HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saçlarınız mı Dökülüyor? Asla Çözümsüz Değil

Saç dökülmesi son yıllarda kadın-erkek çok sık karşılaşılan sıkıntılardan biri.

Saçlarınız mı Dökülüyor? Asla Çözümsüz Değil

Saç dökülmesi son yıllarda kadın-erkek çok sık karşılaşılan sıkıntılardan biri. Günlük hayatı olumsuz etkileyen saç dökülmesi, genetik yatkınlıklardan stresli durumlara kadar pek çok etkenle başlıyor ve zamanla artıyor. Uzmanlar günde ortalama 50-100 saç telinin dökülmesini normal kabul ederken, bu sayının artmasının zamanla seyrelmelere neden olabileceğini de söylüyorlar.

Saç dökülmelerini 3 ayrı tipe ayırabiliriz;

Erkek Tipi Saç Dökülmesi: Bu tip saç dökülmesinde alın veya baş orta bölümünde belirgin bir şekli takip eden aşamalı saç kaybı gözlemlenir. Saç telleri önce incelir, seyrekleşir, zamanla rengi açılır ve saç kökü sonunda tamamen yok olur. Yanlış bilinen bir şey ise, babanın saçının olmaması durumunda çocuğun da saç kaybı yaşayacağına inanılmasıdır. Oysa saç kaybı anne ve babanın her ikisinden de gelen genlerin birleşmesiyle ortaya çıkan bir durumdur.

Kadın Tipi Saç Dökülmesi: Kadınlarda çok sık karşılaşılan saç dökülmesi sorunudur ve saçların cansız görünüşüyle ortaya çıkar. Saç telleri zamanla incelir ve her taramada yoğun olarak döküldüğü gözlenir. Kadın tipi saç dökülmesi tüm saç köklerini incelttiği için saç ekimi için kadınlar uygun değildir.

Genetik Tip Saç Dökülmesi

Ailesel dökülme olarak da adlandırılır. Saçları dökülen kadınların %20’sinde ailede saç dökülmesi olduğu gerçeği vardır. Kadınlardaki erkek tipi saç dökülmesinin görülme oranı ise %70‘dir. Genetik tipi saç dökülmeleri genelde ileri yaşlarda başlar ve düzenli olarak saç kaybı yaşanır. Erken yaşlarda görülen dökülmeler daha ciddi seyreder.

Neden Saçlarımız Dökülür?

Saç dökülmelerinin nedenlerini, hormon dengesizlikleri, tiroid hastalığı ve demir eksikliği, dengesiz beslenme ve stres olarak sıralayabiliriz. Bilinçsizce kullanılan doğum kontrol haplarının saç dökülmesinde etken olduğu gözlenir. Eğer hormon dengesizliği ya da adet düzensizliği gibi sorunlarınız varsa mutlaka bir uzman eşliğinde tedavi olmalısınız. Bilinçsizce yapılan zayıflama diyetleri vücudunuzu belli bir süre inceltirken aynı incelmeyi saçınız için de yapabilir.

Demir eksikliği anemisi, ağır adet kanamalarından veya demir zengini besinlerin çok fazla tüketilmemesinden kaynaklanabilir. Son olarak zor da olsa mümkün olduğunca stresli ortamlarda bulunmamaya özen göstermeniz gerektiğini söyleyelim.

Saç Dökülmesi Tedavi Yöntemleri

Saç Mezoterapisi

Saç dökülmesinde lokal bir yöntem olan “Saç Mezoterapisi”, vitamin, antioksidan ve kan dolaşımını artırıcı ilaçların saç köklerine ince uçlu iğneler yardımıyla uygulanmasıdır. Mezoterapi ile saç kökünden eksik olan maddeler küçük dozlarda ve direkt olarak saç köküne verildiği için etki kısa sürede görülür.

Saç Mezoterapisi bölgesel uygulanabilir. Strese bağlı, mevsimsel ve metabolik rahatsızlık sebepli saç dökülmeleri ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri mezoterapiden fayda görür. İşlem yaklaşık 20-25 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır.

PRP Tedavisi

PRP kendi kanımızdan elde edilen bir çeşit biyolojik ilaç anlamına gelir. PRP tedavisi için 10 cc kadar kan alınması gerekir. Kan alındıktan sonra 45 dakikalık bir laboratuvar çalışması ile trombositler ayrıştırılır. Saçlı deriye uygulandığında saç kökü üzerinde gençleştirici ve canlandırıcı bir etki yaratırlar. Bu etki işlemden sonra 3 hafta ile 3 ay sonrasında en üst düzeyde hissedilir.

PRP tedavisi sebebi her ne olursa olsun, seyrekleşmiş ancak tamamen dökülmemiş saç problemi olan erkek ya da kadınlara uygulanabilir. Uygulama için Transmed Klinik’te bir saate ihtiyaç vardır. Sonrasında gündelik hayatınıza dönebilirsiniz.

Siz de saç dökülmelerinden şikayetçiyseniz Transmed kliniğinde muayene olarak sizin için uygun olan Transmed yöntemlerinden birini uygulayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz tıklayın ya da bizi arayın. Telefon: 02122842591

.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler