Osym Nitelik Kodlari Haberleri

Kamyon kasasından tarih çıktı! Piyasa değeri 50 milyon lira

Ankara'da asayiş uygulamasında durdurulan bir kamyondan tarih çıktı. Kamyonun kasasından yaklaşık 50 milyon lira değerinde tarihi eser niteliğinde 1120 parça antika eşya ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, eserlerin tam nitelik ve değer tespiti için Etnografya Müzesi Müdürlüğü tarafından incelenmesi kararlaştırıldı. İşte detaylar...

Haber 2024-05-09 14:15:50

Bengay krem nedir, ne işe yarar? Bengay krem nerelerde kullanılır?

İnsan vücudunda dönem dönem enfeksiyon veya kas yaralanmasına bağlı birtakım ağrılar görülebilmektedir. Bu ağrıları dindirmek için gerek iltihap giderici gerekse ağrı kesici nitelik taşıyan birçok farklı medikal krem türü kullanılmaktadır. Bengay krem de bu kremlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu krem eczanelerden doktor tarafından reçete edilip alınabileceği gibi reçetesiz bir şekilde de alınabilmektedir. Peki, bengay krem nedir, ne işe yarar ve nerelerde kullanılır?

Haber 2024-04-09 18:51:17

Baklanın faydaları nelerdir? Bakla hangi hastalığa iyi gelir?

Besleyici nitelik taşıyan ve sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı baklagil çeşidi vardır. Bakla da bu baklagiller sınıfı içerisinde yer alan tek senelik bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Vicia faba olan bakladan yaygın olarak yem bitkisi, hayvan yemi ve gıda tarımı yapılmaktadır. Lezzetli bir baklagil çeşidi olan baklanın sağlık alanında da çeşitli faydaları mevcuttur. Peki, baklanın faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 2024-03-09 19:02:47

KPSS-2023/1 TERCİHLERİ BAŞLADI: ÖSYM ile KPSS tercihleri nasıl yapılır? Nitelik kodları ve kadrolar

KPSS tercihleri ile ilgili beklenen son dakika açıklaması ÖSYM tarafından yapıldı. Duyuruda “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacağı belirtilip konuya ilişkin detaylar aktarıldı. Peki, ÖSYM ile KPSS tercihleri nasıl yapılır? Nitelik kodları ve kadrolar ve 2023 KPSS-1 tercihleri ile ilgili detaylar haberimizde...

Egitim 2023-07-06 10:12:07

Kırkpınar Güreş Ağası Selim: Kırkpınar'a her çantasını alan gelemeyecek

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, seneye uygulamaya konulacak puan usulü katılım şartının organizasyona nitelik getireceğini söyledi.

Yurthaber 12-06-23 10:33

Çocuklarınızın mışıl mışıl uyumasını sağlayacak faydalı ve bilgilendirici en güzel masal kitapları

Masallar, genellikle hayalî karakterlerle ve fantastik olaylarla dolu anlatılardır. Çocukların geniş hayal dünyası, masalların renkli içeriği sayesinde daha çok genişleyebilir. Masal kitapları sürükleyici olaylarla aynı zamanda ders verici nitelik taşır. Çocuklar, masal kitapları sayesinde okuma saatini keyifle bekler. Gelin, kurgusal anlatımlarla çocukların yaratıcılığını geliştiren, bilgilendirici masal kitaplarını birlikte inceleyelim.

Haber 15-05-23 18:36

Son zıt anlamlısı nedir? Son kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dilinde bazı sözcüklerin zıt anlamlısı varken bazılarının zıt anlamı olmayabilir. İki sözcük anlam açısından birbirinin tam tersini ifade ediyorsa, aynı görevde ve aynı bağlamda kullanılıyorsa zıt anlamlı demektir. Zıt, bir başka deyişle karşıt anlamlılık durumu çoğunlukla nitelik ya da nicelik anlatan sözcüklerde görülür. İki kelimenin zıt anlamlı olabilmesi için aynı bağlamda olmalıdır. Yani ikisi de mecaz ya da ikisi de gerçek anlamda olmalıdır. Peki, sonun zıddı nedir?

Egitim 03-02-23 16:04

Maksimum zıt anlamlısı nedir? Maksimum kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Kelime hazinesi bakımından zengin olan dilimiz çok sayıda nitelik ve nicelik bildiren sıfatlara sahiptir. İsimlerin herhangi bir niteliğini belirtmek için kullanılan sıfatlar genellikle karşıt anlamlılara sahiptirler. Maksimum kelimesi de karşıt anlamlısı olan bir kelimedir. Zıt anlamlı kelimeler, genellikle nicelik bildiren sıfatlardır. Maksimum kelimesi de nicelik bildiren ve sıfat görevinde kullanılan bir sözcük olarak aynı türde zıt anlamlılara sahiptir. Peki, maksimum zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-23 15:24

Taban zıt anlamlısı nedir? Taban kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe çok zengin bir dil olduğu için birçok kelimenin eş anlamlı kelimesi vardır. Ancak aynı durum zıt anlamlılar için geçerli değildir. Daha dar bir kapsam alanına olan zıt anlamlılar yine daha keskin çizgilere sahiptir. Örneğin genellikle nitelik ve nicelik belirten, sıfat ve zarf türündeki kelimelerin zıt anlamı bulunur. Taban kelimesi de zıt anlamlısı olan sözcüklerdendir. Ancak bazı durumlarda isim türündeki kelimelerin de zıddı olabilir. Peki, taban kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 27-01-23 16:54

Ankette çıkan oy oranı MHP'de tepki topladı! Feti Yıldız'dan sert çıkış: Mantıksız, boş bir gayrettir

Türkiye için tarihi nitelik taşıyan seçimlerin yapılmasına aylar kaldı. Tarihi güncellenerek mayıs ayına çekilmesi planlanan seçimlerle ilgili araştırma firmaları anketler yayımlamaya devam ederken MHP'den son yapılan anketlerden birine sert tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ORC'nin son anketini hedef alarak "MHP'nin oy oranını olduğunun 1/3 nispetinde göstermek mantıksız boş bir gayrettir. ORC nin sahibinin soyadı gibi PÖSTEKİ saymaktır" dedi.

Haber 18-01-23 11:22

Kimlik eş anlamlısı nedir? Kimlik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kimlik kelimesi Türkçede isim olarak kullanılan ve soyut veya somut belirli şeyleri tanımlayan bir sözcüktür. Dilimizde zamanla farklı anlamlar kazanan kimlik kelimesinin eş anlamlıları da literatüre geçmiştir. Türkçede eski zamandan veri var olan “kim” kelimesinden türetilmiş “kimlik” kelimesi bugün her yerde kullanılmaktadır. Kişilerin ya da bir nesneyi belirten ve o şeyin nitelik ve özelliklerinin bütününü ifade eden kimlik kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 13-01-23 14:23

Aksi zıt anlamlısı nedir? Aksi kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlam, kelimelerin yazılışlarının da anlamlarının da farklı olmasıdır. Karşıt anlamdaki iki kelime birbirinin tam tersini ifade eder. Bazı kelimelerin zıt anlamlıları varken bazı kelimelerin ise zıt anlamlısı yoktur. Zıt anlamlılık genellikle nitelik ve nicelik belirten kelimelere görülür. Her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Hem ters ve aksi durumlar için hem de inatçı insanlar için kullanılan aksi kelimesi Arapça kökenlidir. Peki, aksi sözcüğünün karşıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 06-01-23 11:10

Alçak zıt anlamlısı nedir? Alçak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede kelime haznesi oldukça geniştir. Bu bağlamda kelimelerin eş anlamlıları, zıt anlamlıları olabilir ve kelimeler sesteş özellikler gösterebilir. Zıt anlamlı kelimeler iki kelime arasındaki anlam karşıtlığı bağını gösterir. Türkçede genellikle nitelik ve nicelik bildiren sözcüklerde zıt anlamlı karşılığı bulunduğu söylenebilir. Zıt anlamlıların ayrımı eş anlamlı kelimelere göre daha dardır. Bir uzaklık göstergesi olarak da kullanılan alçak kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 06-01-23 09:48

Ağaç zıt anlamlısı nedir? Ağaç kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde birçok farklı kültürden gelen çok sayıda sözcük bulunur. Kimi sözcüğün eş anlamlısı kimi sözcüğün zıt anlamlısı kullanılır. Türkçemizde her kelimenin eş anlamlısı olmadığı gibi karşıt anlamlısı da bulunmamaktadır. Kelimelerin zıt anlamlı olabilmesi için her ikisinin de gerçek veya mecaz manalı olması gerekmektedir. Genellikle özellik ya da nitelik bildiren sözcükler zıt anlamlı olarak ifade edilir. Hem isim hem sıfat görevinde kullanılan ağaç kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 30-12-22 16:55

Ak zıt anlamlısı nedir? Ak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Sözcükte anlam içerikleri arasında bulunan zıt anlamlı kelimeler, eş anlamlı kelimelere nazaran daha keskin kurallara sahiptir. Eş anlamlı sözcükler mana açısından birbirine benzer ya da aynıyken zıt anlamlı sözcükler mana açısından tamamen birbirine karşıttır. Dilimizde bazı kelimelerin karşıt (zıt) anlamlıları varken bazılarının ise yoktur. Zıt anlamlı sözcükler daha çok nitelik ve nicelik bildiren sözcüklerden oluşur. Beyaz anlamında kullanılan ak kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 30-12-22 16:42

Adalet zıt anlamlısı nedir? Adalet kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Kelime bilgisi konuları arasında büyük bir öneme sahip olan bölümlerden biri zıt anlamlı kelimelerdir. Birbirine ters düşen ve çelişen sözcükler zıt anlamlı kelimeler olarak tabir edilir. Türkçemizde bazı sözcüklerin zıt anlamlısı varken bazılarının ise yoktur ancak genellikle zıt anlamı olan az kelime vardır. Bu kelimeler de çoğunlukla nitelik ve nicelik bildiren kelimelerdir. Dilimizde sıkça kullanılan adalet kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 23-12-22 16:32

Ad zıt anlamlısı nedir? Ad kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlıya göre dilimizde daha az kelimenin zıt anlamlısı vardır. Anlam yönünden birbirine karşıt olan kelimeler zıt anlamlı olarak bilinir. Ancak her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Genellikle Türkçede nitelik veya nicelik belirten kelimelerde zıt anlamlılık ilişkisi olduğu izlenir. Zıt anlamlılık eş anlamlılığa göre daha dar bir alanı kapladığı için bu duruma sahip olan daha az kelime bulunur. Türkçe bir kelime olan ad kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 23-12-22 16:32

KPSS 4431, 3173, 3179, 7303 nitelik kodu nedir? ÖSYM nitelik kodları ve anlamları!

2022 KPSS tercihleri bugün başladı. KPSS tercih döneminin başlaması ile birlikte nitelik kodları yeniden gündeme geldi. Bu kapsamda tercih işlemini yapacak olan adaylar KPSS 4431, 3173, 3179, 7303 nitelik kodu nedir? sorusuna yanıt aramaya başladılar. İşte ÖSYM nitelik kodları ve anlamları...

Egitim 21-12-22 12:35

KPSS 7111, 7300, 7368 nitelik kodu nedir? ÖSYM nitelik kodları ne anlama geliyor?

KPSS 2022 tercihlerinin başlaması ile birlikte nitelik kodları yeniden gündeme geldi. Tercih işlemini yapmak isteyenlerin karşısına çıkan bu kodların ne anlama geldiği merak ediliyor. Bu kapsamda KPSS 7111, 7300, 7368 nitelik kodu nedir? ÖSYM nitelik kodları ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar..

Egitim 21-12-22 12:19

6225 nitelik kodu nedir? ÖSYM 6225 nitelik kodu ne demek?

KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından tercih yapacak olan öğrenciler nitelik kodlarının anlamlarını araştırmaya başladılar. Bu kapsamda 6225 nitelik kodu nedir? ÖSYM 6225 nitelik kodu ne demek? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Egitim 21-12-22 12:09

Nitelik eş anlamlısı nedir? Nitelik kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe eş anlamlı kelimelerin sık kullanıldığı bir dildir. Genelde birçok kelimenin eş anlamlısı bulunmaktadır. Yazılı ve sözlü anlatımlarda eş anlamlı kelimeleri kullanmak anlatımlarımıza zenginlik kazandırmaktadır. Bir konuşma esnasında ya da yazılı anlatımda bir kelimeyi sık sık tekrar etmek yerine eş anlamlısı kelimeleri kullanabiliriz. Nitelik kelimesi de eş anlamlısı olan kelimelerden birisidir. Nitelik kelimesinin eş anlamlıları nelerdir?

Egitim 28-10-22 16:21

Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 6 bin öğrenci aynı anda kitap okudu

Antalya’daki Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi çerçevesinde 6 bin öğrencinin katılımı ile kitap okuma etkinliği düzenlendi. Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Antalya Valisi Ersin Yazıcı tarafından başlatılan Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi çerçevesinde okuma ekinliği düzenlendi.

Haber 28-10-22 12:41

Sağlık Bakanı Koca, Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılışında konuştu:

"Bundan sonraki adımlarımız, şehir hastanelerimizin bilimsel nitelik ve niceliklerini olgunlaştırmaya odaklanacak. Şehir hastanelerimizin her biri, vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra kendi ekolünün sahibi, uluslararası tanınırlığı olan birer eğitim ve sağlık araştırmaları üssü olacak" - "Beyaz Reformun bir sonraki adımı, sağlık bilimi ve teknolojileri alanında göstereceğimiz atılımla olacak. Temelini attığımız 'Hıfzıssıhha' altyapımız ve kendisine yeten bir Türkiye için sağlık alanına yönelik çalışmalarımız, her geçen gün olgunlaşmakta ve meyve vermeye hazır hale gelmektedir"

Yurthaber 28-09-22 15:22

Fazla eş anlamlısı nedir? Fazla kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Fazla kelimesi dilimize Arapçadan gelmiştir. Arapçada "ölçünün üzerinde olma, ekstra, artık" gibi anlamlar taşır. Dilimizde de benzer bir anlamla kullanılır. "Nicelik ve ya nitelik olarak olması gerekenden çok" anlamına gelmektedir. Kelimenin birden fazla eş anlamlısı bulunmaktadır. Peki, fazla kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 16-09-22 15:25

Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümü törenle kutlandı

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı - Vali Okay Memiş: - "Bölgesel alınan kararlarla ulusal nitelik taşıyan Erzurum Kongresi, Milli Mücadele'mizin yönünü şekillendirmiştir"

Yurthaber 23-07-22 13:10

Nitelik ne demek? Nitelik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Nitelik kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Nitelik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:40

Damat Tween, modayı avatar evrenine taşıdı

Orka Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu: - "Proje, koleksiyonda hem avatar dünyası ile uyumlanacak global modellerin belirlenmesi hem de bu isimlerle gerçekte üretilen kıyafetlerin dijital olarak modellenmesi nedeniyle benzersiz bir nitelik taşıyor"

Yurthaber 02-04-22 14:06

Geleceğin aşçıları Sodexo ve üniversite iş birliğinde Sapanca'da yetiştirilecek

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sapanca Park Otel'de "Gelecek Atölyeleri" projesi kapsamında açılan mutfakta, öğrencilerin aşçılık mesleğine hazırlanmasını öngören protokol imzalandı - Sodexo Türkiye Üst Yöneticisi Ahmet Zeytinoğlu: - "Gerçekten o kadar yetenekli aşçılar yetişebilir, o kadar yetenekli öğrenciler yetişebilir ki ama bunların formasyona ve sahayı görmeye ihtiyaçları var. Bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. O kadar gönülden çalışıyorlar ki biz de onların arkasındayız. Umarım her iki taraf da bu konuda katkı alır ve daha başarılı adımlar atarız" - SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: - "Hedefimiz, nitelikli insan yetiştirebilmek çünkü insan faktörü son derece önemli. Nitelik olmadan nitelikli üretim olmaz. Nitelikli üretim olmadan da bunun kâra, doğru bir hizmete dönüşmesi mümkün olmuyor"

Yurthaber 17-12-21 16:44

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu'ndan CHP'li Tanal'ın paylaşımlarına yönelik açıklama:

"Fransa'da kurumsal nitelik kazandığını gördüğümüz İslam karşıtlığı ile mücadele kapsamında tamamladığımız yurt dışı programımızı doğru olmayan beyanlarla gölgelemeyelim"

Yurthaber 24-10-21 00:12

Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile 'bayram' genelgesi

Sağlık Bakanlığı'nca 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen genelge ile bayram tatilinde artması muhtemel iş yükünü karşılayabilecek nitelik ve kapasitede acil servislerde gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Haber 16-07-21 17:33

KPSS tercih kılavuzu 7113 nitelik kodu nedir? 7368 nitelik kodu nedir?

KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından adaylar, kılavuzda yer alan nitelik kodlarının açılımlarını merak ediyor. ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS tercih kılavuzunda yer alan pozisyonlara kodlar şeklinde belirtiliyor. Dolayısıyla tercih yapacak adaylar bu kodları araştırmaya başladı. Peki KPSS 7113 nitelik kodu nedir? 7368 nitelik kodu nedir?

Haber 02-07-21 17:14

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye seçimi ile ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı Suriye’deki seçimler ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık, “Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Haber 26-05-21 17:53

Harranlı çocukların Survivor heyecanı profesyonel parkura taşınıyor

Harran Belediyesi, bir köyde çocukların imece usulüyle kurduğu "Survivor" alanını profesyonel parkura çevirmek için çalışmalara başladı - Belediye Koordinatörü Ahmet Köse: - "Çocuklarımıza bir müjdeyi veriyoruz. Buradaki parkuru daha modern ve profesyonel hale getireceğiz. Harran Survivor parkuru, adına yakışır bir nitelik kazanacak"

Yurthaber 20-05-21 09:56

Kartal’da önce asbest sonra yıkım

Kartal Belediyesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında riskli binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirirken, yapıların asbest ve diğer zararlı maddeler yönünden incelenmesi konusunda da sıkı kontroller uyguluyor.Kanserojen nitelik taşıması nedeni ile insan sağlığına ciddi zararlar veren asbest ve zararlı atıklara yönelik gerçekleştirilen denetimler kapsamında 2018 yılından bugüne kadar yıkılması planlanan toplam 567 yapı, tehlikeli ve tehlikesiz atıklar yönünden incelenerek bunlardan tespit edilen 73 yapıda asbest bertaraf işlemi lisanslı firmalar aracılığı ile gerçekleştirildi.Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede asbest ve diğer tehlikeli maddelerin tespiti ve bertarafı; ölçme, numune alma, raporlama ve asbest içeren malzemelerin lisanslı tesislerde bertaraf edilmesi adımlarını içeriyor.

Yurthaber 30-03-21 10:48

ASRİAD Malatya seçime hazırlanıyor

Pandemi nedeniyle ertelenen kongrelerin 1 Mart itibariyle yeniden yapılmasının yolunun açılması ile birlikte Asrın İşadamları Derneği Malatya Şubesi’de 27 Mart’ta seçime gidecek.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASRİAD Malatya Şube Başkanı Aziz Özel, genel merkezi İstanbul olan Asrın İşadamları Derneği Malatya Şubesi’nin 2018 yılında kurulduğunu anımsatarak, “Önce Nitelik sloganı ile yola başlayan, gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli, sürdürülebilir bir düzene ulaşmasını sağlamak, fıtrata uyumlu, değer yargılarına dayalı ve yaşayan bir ekonomi üretmek ‘vizyon ve misyonu ile hareket eden bir sivil toplum kuruluşu olan ASRİAD Malatya’da faaliyetleri ile ses getiren bir dernek oldu” dedi.Malatya’da İŞ-GEM, KOSGEB, Fırat Kalkınma Ajansı, üniversiteler ve resmi kurumlar ile koordineli şekilde hareket edip kamu yararına faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Özel, ticari anlamda da Malatya ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını dile getirdi.

Yurthaber 09-03-21 10:16

Mardin’de 4 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı jandarma tarafından yakalandı

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu istihbari çalışma ve takip sonucu 4 yıl 1 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.Jandarma ekiplerinin sorumluluk bölgesi nüfusuna kayıtlı olup çeşitli suçlardan aranan şahısları yakalamaya yönelik yaptığı çalışmalar sonucu Kızıltepe ilçesi Araköy Mahallesi’nde ikamet eden sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması suçundan aranan ve kesinleşmiş 4 yıl 1 ay hapis cezası bulunan M.D.

Haber 07-02-21 11:05

Burdur’da 3 günde 48 araç trafikten men edildi, 87 araç sürücüsüne ceza uygulandı

Burdur’da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafında 3 gün boyunca yapılan yük taşıyan araçlara yönelik denetimde 87 araç sürücüsüne trafik cezası yazarken 48 araç da trafikten men edildi.Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından 783 aracın kontrol edildiği denetimde 18 araç sürücüsüne özelliklerine ve cinslerine göre yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri araçlarda bulundurmamaktan, 23 araç sürücüsüne kamyon, çekici ve otobüslerde, takoğraf bulundurmamaktan, 6 araç sürücüsüne, muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmaktan, 4 araç sürücüsüne, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin; taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanmasından, 5 araç sürücüsüne, yönetmelikte belirtilen hız sınırını aşmaktan, 1 araç sürücüsüne, yerleşim birimleri dışındaki karayolunda, zorunlu haller dışında duraklamak veya park etmek, zorunlu hallerde gerekli önlemleri almadan duraklamak veya park etmekten, 5 araç sürücüsüne, taşıma kapasitesinin üstünde yük ya da yolcu taşımaktan, 25 araç sürücüsüne ise Karayolları Trafik Kanununun diğer ilgili maddelerinden ceza yazdı.Ayrıca 48 araç da trafikten men edildi.

Yurthaber 23-01-21 10:11

EKPSS nitelik kodları 2021... EKPSS 1103, 1101,6225, 3388,2049,3007,7363 nitelik kodları ne anlama geliyor?

Son dakika EKPSS nitelik kodları neler 2021? 2021-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'nun yayınlanmasının ardından tercih yapacak adaylar nitelik kodlarının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. İşte EKPSS 1103, 1101,6225, 3388,2049,3007,7363 ve diğer nitelik kodları...

Haber 14-01-21 12:19

Hürriyet, Bilecik Söğüt’teki taşları yerinde inceledi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bilecik Söğüt’teki doğal taş üretim tesisine giderek, yenileme çalışmalarına başlanan Feridun Özbay Caddesi için kullanılacak taşların nitelik, nicelik ve kullanıma uygunluğu açısından incelemelerde bulundu.Yarışma sonucu seçilen tasarım kapsamında kullanılacak doğal taşları Bilecik’in Söğüt ilçesine ekibiyle birlikte giderek inceleyen Başkan Hürriyet, malzemelerde nitelik ve nicelik seçeneklerini ön planda tuttu.

Yurthaber 12-01-21 10:14

ABD Kongresi 200 yıl sonra ilk kez saldırıya uğradı, bu tarihi günde neler yaşandı?

ABD Kongresi'nin bugüne kadar genellikle formaliteden ibaret olan seçim sonuçlarını tescil için yaptığı oturum bu yıl tarihi bir nitelik kazandı. Trump yanlısı protestocular Kongre binasını işgal etti, çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirdi.

Haber 07-01-21 06:38

Burdur’da 1 haftada 605 araç sürücüsüne ceza

Burdur’da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 28 Aralık 2020 ve 4 Ocak 2021 tarihleri arasında yaptığı denetimlerde 605 araç sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası yazdı.Bir hafta boyunca 1787 aracın kontrol edildiği denetimde, 141 araç sürücüsüne, yönetmelikte belirtilen hız sınırını %10’dan %30 a kadar aşmaktan, 26 araç sürücüsüne ceza kesilirken hız sınırını %30’dan %50’ye kadar aşmaktan, 3 araç sürücüsüne, hız sınırını %50 den fazla aşmaktan, 1 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.denetimlerde ayrıca emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamaktan, 1 araç sürücüsüne, zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamaktan, 1 araç sürücüsüne, servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmaktan,3 araç sürücüsüne, özelliklerine ve cinslerine göre, yönetmelikte nitelik ve nicelikleri belirtilen gereçleri, araçlarda bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamaktan, 1 araç sürücüsüne, hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak, hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmaktan, 7 araç sürücüsüne, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda, yılın zorunlu tutulan dönemlerinde kış lastiği kullanmamaktan, 421 sürücüsüne ise Karayolları Trafik Kanununun diğer ilgili maddelerinden idari para cezası veildi.605 araç sürücüsüne ceza yazılan denetimde 75 da araç trafikten men edildi.

Yurthaber 06-01-21 14:43

EGİAD Danışma Kurulu’nda pandemi ekonomisi değerlendirildi

İzmir iş dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı, derneğin çalışma rotasında önemli bir yol gösterici nitelik taşıyan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Danışma Kurulu, 2020 yılının son toplantısını online gerçekleştirdi.

Yurthaber 29-12-20 09:30

Tarım kampüsü fizibilite raporu tamamlandı

Tarım sektöründe istihdamın nicelik ve nitelik olarak yükselmesi ve üreticilerin birim alandan elde ettikleri katma değerin arzu edilen seviyelere yükseltilmesini sağlamak amacıyla Adıyaman’da kurulması planlanan tarım kampüsü fizibilite raporu tamamlandı.Fizibilite raporu tamamlanan tarım kampüsü ile ilgili yol haritasını belirlemek üzere Vali Mahmut Çuhadar başkanlığında valilikte düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcısı Bedirhan İmamoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve diğer ilgililer katıldı.Düzenlenen toplantıda Adıyaman tarım kampüsü fizibilite raporu değerlendirilerek sürece ait yol haritası ile ilgili istişarelerde bulunuldu.Adıyaman’ın ekonomisinin büyük bir bölümünün tarıma dayandığını söyleyen Vali Mahmut Çuhadar, “Sanayisi tarıma dayalı olan Adıyaman’da üretimi ve verimliliği artırmak, istihdamın nicelik ve nitelik olarak yükselmesi ve üreticilerin birim alandan elde ettikleri katma değerin arzu edilen seviyelere yükseltilmesi için bu projeyi çok önemsiyoruz.

Yurthaber 15-12-20 17:57

İzmir merkezli FETÖ operasyonu hedef sayısı ve nitelik açısından en geniş kapsamlı operasyon

FETÖ’nün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 50 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 295’i muvazzaf 304 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, şuana kadar 230 şüpheli yakalandı.

Haber 08-12-20 11:26

Ege'de geri itmeyi inkar edenleri yalanlayan görüntüler

Ege Denizi'nde Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarının, aralarında çocukların da bulunduğu mülteci botlarını batırmaya yönelik yaptığı tüm gayriinsani hareketlerin dakika dakika kayıt altına alınması, geri itmeleri inkar eden Frontex Direktörü Fabrice Leggeri'nin görevinin sorgulanmasına neden oldu - Güvenlik kaynakları, Ege'de kayıt altına alınan görüntülerin, Frontex tarafından görevlendirilen yetkililerin geri itmelerde doğrudan veya dolaylı katılımı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını ifade ettiği, Leggeri'nin söylemlerini yalanlar nitelik taşıdığını belirtti

Yurthaber 04-12-20 12:31

Bu projeyle koyun keçi yetiştiriciliği artırılacak

Pazaryeri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi hakkında bilgi vererek, "Koyun, keçi yetiştiriciliğinin yerli ve yerel ırklarla geliştirilmesi, Küçükbaş hayvan varlığının artırılması, Bölgesel üstünlüklerin ekonomik güce dönüştürülmesi, Bölgesel kaynaklarla bölgesel kalkınmayı hedeflemektedir" dedi.İlçe Müdürü Sert, hayata geçen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” proje ile küçükbaş hayvan sayısının arttırılmasının, var olan hayvanların nitelik olarak daha yüksek et veren türlere dönüştürülmesinin önünü açacağını aktardı.

Yurthaber 26-11-20 11:43

Adıyaman’a Tarım Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor

Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman’da Tarım Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor.Tarımsal üretim desenini her geçen artıran kentti Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansının desteklediği Tarım Mükemmeliyet Merkezi Fizibilite Projesi’nin tanıtım ve değerlendirme toplantısı Valilik konferans salonunda yapıldı.Vali Mahmut Çuhadar başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, STK Başkanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Adıyaman’da tarım sektöründe istihdamın nicelik ve nitelik olarak yükselmesi ve üreticilerin birim alandan elde ettikleri katma değerin arzu edilen seviyelere yükselmesine katkı sağlamak amacıyla kurulacak olan Tarım Mükemmeliyet Merkezi için projenin müellifi olan Ziraat Mühendisi Ayhan Alpaydın’ın hazırladığı fizibilite raporu katılımcılara slayt eşliğinde sunuldu.Yaklaşık 10 kişilik bir ekiple 3 aylık bir saha çalışmasının ürünü olan proje kapsamında Adıyaman’a model bahçe, fide ve fidan üretim serası, soğuk hava deposu, badem işleme tesisi, meyve ve sebze kurutma tesisi ile araştırma laboratuvarı kurulması planlanmaktadır.Tarım Mükemmeliyet Merkezi’nin kurulum süreçleriyle ilgili yol haritası, kurulum maliyetleri, işletme giderleri ve kira gelirlerinin katılımcılar ile paylaşıldığı toplantıda konuşan Vali Mahmut Çuhadar, “Adıyaman’ın ekonomisinin büyük bir bölümümü tarıma dayanmaktadır.

Yurthaber 21-11-20 10:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan Joe Biden'i tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de başkanlık seçimini kazanan Joe Biden'a tebrik mesajı göndererek, Türkiye-ABD ilişkilerinin köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşıdığına dikkat çekti.

Haber 10-11-20 19:15

Başkan Çınar, ulaşım yatırımlarını inceledi

Mollakasım ve Gedik Mahallelerindeki ulaşım ağını genişletme çalışmalarını inceleyen Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’ta ki hızlı yapılaşma ve dönüşüm süreci içerisinde gündelik yaşam ile sıkı bir bağ içerisinde olan mevcut yapıya ait karakteristik anlayışı akılcı yaklaşımlar, doğru adımlar ve kararlı bir duruşla modernize etmek adına 7/24 çalışıyoruz” diye konuştu.“Sathi kaplamada rekor seviyesinde yatırımlarda bulunduk”Malatya’nın en büyük ilçesi olan Yeşilyurt’u doğru bir şehirleşme metoduyla gelecek nesillere emanet etmek anlamında kalıcı ve nitelik seviyesi güçlü alt ve üst yapı yatırımlara devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt’umuzu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 2023 vizyonuna uygun yatırımlarla donatmak adına büyük mesafeler aldık.

Yurthaber 29-10-20 14:00