HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den Kuzey Kore'yle ilgili tehdit gibi açıklama!

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore ile savaş çıkarsa bunun Çin ve Rusya da dahil olmak üzere tüm bölgeyi felakete sürükleyeceğini söyledi. Kuzey Kore'nin bölgede Güney Kore ve Japonya'ya tehdit oluşturduğunu belirten Mattis, çıkabilecek bir savaş durumunda Çin ile Rusya da dahil olmak üzere tüm bölge için bir yıkım olacağını belirtti. Öte yandan Kuzey Kore, kısa menzilli Scud füzesi denemesi yaptı ve yaklaşık altı dakikada havada kalan füze, Japonya karasularına düştü.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, olası bir diplomatik başarısızlığın neticesinde Kuzey Kore ile savaş çıkarsa bunun Çin ve Rusya da dahil olmak üzere tüm bölgeyi felakete sürükleyeceğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre Kuzey Kore'nin, Güney Kore'nin başkenti Seul'ü vurabilecek yüzlerce topçu ve rokete sahip olduğunu söyleyen Mattis, Kuzey Kore ile olası bir çatışmanın birçok insanın hayatında görebileceği en büyük felaket olacağını söyledi.

JAPONYA, KUZEY KORE'NİN DENEMESİNİ PROTESTO ETTİ

Öte yandan, Kuzey Kore tarafından fırlatılan füze yaklaşık 450 kilometre yol kat etti. Japonya, bu denemeyi protesto etti.

Gözlemciler, yapılan bu testleri, Kuzey Kore'nin savaş başlığı taşıma kapasitesi olan füze üretme konusunda ilerleme kaydettiğinin bir işareti olarak yorumluyor.

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin nükleer silah ve füze bağlantılı her türlü faaliyeti yasaklayan kararına uymuyor ve özellikle son aylarda füze denemelerine hız vermiş bulunuyor.

ABD Pasifik Komutanlığı, füzenin Kuzey Kore'nin Wonsan kentinden fırlatıldığını ve yaklaşık 6 dakika havada kaldığını bildirdi.

Japonya Kabine Genel Sekreteri Yoşihide Suga gazetecilere yaptığı açıklamada, füzenin Japonya'nın Sado ile Oki adaları arasındaki münhasır ekonomik bölgeye düştüğünü söyledi.

Güney Kore ordu sözcüsü de füzenin 120 kilometre irtifaya ulaştığını belirtirken, fırlatılan füzelerin "kesin sayısının tespiti için incelemenin sürdüğünü" vurguladı. Bu açıklama, Kuzey Kore'nin birden fazla füze fırlatmış olabileceğini gösteriyor.

Kuzey Kore, bu füze denemesinden bir gün önce de yeni uçaksavar silah sistemini test etmiş ve resmi basın organları ülkenin lideri Kim Jong-un'un yeni silahların testini denetlerken çekilmiş fotoğrafını yayınlamıştı.

Kuzey Kore'nin elinde çok sayıda Sovyetler Birliği tarafından geliştirilmiş olan kısa menzilli Scud füzesi yer alıyor. Bu füzelerin revize edilmiş versiyonlarının menzili 1.000 kilometreye ulaşıyor.

[

ABD'den Kuzey Kore'ye destek veren ülkelere yaptırım tehdidi](https://www.mynet.com/abdden-kuzey-koreye-destek-veren-ulkelere-yaptirim-tehdidi-110103044176)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler