HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yazıcıoğlu kazasında flaş gelişme

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşını taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu...

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşını taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan kaza kırım ekibi geçtiğimiz Cuma günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cihan Haber Ajansı’nın ulaştığı bilgiye göre, Feridun Seren, Kerem Mumcuoğlu ve Mehmet Sevdim’in, 8 ay tutuklu kaldıkları cezaevinden geçtiğimiz Cuma günü mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaza kırım ekibi 'terör örgütü üyeliği, evrakta sahtecilik ve delil karartma' suçlamaları ile yargılanıyordu.

Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nca 2011 Mart’ından itibaren yürütülen soruşturma kapsamında, suikast şüphesini güçlendirecek önemli delillere ulaşılmış ve 3 Ekim 2011 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı kaza kırım ekibi tutuklanmıştı. Feridun Seren, Kerem Mumcuoğlu ve Mehmet Sevdim’den oluşan kaza kırım ekibi Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz Cuma günü serbest bırakıldı.

Kaza kırım ekibinin serbest bırakılmasıyla helikopterin düşmesiyle ilgili yürütülen soruşturma da tutuklu sayısı 3'e düşmüş oldu. Geçtiğimiz günlerde de helikopterin bağlı olduğu şirkette görevli olan emekli Astsubay Kenan Köksal serbest bırakılmıştı. Helikopterin uçuş bilgilerini gösteren 'Argus5000CE' ve 'Skymap IIIC' cihazını tornavida ile söktüğü tespit edilen muvazzaf askerler Aydın Özsıcak, Nedim Bakırhan, ile Cemal Şahin halen tutuklu bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler