Bir Kucuk Gun Isigi Bugun Var Mi Haberleri

'VAR' tarih mi oluyor? İngiltere Premier Lig'den olay yaratan hamle

Premier Lig ekiplerinin gelecek sezon VAR'ın devam edip etmemesi konusunda oylama yapacağı açıklandı. Birçok kulübün futbolun doğasına aykırı gördükleri VAR için tarihi bir karar alınabilir.

Spor 2024-05-16 08:14:48

Gizli tehlike: Bir tarafı çürüyen domates yenir mi?

Yazın tazesi kışın konservesi tüketilen domates her mevsim yemekleri süslüyor. Çorbadan menemene, ana yemeklerden kahvaltılıklara kadar birçok alanda kullanılan domatesler bazen hızlıca bozulabiliyor. Bozulan domatesin çürük kısmını kesip atıyor ve kalanını tüketiyorsanız dikkat! Bilmeniz gereken bazı bilgiler var...

Kadin 2024-05-16 00:31:59

Son dakika: Altın fiyatları için kader günü! Uzman isim ‘Altının enterasan bir hikayesi var...’ diyerek anlattı

Son dakika haberi… Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları yatırımcıların yeni haftada da gündeminde kalmaya devam ediyor. Altın fiyatları yatay seyirde ilerlerken tüm gözler ABD Merkez Bankası Fed’in faiz oranları üzerinde belirleyici olacak Çarşamba günkü ABD enflasyon rakamlarına çevrildi. Peki fiyatlar düşecek mi yükselecek mi? Doç. Dr. Derya Hekim, ‘Altının enteresan bir hikayesi var’ diyerek, ‘Altın aşağı inmiyor ama yukarı doğru gidecek yolu var” dedi. İşte detaylar…

Finans 2024-05-13 08:11:13

Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar! Cinayete mi kurban gitti?

Ekonomist Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili ailenin avukatı Emre Akkaş çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akkaş, "312. günden sonra değerli Korhan hocamızı kaybettiğimizi anladık. Bu noktada kafamızda oluşan yeni soru işaretleri var. Kendisi doğal bir süreçte mi hayatını kaybetti, yoksa hiçbirimizin duymak istemediği bir cinayete mi kurban gitti? Kitabın bu sayfası yeni açılmış oldu. Ailenin temennisi ölümün aydınlatılması. Kısa bir süre içerisinde net bir sonuca ulaşacağımızı beklemiyoruz" dedi.

Haber 2024-04-30 10:40:35

Diğer Haber Etiketleri

Avrupa ekipleri erden kulübün premier lig sezon VAR domates küf sağlıklı yaşam bozuk Altın nasıl yazılır hava durumu meteoroloji fatih portakal Tuzla Lahmacun tavuk döner sütlaç Ramazan Hakkari Seçim 2024 yerel secim sonuclari Burdur Mehmet Şimşek Ali Orkun Ercengiz Yerel seçim Mersin mersin seçim sonuçları Vahap Seçer aday atan city da, hakemi maçın hull city Acun Ilıcalı sıcaklık yağış yağmur Orhan Şen Doğu Ekspresi Recep Tayyip Erdoğan survivor turgut altinok Mansur Yavaş Dünya Güneş ele söyledi Beyaz Show araba fiyatları otomobil fiyatları ÖTV ötv düzenlemesi xiaomi mi band huawei akıllı bileklik xiaomi akıllı bileklik akıllı bileklik fenerbahçe sahası galatasaraylı süper li Süper Lig fenerbahçe Samsunspor virüs hastalık grip Fatih Mehmet Maçoğlu ayrık otu Ekrem İmamoğlu Meral Akşener var mı tdk yapay zeka OpenAI robot süpürge akıllı robot süpürge emekli ikramiyesi emekli maaşı Kabine Toplantısı Yılmaz Tunç Adalet Bakanı Muharrem İnce CHP haberler birce karakteri kelebeğin Oyuncu ünlü oyuncu Mert Fırat mert fırat kimdir bir derdim var İdil Fırat Birce Akalay turu kuzey ışıkları aurora borealis kutup ışıkları Kemal Kılıçdaroğlu kurultay Özgür Özel chp ilk açıklama 10 kasım tatil mi 10 kasım resmi tatil mi okullar tatil mi atatürk üniversiteler tatil mi erkan fox tv yayın akışı kanlı ay tutulması kanlı ay tutulması saat kaçta emekli ikramiyesi ne zaman cumhuriyet bayramı günübirlik nasıl yazılır

Eloğlu nasıl yazılır? Eloğlu bitişik mi yazılır ayrı mı yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil bilgisi konuları arasında bulunan yazım kuralları başlığı oldukça önemli bir konudur. Dilimizde var olan sözcükleri doğru kullanabilmemiz için bu kurallara dikkat etmemiz gerekmektedir. Özellikle birleşik ve ayrı yazılan sözcüklerde yaygın olarak hataya düşülmektedir. Bu kelimelerden biri de eloğlu sözcüğüdür. Bu sözcük pek çok kişi tarafından yanlış yazılmaktadır. Peki, eloğlu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:29

'Başta İstanbul olmak üzere...' Prof. Dr. Orhan Şen saat verdi... 43 il için sarı alarm! Meteoroloji'den son dakika 20 - 24 Nisan hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşecek mi? Yağmur, fırtına, dolu var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe yaptığı uyarıların ardından yurdun büyük bir bölümünde yaşayan vatandaşlar hava durumu ile ilgili gelişmeleri merakla takip ediyor. Meteoroloji, 43 il için sarı kodlu uyarı yaparken İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve diğer tüm illerde yaşayanlar uyarıları araştırılıyor. Prof. Dr. Orhan Şen sıcaklık düşüşüne dikkat çekerken pek çok il için saat vererek uyarı yaptı.

Haber 20-04-24 09:45

Tuzla Belediyesi'nin silinen görüntülerine Portakal'dan dikkat çeken çıkış: Ne olabilir ki içinde, müstehcen bir şeyler mi var?

Yerel seçimler bitti ancak devir teslim yapılan belediyelerdeki tartışmalar hala devam ediyor. Son olarak Tuzla'nın yeni Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, belediyedeki görüntülerin silindiğini açıklamıştı. AK Parti'den CHP'ye geçen belediye için Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Eski başkan Sadi Yazıcı'ya seslenen Portakal, "Kamera görüntüleri neden silinsin. Müstehcen bir şeyler mi var içinde?" ifadelerini kullandı.

Haber 11-04-24 08:39

Tavuk döner mi lahmacun mu tartışması son buldu! Zirve değişmedi ama tatlıda büyük sürpriz var

Türkiye’nin Ramazan ayı lezzet tercihleri belli oldu. İftarda geçen yıl olduğu gibi tavuk lezzetleri ilk sırada yer alırken, sahurda ise lahmacun zirveye geri döndü. Çorbalarda mercimek birinciliğini korudu. Fırın sütlaç popülerliğini devam ettirse de soğuk baklava sürpriz bir çıkış yaptı. İşte Türkiye'nin ramazan ayı yemek tercihleri...

Finans 09-04-24 11:14

CANLI HAKKARİ SEÇİM SONUÇLARI! Hakkari yerel seçim sonuçları belli oldu mu? DEM Parti’nin adayı Mehmet Sıddık Akış mı, AK Parti’nin adayı İsmet Ölmez mi kazandı?

2024 yerel seçimleri sonuçları Hakkari’de de merakla bekleniyor. Hakkari’de seçmen bir yıl sonra bu kez yerel seçim için yeniden sandık başında! Hakkari’de yarışta önde olması beklenen iki parti var. Hakkari’de DEM Parti yarışa Mehmet Sıddık Akış ile AK Parti ise İsmet Ölmez ile katılıyor. İşte Hakkari yerel seçim sonuçları ile ilgili tüm detaylar…

Haber 29-03-24 21:01

Canlı Burdur seçim sonuçları! Burdur'daki seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı adayı Mehmet Şimşek mi CHP adayı Ali Orkun Ercengiz mi kazanacak?

Gündemde yerel seçim var! İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin seçim sonuçları ile birlikte bazı illerin de seçim sonuçları büyük bir merakla bekleniyor. Bu illerden arasında Burdur da bulunuyor. Burdur'daki vatandaşlar Burdur seçim sonuçlarını merak ediyor. Burdur'da seçimi Cumhur İttifakı AK Parti adayı Mehmet Şimşek mi yoksa mevcut belediye başkanı ve CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz mi kazanacak?

Haber 29-03-24 12:47

Canlı Mersin seçim sonuçları! Mersin'deki seçim sonuçlarında Vahap Seçer mi Serdar Soydan mı Mahmut Bülent Özkan mı önde?

Ülkemiz 2023'ün Mayıs ayının ardından bir kez daha sandık başına gidiyor. Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara kadar Mersin seçim sonuçları da büyük bir heyecanla takip ediliyor. Mersin'de mevcut belediye başkanı Vahap Seçer ile MHP adayı Serdar Soydan arasında rekabet var. Mersin seçim sonuçları anbean Mynet'te olacak!

Haber 29-03-24 11:48

Acun Ilıcalı'dan Premier Lig açıklaması geldi! ''Bir takım daha alacağız''

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Türk futbolunda son dönemde yaşanan gerginliklerin sebebinin hakemler olduğunu belirterek, "Yarın getirin yabancı hakemi tansiyon yükselecek mi? Yüzde 80’ini yok ederiz. Futbolun her ülkesinde hata var. Bizde hatanın arkasında bir şey aranıyor, yabancı hakemler getirilsin" dedi. Ilıcalı, Türkiye’de bir futbol kulübü almayacağını ama Hull City’in yanına bir yabancı takım daha alacaklarını da bildirdi.

Spor 21-03-24 15:08

Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı! Sessizliğini bozdu: 'Belki daha kötüsünü yaparım'

Türkiye, Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kaza ve sonrasını konuşuyor. Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybettiği olayda anne Tok ve oğlu önce Mısır sonra da ABD'ye kaçmıştı. Olayda yeni bir gelişme yaşandı. Tok'un annesi sessizliğini bozdu. Acı'nın annesine üzüldüğünü ifade eden S.T. "Evlat acısı diner mi? Ama diyor ya 'Gelsinler bir gün bile olsa hapis yatsınlar' diye, içime sokasım var o anneyi. Ben de olsam aynısını yaparım, belki daha kötüsünü yaparım" dedi.

Haber 16-03-24 20:03

Prof. Dr. Orhan Şen paylaştı 'Kocakarı soğukları' detayı... Kuvvetli yağış uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor mu? Meteoroloji'den son dakika 15 - 19 Mart hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Yağmur var mı? Yağışlar devam edecek mi? Son dönemde hava durumunda beklenenden farklı olarak yaşanan gelişmeler nedeniyle herkes bu soruların yanıtını araştırıyor. Yurt genelinde yağışlı bir hava hakim olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava durumu tahmini paylaştı. Öte yandan kuvvetli yağış, çığ tehlikesi ve toz taşınımı uyarısı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen ise tahminlerini açıklarken 'Kocakarı soğukları'na dair bir paylaşımı sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 15-03-24 11:01

Doğu Ekspresi'nde fiyatlar uçtu: 25 bin liralık tur fiyatı için Bakanlığa çağrı! 'Elimizde etkili bir çözüm var, gitmemek...'

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarındaki yüksekliği eleştirerek Ulaştırma Bakanlığına çağrıda bulundu. Sarıkamıştaki tren istasyonunda köylülerle birlikte açıklama yapan Alp, gidiş-geliş bilet fiyatlarının 25 bin liraya çıktığını belirterek fiyatların bölge halkının da alabileceği bir seviyeye çekilmesini istedi. Sosyal medyada ise 'O paraya Avrupa'ya giderim, Bu hayalim de mi hayal oldu' diyerek duruma tepki gösterdi.

Finans 13-03-24 09:11

Erdoğan'a bir kez daha adaylık yolu açılabilir mi? Bakan Tunç TBMM'yi işaret etti: Daha zaman var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu son seçimim" açıklamasıyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da açıklama geldi. Bakan Tunç, TBMM'yi işaret ederek Erdoğan için bir kez daha adaylık yolunun açılabileceğini ifade etti.

Haber 12-03-24 15:36

Yunus Emre konseyi terk etmişti... Diskalifiye mi oldu? Acun Ilıcalı bakın ne dedi

Yunus Emre tam cezası biterken yine 4 ödül ceza aldı, konseyi terk etmesi sonrası diskalifiye olup olmadığı merak edildi. Konseye dönenen Yunus Emre'ye Acun Ilıcalı "Benim de sana sempatim var o konuda bir problem yaşamıyoruz" dedi.

Magazin 11-03-24 07:12

'48 saat yaşanacak' 81 şehirde bekleniyor! Kar yağacak mı? 'Ramazanın 3. gününden itibaren...' Meteoroloji'den son dakika 7 - 11 Mart hava durumu

Kar yağacak mı? Kar bekleniyor mu? Kar yağacak iller hangileri? Sıcaklıklar düşecek mi? Yağmur var mı? Son dönemde yaşanan meteorolojik değişimler vatandaşların sık sık bu soruları sormasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken kısa bir süre kalan Ramazan ayında da havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Hava Forum'dan yapılan açıklamaya göre Ramazan ayında Afrika ılık hava dalgasıyla başlanacak ancak 3. gününden itibaren Balkan serinlemesi geliyor.

Haber 07-03-24 10:05

ABB Başkan adayı Turgut Altınok tarih verdi: Emekliye bin değil, 5 bin TL vereceğiz

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok bir yandan vaatlerini açıklarken bir yandan mevcut ABB yönetimine eleştirilerini yöneltmeyi sürdürüyor. Altınok, "Emekliye bin TL değil 5 bin vereceğiz. 15 Nisan’da hesaplara yatacak" diyerek bir vaadini daha duyurdu. Altınok ayrıca ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "Bunca insanımızın katili için ‘Apo Bey’ diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. ‘Demirtaş bırakılmalı’ diyor. Bir Türk milliyetçisi bunu söyleyebilir mi?" diyerek yüklendi.

Haber 04-03-24 15:59

Dünyanın sonu böyle mi gelecek? Korkutan 'kıyamet' senaryosu: Güneş...

Dünyadaki yaşamın tam olarak kaç milyon yıldır var olduğunu kesin olarak söylemek zor. Bilimsel tahminler, 3,5 ila 3,8 milyar yıl önceyi gösteriyor. Ancak dünyada yaşam uzun bir süredir devam ediyor olsa da bu kez konumuz dünyadaki yaşam değil dünyanın sonu... İngiliz basını, dünyanın sonunun nasıl geleceği konusunu manşetlerine taşıdı! Korkutucu bir grafik, Güneş'in devasa bir 'kırmızı dev' yıldıza dönüşeceğini ve bildiğimiz güneş sisteminin sonu olacak kadar büyüyeceğini ortaya koydu.

Haber 04-03-24 10:01

'Bu durum iyi değil' Prof. Dr. Orhan Şen'den yağış paylaşımı! Önümüzdeki hafta... Meteoroloji'den son dakika 24 - 28 Şubat hava durumu

Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağış var mı? Sıcaklıklar düşecek mi? Bugün hava sıcak mı soğuk mu? Son dönemde hava durumuyla alakalı yaşanan dikkat çekici ve merak uyandırıcı gelişmeler sebebiyle pek çok kişi bu soruların yanıtını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken Prof. Dr. Orhan Şen'den yağışlarla ilgili bir açıklama geldi. Önümüzdeki haftaya ilişkin yağış durumuna dair bilgi veren Şen, "Bu durum iyi değil" ifadelerini kullandı.

Haber 24-02-24 12:14

Beyaz Show yeniden mi başlıyor? Müjdeli haberi Beyazıt Öztürk böyle duyurdu

Acun Ilıcalı katıldığı bir YouTube programında Beyaz Show'un geri döneceğine dair müjdeli haberi duyurmuştu. Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, konuyla ilgili açıklama yaptı. Öztürk," Öyle bir niyetimiz var ama izleyiciye en iyisini vermek için bekliyoruz" dedi.

Magazin 09-02-24 15:56

Sıfır otomobilde ÖTV düzenlemesi olacak mı? Emre Özpeynirci’den net mesaj: ‘Araba fiyatlarının ucuzlaması için tek kriter var’

Sıfır otomobil satışları 1 milyon bandını aşarak geçtiğimiz yılda rekor kırmıştı. Otomotiv sektörü temsilcileri 2024’te satışlarda daralma yaşanmasını kaçınılmaz olarak görürken ‘ÖTV ile ilgili yeni bir düzenleme gelecek mi?’ sorusu da en çok merak edilen konular arasındaki yerini koruyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci de ÖTV düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak ÖTV indirimi ile ilgili bir düzenlemenin gelmesinin zor olduğunu söyledi.

Finans 02-02-24 17:11

İkisi de çok satanlarda zirvede! Xiaomi mi yoksa Huawei mi? 1500 TL altı akıllı bileklik arayanlar için inceledik

Yaşamınızı kolaylaştıracak kişisel bir asistana ihtiyacınız var ise akıllı bileklikler tam da bu ihtiyacınızı karşılamak üzere sizleri bekliyor! Daha önce akıllı bileklik ya da akıllı saat kullanma deneyiminiz olmadıysa fiyat performans ürünü modellerle akıllı giyilebilir cihazların dünyasına giriş yapabilir, yaşamınıza pratiklik katabilirsiniz. Fiyat performans deyince akla gelen, en çok satan iki markanın 1500 TL altı modellerini sizin için inceledik.

Haber 29-01-24 16:52

Kadıköy'de ilginç an! Top çizgiyi geçti mi? VAR'a gidip golü verdi... Eski Galatasaraylı Emre Kılınç, Fenerbahçe taraftarını üzdü

Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Samsunspor'u konuk eden Fenerbahçe 63. dakikada kalesinde oldukça ilginç bir gol gördü. Emre Kılınç kullandığı serbest vuruşta zor açıdan topu ağlara gönderirken karşılaşmanın hakemi VAR uyarısıyla golü verdi. İşte o anlar...

Spor 21-01-24 17:40

Herkes hasta, acile başvurular yüzde 20 arttı! 3 virüsten de korunmanın tek bir yolu var... Kar yağmadığı için mi hastalıklar arttı?

Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 19-01-24 09:58

Fatih Mehmet Maçoğlu’na bir eleştiri de Fatih Portakal’dan geldi! ‘Kadıköy'de ne işi var? Oradakiler con con zaten, ne anlatacaksın onlara!’

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy’den aday olmasının ardından tartışmalar sürüyor. Bu kez dikkat çeken bir yorum da Fatih Portakal’dan geldi. Portakal, yerel seçimler için Kadıköy'den aday gösterilen Maçoğlu'na eleştirilerde bulunarak, "Kadıköy'de ne işi var? Bahçelere domates mi ekecek? Devrimden mi bahsedeceksin? Oradakiler con con zaten, ne anlatacaksın onlara" diyerek gündem yaratacak bir çıkışta bulundu.

Haber 19-01-24 07:54

Açıkgöz nasıl yazılır? Açıkgöz ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük haznesi yönünden oldukça zengin bir dil olarak tabir edilir. Türkçemizde var olan bazı sözcükler Türkçe kökene sahipken kimisi ise yabancı kökenlidir. Ayrıca iki sözcükten oluşan birçok da birleşik kelime bulunmaktadır. Açıkgöz sözcüğü de bir birleşik kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kelimenin yazımında sıklıkla imla hatası yapılmaktadır. Peki, açıkgöz nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 09-12-23 19:23

Ayrık otu nasıl yazılır? Ayrık otu ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Geçmiş uygarlıklardan dilimize türeyerek geçen pek çok sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükler sayesinde dilimizde var olan kelime sayısı bir hayli fazladır. Bu sözcükleri yazım kurallarına uygun bir biçimde kullanmak son derece önemli bir konudur. Özellikle ayrı veya bitişik yazılan sözcüklerde yaygın olarak yazım hatasına rastlanılmaktadır. Ayrık otu sözcüğü de yazımında sıklıkla yanlışlık görülen kelimelerden biridir. Peki, ayrık otu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 09-12-23 19:21

'Hiç üstüme alınmadım' İmamoğlu'na Akşener'in eleştirileri soruldu! Dikkat çeken cevap 'Belki başka bir şehri kastetmiştir'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in büyükşehirlerdeki ulaşım eleştirilerine dair kendisine yöneltilen soruya "Hiç üstüme alınmadım. Belki başka bir şehri kastetmiştir" yanıtını verdi. Ayrıca İmamoğlu, "Ya ben İstanbul ismi duymadım konuşmasında. Ben mi kaçırdım acaba, İstanbul ismi var mıydı?" şeklinde konuştu. Muharrem İnce'nin adaylığı ile ilgili soruya da cevap veren İmamoğlu "İzmir'in ismi bile geçmedi sohbetimizde" dedi.

Haber 08-12-23 12:59

Var mı nasıl yazılır? Var mı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede çok fazla dil öğesi mevcuttur. Bu dil öğelerinin arasında birbirinden farklı işlevleri bulunan ekler vardır. Bunlardan bir tanesi de soru ekleridir. Türkçe metin oluşturma esnasında genellikle soru eklerinin doğru yazılışı karıştırılır. Bu kapsamda en çok karıştırılan soru eki mi-mu ekleridir. Bir soru cümlesi oluştururken, cümlenin sonuna bu ekler getirilir ardından soru işareti kullanılır. Bu konuda soru eki ile oluşan var mı kelimesinin doğru yazılışı merak edilir.

Egitim 29-11-23 19:26

Var mıdır nasıl yazılır? Var mıdır ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede birçok dil öğesi bulunur. Bunlar arasında farklı işlevleri bulunan ekler vardır. Bu eklerden bir tanesi de soru ekleridir. Türkçe dilbilgisi konusunda genellikle soru eklerinin doğru yazılışı karıştırılır. Bu kapsamda en çok karıştırılan soru eki mi-mu ekleridir. Bir soru sorulduğunda genellikle cümlenin sonuna bu ekler getirilir ardından soru işareti kullanılır. Bu ek ile oluşan var mıdır kelimesinin doğru yazılışı merak edilir. Peki ‘var mıdır’ nasıl yazılır?

Egitim 29-11-23 19:24

Yaşananlar Silikon Vadisi'ni karıştırmıştı! Sam Altman-OpenAI olayının perde arkasında insanlığı tehdit edebilecek yapay zeka keşfi mi var?

Yapay zeka sektörünün en bilinen ve etkili isimlerden biri olan Sam Altman, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketindeki CEO'luk görevinden kovulmuş ancak daha sonra görevine geri döneceği duyurulmuştu. Altman'ın neden kovulduğu merak edilirken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı! Altman kovulmadan önce birkaç araştırmacının yönetim kuruluna insanlığı tehdit edebilecek bir yapay zeka keşfi konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi.

Haber 24-11-23 09:40

Kompakt tasarımıyla öne çıkan DreameBot L10s Robot Süpürge'yi sizin için inceledik

Ev temizliği her zaman zahmetli bir iş gibi görünür, değil mi? Artık bu zorluğu tamamen ortadan kaldıracak bir yardımcınız var: DreameBot L10s Robot Süpürge! Tek bir düğmeye basarak evinizde derinlemesine temizlik yapabilen bu robot süpürge, kompakt tasarımıyla büyüleyici bir performans sunuyor. Artık zaman harcamadan etkili temizliğin tadını çıkarma vakti!

Haber 23-11-23 16:39

ÇİFTÇİLERE 5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ? Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olanlara 5000 TL emekli ikramiyesi var mı, ne zaman ödenecek?

5000 TL emekli ikramiyesi kapsamı genişliyor. Bilindiği üzere Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında bir defaya mahsus SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ödenen ikramiyelerden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi sahibi olan kişiler faydalanamadı. Birçok kişi internette, "Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek mi? Çiftçilere 5000 TL emekli ikramiyesi var mı, ne zaman ödenecek?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte ayrıntılar...

Finans 21-11-23 08:09

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme getirmişti! Yüzde 50+1 şartı değişecek mi? Adalet Bakanı Tunç yanıtladı

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin konuşan Bakan Tunç, "Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var" dedi. Meral Akşener’in polis müdürlerinin oteli olduğu iddiasına da değinen Bakan Tunç, "Eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir" dedi. Bakan Tunç, "Yüzde 50+1 şartı değişecek mi?" sorusuna da yanıt verdi. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 20-11-23 12:46

Muharrem İnce, CHP’ye geri dönecek mi? İddiaların ardından ilk kez konuştu…

Muharrem İnce'nin partisini kapatıp CHP'ye gideceği söylentilerinin ardından Memleket Partisi lideri ilk kez konuştu. İnce, CHP’ye geri dönüşü ile ilgili iddialar için “Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var. Ben, şimdi Memleket Partisi'nin genel başkanıyım. Bu partinin de yetkili kurulları var. Ne karar alacaksak yetkili kurullarımızda alırız” ifadelerini kullandı.

Haber 18-11-23 08:04

Bir Derdim Var'ın Savcı Ömer'i Mert Fırat kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mert Fırat evli mi? Rol aldığı dizi ve filmler

Mert Fırat, yeni sezonun iddialı yapımlarından biri olan Bir Derdim Var dizisinde Savcı Ömer'i, Birce Akalay ise Nilüfer karakterini canlandırıyor. Burak Müjdeci'nin yönetmen koltuğuna oturduğu dizinin senaryosu ise Yekta Torun'a ait. Bir Derdim Var dizisinin senaryo ekibinde Deniz Gürlek de bulunuyor. İlk bölümüyle bu akşam Kanal D izleyicisi ile buluşacak dizi için heyecan dorukta. Peki, Mert Fırat kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte, Bir Derdim Var'ın Savcı Ömer'i Mert Fırat'ın hayatı...

Magazin 09-11-23 19:49

BİR DERDİM VAR KONUSU ne, OYUNCULARI kimler? Bir Derdim Var gerçek hikaye mi, uyarlama mı? İşte oyuncu kadrosu

Bir Derdim Var dizisi bu akşam ilk bölümüyle yayın hayatına merhaba diyecek. Uzun zamandır heyecanla beklenen dizi fragmanları ve afişleri ile büyük ses getirmişti. Başrollerinde Birce Akalay ve Mert Fırat’ın yer aldığı dizi hikayesi ve konusu ile şimdiden çok beğenildi. Peki, Bir Derdim Var konusu ne, oyuncuları kimler? İşte Bir Derdim Var oyuncu kadosu ve karakterleri..

Magazin 09-11-23 19:48

Türkiye büyüleyici manzara karşısında telefonlara sarılmıştı! Kuzey ışıkları depremi mi tetikledi? Aslında göremediğimiz çok daha fazlası var

Gökyüzünü büyüleyici bir manzaraya bürüyen ve genelde Kuzey ülkeleriyle anılan kutup ışıkları hafta sonu ülkemizde de görüldü. Vatandaşların eşsiz anları görüntülemek için telefona sarıldığı olayın bilimsel açıklamasını Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu yaptı. Alaeddinoğlu'nun değerlendirmesine göre bu tarz doğa olayları aslında sıklıkla yaşanıyor. Kırmızı ışıkların depremi tetikleyebileceği yönündeki iddialar da yanıt buldu.

Haber 07-11-23 12:10

Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu! Çok çarpıcı detay: ‘Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?’

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası ilk kez konuşarak moralinin yüksek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Özel için de ‘Genel başkanımız’ ifadesini kullanırken başarı dileklerinde bulundu. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da ikinci turda çekilmek istediği anlarda söylediği bir söz ise ilk kez ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun o anlarda kendisini engelleyenlere ‘Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?’ diye tepki gösterdi.

Haber 07-11-23 07:48

10 KASIM TATİL Mİ? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı? İşte resmi tatil tarihleri

10 Kasım’ın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için tüm Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Vatandaşlar 10 Kasım’a az bir zaman kala araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, 10 Kasım tatil mi? 10 Kasım 2023 resmi tatil mi, okullarda tatil var mı?

