HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rebecca Harms: Türkiye ile ilişkilerden vazgeçilmesi sorumsuzca olur

Başta Avusturya olmak üzere AB'nin çeşitli yerlerinden gelen Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması çağrılarına tepki ve uyarılar da sürüyor.

Rebecca Harms: Türkiye ile ilişkilerden vazgeçilmesi sorumsuzca olur

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Meclis Grup Başkanı Rebecca Harms, "Türkiye ile ilişkilerimizden tamamen vazgeçmemiz sorumsuzca bir davranış olur" derken, AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok da, müzakerelerin bugün durdurulmasının "saçma" olacağını vurguladı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Meclis Grup Başkanı Rebecca Harms, Pazar günleri Almanya'da yayınlanan Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte "Yaşanan bu akut durum karşısında Türkiye ile şimdiye kadarki ilişkilerimizden tamamen vazgeçmemizin sorumsuzca bir davranış olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Rebecca Harms, DWelle Türkçe'nin yansıttığı açıklamalarında, Avrupa'nın AB'ye güvenen aydın ve demokrasiden yana Türkleri yüzüstü bırakmaması gerektiğini söyledi.

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok da, fevri kararlar alınmaması uyarısında bulundu. Alman Hristiyan Demokrat Brok "Üyelik müzakerelerinin bugün durdurulmasının diplomatik açıdan saçma" olduğuna işaret etti ve kullanılan dilin yumuşatılmasının "akılcı ve her iki tarafın yararına" olacağını savundu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, üyelik müzakerelerinin hemen durdurulması gerektiğini savunurken, Türkiye ile AB arasında varılan mülteci mutabakatına da alternatif üretilmesini talep etmişti.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler