin de belli özellikleri bulunan ve etkinliği farklı durumlara bağlı olan ilaçlardan biridir. Örnek olarak bu ilacın un, şeker gibi yüksek oranda karbonhidrat içeren yiyecekler ile birlikte içilmesi ilacın etkisini düşürebilir. Ayrıca düzenli olarak alkol alan kişilerin, ilaç akut toksik dozda ya da kronik yüksek dozda parasetamolün karaciğer üzerindeki olumsuz etki ihtimali bulunduğu için bu tür hastalıkları olan kişilerin kullanmasında sakınca bulunabilecek ilaçlardan olduğu bilinir.

Gripin soğuk algınlığına iyi gelir mi?

Soğuk algınlığı belirtileri görülen kişilerin doktor tavsiyesi ile kullanması gereken Gripin, doktorun önerdiği periyotlarda ve düzende içilmesi gereken bir ilaçtır. Genel olarak on iki yaş üzeri olan ve yetişkin olan kişiler için Gripin 4-6 saat ara ile günde iki en fazla üç kez kullanılması önerilen ilaçlardan biridir. Ağrı, soğuk algınlığı, burun akıntısı gibi durumlarda iyi geldiği bilinen Gripin, farklı bünyelerde farklı etkilere neden olabileceği için mutlaka bir uzman doktor ya da aile doktoruna danışılarak doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.

Gripin günde kaç kez kullanılır?

İlacın prospektüsünde yazan bilgilere ve uzman görüşlerine göre ağrı için kullanılacaksa Gripin, en fazla on gün boyunca çocuklarda ise en fazla beş gün süre ile kullanılabilecek bir ilaçtır. Ancak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi durumların yaşandığı bünyeler için doktor önermeden asla kullanılmaması gerekir. Yüksek ateş şikayeti ile kullanılacaksa bu sorunun kaç gün devam ettiğine ya da ateşi hangi farklı belirtilerin takip ettiğine göre doz değişimi yapılabilir. Gün içindeki kullanım aralığı ve sayısı doktor kontrolünde olmalı, doktorun verdiği doz aşılmamalıdır.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler