Çekirdekli Meyveler Haberleri

Hurma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır? Hurma çekirdeği kaç günde çimlenir, saksıda yetişir mi?

Dünya genelinde hurma çok fazla tüketilen meyvelerin arasında yer alır. Özellikle Ramazan ayında tüketimi çok popülerdir. İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır ve açlığın hurmayla giderilmesinin sağlık açısında faydalı olduğuna inanılır. Tropikal ve çöl şartlarında kolayca büyüyen hurmanın geçmişi sekiz bin yıl öncesine dayanır. Hurma bitkisi sıcak iklimlerde yetişir, tüm şartlar karşılandığında evlerde de yetiştirilebilir. Peki, hurma çekirdeği nasıl çimlenir?

Haber 10-04-2023 15:05

Kayısı çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, dikilir mi? Kayısı çekirdeği nasıl ekilir, kaç günde çimlenir?

Kayısı bitkisi dünyanın birçok bölgesinde yetişebilen bir bitki çeşididir. Meyveleri çok faydalı olduğu gibi aroması da çok sevilir ve yaygın olarak tüketilir. Kayısının taze ya da kuru olarak tüketildiği aynı zamanda birçok yiyecek-içecek ürününde aromasının yer aldığı biliniyor. Türkiye’de en çok Malatya’da yetiştirilir. Kayısı bitkisinin bakımı oldukça keyifli ve yetiştirilmesi çok kolaydır. Küçük alanlarda bile yetiştirebilirler. Peki kayısı çekirdeği nasıl ekilir?

Haber 10-04-2023 15:04

Mandalina çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, evde yetişir mi? Mandalina çekirdeği kaç günde çimlenir?

Turunçgiller familyasından gelen mandalinanın, Çin'de ortaya çıktığı düşünülmektedir. Clementine, Tangoro ve Satsuma, Owari'deki en yaygın mandalina çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Mandalina kış mevsiminde hasat edilir ve tüm yıl boyunca pazarda bulunur. Mandalina çiğ olarak tüketilebilir bir meyvedir. Aroması tatlılarda, dondurmalarda ve şekerlemelerde yaygın olarak kullanılır. Yiyecekler haricinde kozmetik endüstrisinde de yaygın olarak kullanılır.

Haber 10-04-2023 15:03

Elma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır? Çekirdekten elma yetişir mi, elma fidanı nasıl dikilir?

Elma, besin değeri yüksek meyveler arasında yer alır. Ülkemizde de sıklıkla tüketilen elma, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Yüksek besin değeri ile farklı tariflerde de kullanılır. Sonbahar mevsimi meyvesi olmasına rağmen farklı yetiştiricilik faaliyetleri ile pazar veya manavlarda dört mevsim boyunca taze elma bulabilirsiniz.

Haber 07-04-2023 16:01

Çekirdekli Meyveler

Çekirdekli Meyveler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çekirdekli Meyveler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.