Haber 06-11-23 10:57

Hakeden nasıl yazılır? Hakeden ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz bilindiği üzere sözcük sayısı yönünden oldukça geniş bir hazneye sahip olduğundan en zengin diller arasında yer almaktadır. Dilimizde yer alan kelimelerin bu denli fazla olmasındaki ana etkenlerden biri ayrı ve bitişik yazılan sözcük gruplarının da var olmasından kaynaklıdır. Zengin dilimizde bulunan ve yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri hakeden kelimesidir. Peki, hakeden nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 01-11-23 19:01

Bugün üniversiteler tatil mi? 30 Ekim 2023 üniversiteler var mı, yok mu?

Okullar tatil mi ve üniversiteler tatil mi soruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın pazar gününe denk gelmesi sebebiyle 30 Ekim 2023 Pazartesi okullar tatil olacak mı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okul öncesi, ilkokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Peki, bugün üniversiteler tatil mi? 30 Ekim üniversiteler var mı yok mu?

Egitim 30-10-23 06:50

KADER BAĞLARI 5. BÖLÜM! Kader Bağları final mi yapıyor, bugün var mı? Fox TV yayın akışı

Kader Bağları 5. Bölüm dizinin izleyicileri tarafından merak edildi. Serkan Çayoğlu ve Ayça Ayşin Turan'ı buluşturan dizi Fox TV'de yayınlanıyor. Merak edilen bir diğer konu ise Kader Bağları final tarihi oldu. Bu akşam yeni bölümüyle ekrana gelecek olan dizide neler yaşanacağı heyecanla bekleniyor. Peki, Kader Bağları bu akşam var mı, yok mu? Kader Bağları final tarihi belli mi, ne zaman final olacak? Fox TV yayın akışı

Magazin 28-10-23 19:33

Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta görülecek? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Gözler o tarihte!

Kanlı Ay tutulması için geri sayım başlamış durumda. Bilhassa gök olaylarını yakından takip etmeyi seven birçok kişiyi tatlı bir heyecan sardı. Akıllarda ise şu sorular var; Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta görülecek? İşte yanıtı...

Haber 24-10-23 14:23

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ: 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, çalışan emeklilere ödenecek mi?

Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu olurken konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni haftada oldukça yoğun bir gündemi var. Genel Kurul'da, çalışmayan emekliye 5000 TL ikramiyeyi de içeren Torba Kanun teklifi de görüşülecek. Peki, 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, çalışan emeklilere ödenecek mi? İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi ile ilgili detaylar...

Finans 23-10-23 08:53

KADER BAĞLARI BU AKŞAM VAR MI, yok mu? Kader Bağları final tarihi belli mi, ne zaman final olacak? Fox TV yayın akışı

Kader Bağları 4. Bölüm dizinin izleyicileri tarafından merak edildi. Serkan Çayoğlu ve Ayça Ayşin Turan'ı buluşturan dizi Fox TV'de yayınlanıyor. Merak edilen bir diğer konu ise Kader Bağları final tarihi oldu. Bu akşam yeni bölümüyle ekrana gelecek olan dizide neler yaşanacağı heyecanla bekleniyor. Peki, Kader Bağları bu akşam var mı, yok mu? Kader Bağları final tarihi belli mi, ne zaman final olacak? Fox TV yayın akışı

Magazin 21-10-23 18:44

Hesap günü nasıl yazılır, hesap günü yazımı nasıl olmalıdır? Hesap günü ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kurallarını her bireyin doğru bir biçimde öğrenmesi ve uygulaması son derece önemli bir konudur. Dilimizde çok sayıda kelime var olduğundan bazı durumlarda hangi kelimenin nasıl yazıldığına dair tereddüt yaşanabilir. Türk Dil Kurumunun online hizmet veren sözcük aratma sitesi sayesinde kelimelerin yazım şekillerinin ne olduğu bilgisine ulaşılır. Türkçemizde yaygın olarak hatalı yazılan kelimelerden biri hesap günüdür. Peki, hesap günü kelimesinin TDK’ye göre yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 11-10-23 09:46