HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamilelikte beslenme: Gebelikte sağlıklı bir şekilde formda kalmak ne yapılabilir?

Hamilelik döneminde beslenme gerek bebek için gerekse de anne için en önemli konu. Hamilelikte beslenme konusyla ilgili, uzmanların annelere pek çok tavsiyesi bulunuyor. Uygulayacağınız diyet programı ile hem bebeniğiniz için doğal ve sağlıklı beslenebilir hem de hamilelikte aşırı kilo alınımının önüne geçebilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte hamilelikte beslenme ve gebelikte formda kalmak adına uzmanlardan tavsiyeler...

Hamilelikte beslenme: Gebelikte sağlıklı bir şekilde formda kalmak ne yapılabilir?

Hamilelikte beslenme biçimi, alışkanlıklar, gebelik esnasında form tutabilmek, fit olabilmek sadece bebeğin doğumu için değil o canın geleceği açısından da çok önemli. Bununla ilgili kadınlar, hamilelikte beslenme kurallarına uyabilmek adına hamile diyeti, gebelik için geliştirilen gıdalarını uygulamaya koyuyorlar. Fakat bu konuyla ilgili alınabilecek herhangi yanlış önerge, yanlış tavsiye, yanlış diyet hem bebeğin hem hamile kadınların sağlığını etkileyebilir. Dolayısıyla internet dünyasında hamilelikte beslenme konusu ile ilgili yazılıp çizilen içeriklerin doğruluğundan iyice emin olun ve kesinlikle gebelik doktorunuza danışmadan uygulamayın.

HAMİLELİKTE BESLENME NASIL OLMALI? GEBELİKTE FORMDA KALMAK MÜMKÜN MÜ?

Öncelikle, sadece gebelik konusu değil her konuda bireyin sağlık detaylarını kendisi tarafından anlık olarak, tutması ve kaydetmesi oldukça önemli. Bunu da mümkün hale getirebilen pekçok teknolojik saat piyasada mevcut. Bununla ile ilgili uzmanların görüş farklılıkları olsa da; hamilelikte beslenme için uzmanlar özellikle fındık, ceviz, çiğ badem gibi ara öğün materyallerinin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bunun yanısıra bünyenin ihtiyacı olduğu sıvıyı bünyeye kazandırmak ve sofra tuzundan mümkün olabildiğince uzak durmak gündemde. Ayrıca gün içerisinde türk kahvesi, espresso, filtre kahve gibi çekirdekli kahveleri günde en fazla bir tane, instant kahvelerin ise menüden çıkarılması gerektiğini belirtiyorlar.

okuz ay boyunca sağlıklı bir şekilde beslenmenin hem bebeğinin gelişimine hem de hamilelik süresince sana birçok faydası vardır. İşte hamilelikte sağlıklı beslenme programının 9 önemli faydası:

Bebeğinin sağlıklı bir doğum kilosuyla dünyaya gelmesini sağlar.

Daha iyi bir beyin gelişimi göstermesini sağlar.

Bazı doğum sakatlıkları riskini azaltır.

Çocukluk yıllarında daha iyi bir beslenme alışkanlığı kazandırır.

Hamilelikte yaşanan anemi, gebelik şekeri, preeklampsi gibi bazı durumları yaşama riskini azaltarak hamileliğin daha iyi ve sorunsuz geçmesini sağlar.

Bulantı, bitkinlik, kabızlık, kramplar, tansiyon, mide yanması gibi birçok hamilelik semptomunu en aza indirerek hamilelik süresince kendini daha dinç ve rahat hissetmeni sağlar.

Duygusal savrulmaları yumuşatır. Gerginlik, hassasiyet gibi hislerini minimuma indirir.

Zamanında doğum yapmanı sağlar. Çünkü genel olarak düzenli ve iyi beslenen kadınların çok erken doğum yapma ihtimali daha düşüktür.

Doğumdan sonra daha çabuk toparlanmanı sağlar ve kilo vermeni kolaylaştırır. İyi beslenmiş bir vücut daha hızlı ve daha kolay iyileşebilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler