HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı: Tercihler için branş dağılımı ve kontenjanlar

Sağlık Bakanlığının KPSS 2017/5 ile alacağı 12 bin 500 sözleşmeli sağlık personeli için unvan / baranş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı yayımlandı. Bakanlığın yayımladığı belgede hangi alana hangi eğitim düzeyinde kaç tane sözleşmeli personel alınacak öğrenebilirsiniz. Yayımlanan listede pek çok branş bulunuyor. İşte Sağlık bakanlığının sözleşmeli personel alımı tercih süreci ve kontenjanlar...

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı: Tercihler için branş dağılımı ve kontenjanlar

Devlette ve kamuda iş fırsatlarında Sağlık Bakanlığının 12 bin 500 kişilik kalabalık sözleşmeli personel istihdam ilanı dikkat çekiyor. Bakanlığın açıklamasına göre 12 bin 500 sözleşmeli personel için unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılım yayımlandı ve bugün tercih dönemi başladı. ÖSYM'nin AİS sayfasında KPSS 2017/5 tercih başlığı açıldı. İşte 12 bin 500 sözleşmeli personelin dağılımı, tercih süreci ile ilgili detaylar ve Sağlık Bakanlığının ve ÖSYM'nin duyurusu...

Pozisyonların Unvan/Branş ve Öğrenim Düzeylerine Göre Dağılımı İçin Tıklayınız

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bakanlığın açıklamasına göre adaylar 7-13 Haziran tarihleri arasında tercih yapacaklar. Adayların ÖSYM'nin AİS yani aday işlemleri sitesi üzerinden tercih işlemlerini bu tarihler arasında tamamlamaları gerekiyor. Tercihler yukarıdaki belge ile ulaşabileceğiniz branş ve öğrenim dağılımı belgesine göre yapılacak. Tercihlerin yapılacağı AİS'e de aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Tercih işlemi için sistemi T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yapmalısınız.

TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'DEN TERCİH DÖNEMİ İLE İLGİLİ DUYURU

ÖSYM de sağlık personeli ile ilgili tercihlerin yapılmasına dair internet sitesinden bir açıklama yaptı. İşte ÖSYM'nin ilgili duyurusu:

"Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini 7-13 Haziran 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri,13 Haziran 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre,saat 15:00'den itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir. Adaylara saygıyla duyurulur."

TERCİH ÜCRETİ

ÖSYM, KPSS 2017/5 tercih ücretini 15 TL olarak açıkladı. Tercih ücreti Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) yoluyla yapılabilr.

SAĞLIK BAKANLIĞININ SÖZLEŞMELİ PERSONEL DUYURUSU

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 12.500 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 7 – 13 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığı’na posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 12 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adayların ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler