Eski Israil Basbakani Ariel Saron Haberleri

Eski yetişkin film yıldızı Mia Khalifa havalimanında zor anlar yaşadı! İsrail destekçisi yanına gelerek slogan attı... O anları anbean kaydetti

Eski yetişkin film yıldızı Mia Khalifa sektörden kendi isteğiyle emekli olduğunu açıklamasından sonra sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanarak hayranlarıyla iletişimine devam etti. Fenomen isim son olarak 27 milyon takipçisiyle havalimanında yaşadığı ilginç anları paylaştı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Trend 2024-01-17 07:47:54

Sunucu bile şaşkına döndü! Canlı yayında eski İsrail Başbakanı Ehud Barak'tan itiraf: '40-50 yıl önce biz inşa ettik'

İsrail, Gazze'de hastanelerin altında tünellerin bulunduğunu ve bunu Hamas'ın kullandığını iddia ederek birçok hastaneyi hedef almıştı. Canlı yayında eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Barak, Şifa Hastanesinin altındaki sığınakları 40-50 yıl önce İsrail'in inşa ettiğini söyledi.

Haber 2023-11-21 09:46:17

İsrail bu sözleri konuşuyor! Netanyahu'ya soğuk duş, WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı: 'Günleri sayılı'

İsrail'in Gazze'ye yönelik müdahalesi sonrasında Netanyahu’nun partisinden milletvekili olan ve eski Enformasyon Bakanı Galit Distel Atbaryan'ın sözleri gündem oldu. Kendisine eleştirilerde bulunan bir İsrailli ile yaptığı WhatsApp konuşmasında Atbaryan'ın Netanyahu için 'Günleri sayılı' dediği ortaya çıktı.

Haber 2023-11-16 10:59:29

Son dakika: İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında suç duyurusu! Başvuru Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Son dakika haberi: Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu tarafından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığına gönderildi. Suç duyurusunda Netanyahu'nun soykırım suçuyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanması isteniyor.

Haber 2023-11-14 21:10:40

İsrail projesine Türkiye topraklarını da hedef alıyor diyerek sert çıktı! Mustafa Şentop: İlk adımlarını görüyoruz, çok uzak zamanda değil...

İsrail'in Gazze'yi istilasına ilişkin Türkiye'yi de konu alan çarpıcı bir açıklama eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. Şentop, 100 yıldan uzun süredir "gizli saklı olmayan" bir projenin olduğunu belirterek "Şimdi bu büyük projenin belki 1. veya 2. adımlarını görüyoruz" dedi. Türkiye'de yükselen tepkiler hakkında Şentop "Çok uzak zamanda değil, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü de hedef alan bir büyük saldırganlığın, azgınlığın karşısında durmak anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haber 27-10-23 16:42

Seren Serengil'in şoke eden Hitler yorumu! Deniz Akkaya Musevi eski eşini hatırlattı

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar şiddetini artırırken Türkiye'de de ünlü isimler konuya dair yorumlarda bulunuyor. Seren Serengil ‘Şimdi bu Netanyahu hitleri haklı çıkarmıyor mu?’ deyince Deniz Akkaya çileden çıktı.

Magazin 15-10-23 11:07

Canlı yayında gergin anlar! Eski İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un ifadeleri spikeri çileden çıkarttı... Gülmeyin diyerek tepki gösterdi

Hamas ve İsrail arasında devam eden savaş günlerdir şiddetini arttırıyor. Binlerce kişinin ölümüne neden olan çatışmayı dünya yakından takip ediyor. Eski İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, El-Cezire spikeri Marc Lamont Hill'in canlı yayın konuğu oldu ve son durumu değerlendirdi. Canlı yayında gergin anlar yaşandı.

Trend 14-10-23 10:04

Hamas'a Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz diyerek tepki göstermişti! Bülent Arınç'ın ofisinin önüne bırakıldı: Notta yazanlar dikkat çekti

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hamas'ın cumartesi günü İsrail topraklarına gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstermiş, "Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz" sözleriyle gündem olmuştu. Arınç'ın ofisinin önüne gıda kolisi bırakıldı. Kolideki yazanlar dikkat çekti.

Haber 13-10-23 15:19

Mescid-i Aksa'da müdahale! İsrail plastik mermi ve gaz kullandı

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir Bölgesine gelen Filistinlilere engel oldu. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya girmek isteyenlere gaz, plastik mermi ve atlı polislerle müdahale etti. Öte yandan Mescid-i Aksa'da yeni bir müdahale yaşandı. İsrail polislerine 3 evin çatısından ateş açıldı.

Haber 13-10-23 13:24

ABD'den ezber bozan İsrail çıkışı! Trump: Netanyahu bizi yüzüstü bıraktı! Onu affetmeyeceğim

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 2020'deki eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani suikastı için düzenlenen operasyondan önce ABD'yi "yüzüstü bırakmakla" itham etti.

Haber 12-10-23 16:35

Mia Khalifa'nın Hamas-İsrail yorumundaki Özgürlük savaşçıları ifadesi tepki çekmişti! Geri adım atmadı...

Lübnan asıllı Amerikalı eski yetişkin film yıldızı Mia Khalifa'nın Hamas-İsrail gerilimine dari yaptığı yorum tepkilere neden oldu. Dünyaca ünlü ismin "Lütfen birisi Filistin’deki özgürlük savaşçılarına telefonlarını yan çevirip videoları o şekilde çekmelerini söyleyebilir mi” sözlerinde kullandığı özgürlük savaşçısı tanımı sosyal medyada tepki çekmişti. Fenomen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özgürlük savaşçısı sözünü yineledi.

Trend 10-10-23 11:14

Eski yetişkin film yıldızı Mia Khalifa Hamas-İsrail yorumuyla tepki çekti!

Lübnan asıllı Amerikalı eski pornografik film oyuncusu Mia Khalifa, "Lütfen birisi Filistin’deki özgürlük savaşçılarına telefonlarını yan çevirip videoları o şekilde çekmelerini söyleyebilir mi” sözleri büyük tepki aldı.

Magazin 09-10-23 14:59

Arınç'tan dikkat çeken İsrail-Filistin yorumu: Ama siz bizi çok yordunuz...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç İsrail Filistin gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki tüm siyasetçilerin Filistin davasını desteklediğini belirten Arınç, "Deniz Baykal da dahil" diyerek ekleme yaptı. Filistin'de iki yönetim olduğunu ve bunun bir çelişki doğurduğuna da değinen Arınç Mahmut Abbas'la çok kez bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Ama siz bizi çok yordunuz’ dedim. Siz bombayı yiyorsunuz, bize de yardım etmek düşüyor ama ölenler geri gelmiyor ki." ifadelerini kullandı.

Haber 08-10-23 21:52

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert: 'İç savaşa doğru gidiyoruz'

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ülke çapında kitlesel protestolara neden olan yargı düzenlemesinin Meclis'te onaylanmasının ardından "İç savaşa doğru gidiyoruz." dedi.

Haber 25-07-23 06:51

Netanyahu, Savunma Bakanı'nı görevden aldı! Muhalefet ve halk sokağa döküldü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısında bulunan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldı. Gallant'ın görevden alınmasının ardından muhalefet partilerin çağrısıyla başkent Tel Aviv'de toplanan İsrailller, Netanyahu'yu protesto etti. Ana muhalefet lideri eski Başbakan Yair Lapid, konuyla ilgili Netanyahu'nun İsrail için artık bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Haber 26-03-23 22:45

İsrail'de hükümeti kurma görevi Netanyahu'ya verildi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerin ardından hükümeti kurma görevini eski Başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'ya verdi.

Haber 13-11-22 14:30

Son dakika: İsrail sandık başında! Eski başbakan Netanyahu seçimi kazandı

Son dakika haberine göre, İsrail'de 1999 yılından bu yana en yüksek katılımlı seçimin sandık çıkış anketleri belli oldu. Anketlere göre, eski Başbakan Netanyahu liderliğindeki sağ blok Mecliste hükümeti kurabilecek sandalye sayısına ulaştı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 01-11-22 23:15

Trump'tan Amerikalı Yahudilere sitem: Çok geç olmadan...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hiçbir başkanın İsrail için kendisinden daha fazlasını yapmadığını belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Trump, "Hiçbir başkan İsrail için benden daha fazlasını yapmadı." dedi.

Haber 16-10-22 21:32

Trump'tan Netanyahu'ya 'gizli' mektup! Dikkat çeken '2 gün' detayı

İsrail basını, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın dönemin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya gizli mektup gönderdiğini iddia etti. 2020 yılında gönderildiği belirtilen mektubun içeriğinde işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Filistin topraklarının ilhak planını destekleme vaadi içerdiği öne sürüldü.

Haber 15-08-22 20:52

İsrail Başbakanı Bennett'ten dikkat çeken adım! Kamu bütçesini kullanmaya son veriyor

İsrail Başbakanı Naftali Bennett çok konuşulacak bir karara imza attı. Bennett, daha önce harcamaların kurallara uygun bir şekilde yapıldığını ileri sürmüştü. İsrail lideri açıkladığı kararla bundan sonra evindeki gıda harcamaları için kamu bütçesini kullanmayacağını bildirdi. Bennett'in kararı ülkenin eski başbakanı Netanyahu'nun harcamalarıyla karşılaştırılarak tartışmalara yol açtı.

Haber 13-06-22 23:08

Netanyahu 'İş bitti' dedi, son noktayı koydu! İsrail'de hükümet düşecek mi?

İsrail'de hükümet krizi nedeniyle siyaset çalkalanıyor. Ülkede hükümetin düşmesi olasılığı tartışılıyor. İsrail Başbakanı Naftail Bennett hükümetin korunması amacıyla çabalarını sürdürüyor. Ancak eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsraillilerin sokağa çıkmaya korktuğunu dile getiriyor. Hükümetin düşmesine kesin gözüyle bakan Netanyahu, Naftali'ye 'İş bitti' diyerek net mesaj verdi.

Haber 09-05-22 22:20

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten gerilimi arttıracak hamle! Polise 'tam yetki' verdi

Filistin’in başkenti Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail güçlerinin yaptığı baskın büyük tepki çekmişti. Yaşanan olayların ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten gerilimi tırmandıracak bir hamle daha geldi. Bennett işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki olaylarda İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için polise "tam yetki" verdiğini açıkladı.

Haber 17-04-22 21:19

İsrail gizli servisi Mossad'ın İran üst yönetimine kadar sızdığından kuşkulanılıyor

Suikastler, büyük belge hırsızlıkları... İran'da eski üst düzey politikacılar İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın kollarının, ülkenin güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının üst kademelerine kadar uzandığından kaygılanıyor.

Haber 07-02-22 15:20

Eski İsrail Başbakanları Davalık Oldu

İsrail’in eski başbakanları Netanyahu ve Olmert, hakaret davası nedeniyle mahkemede karşı karşıya geldi

Haber 10-01-22 18:43

Eski Yugoslavya göçmeni atalarının mesleği el yapımı ayakkabıcılığı yaşatıyorlar

Üsküp'te yemeni, çarık ve mest üretirken 1955'te İnegöl'e göç eden Arnavut asıllı 3 kardeşten en küçüğünün Türkiye'ye taşıdığı meslek, babadan oğullarına geçti - Baba mirası mesleği sürdüren kardeşlerden Sezai İleri: - "Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar gibi yerlere ürün veriyoruz. İstanbul'a, yurt dışında İsrail, Filistin, Irak gibi ülkelere gönderdiğimiz de oldu"

Yurthaber 26-11-21 11:37

İsrailli eski vekilden, Şimon Perez hakkında cinsel istismar iddiası

Eski İsrail milletvekili Colette Avital, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'in cinsel istismarına maruz kaldığını ileri sürdü.

Haber 07-10-21 18:03

Eski İsrail Başbakanı Netanyahu, Biden ile alay etti

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile yaptığı görüşmede uyukladığı ileri sürülen anlarla dalga geçti.

Haber 20-09-21 09:28

Casus Yazılım Pegasus İrfan Fidan ve Yasin Aktay'ı da Dinlemiş

İsrail firması NSO Group'un geliştirdiği Pegasus yazılımıyla Kaşıkçı davasını soruşturan İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, AKP'li Yasin Aktay ve gazeteci Turan Kışlakçı'nın da dinlendiği belirlendi

Haber 19-07-21 16:35

Doğu Kudüs'teki 'Bayrak yürüyüşünün' ardından gerilim arttı, İsrail Gazze'yi vurdu

Aşırı sağcı Yahudi grupların Mayıs ayında ertelenen 'Bayrak Yürüyüşü'nü yapmak için yeni hükümetten onay alması üzerinde Doğu Kudüs'teki Eski Şehir'de gerilim yaşandı. Gazze'den de İsrail'e ateş balonu gönderildi. Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye hava bombardımanı düzenledi.

Haber 16-06-21 05:18

Yahudi grupların 'bayrak yürüyüşü' planı Doğu Kudüs'te gerilimi yeniden artırdı

Aşırı sağcı Yahudi gruplar, Salı günü Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "bayrak yürüyüşü" yapmak için onay aldı. Filistinliler de bu grupların Müslüman Mahallesi'ne girmemesi için toplanma planı yaptı. İsrail güvenlik güçleri, bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

Haber 15-06-21 04:01

Mescid'i Aksa'da bayram namazı

Yüz binden fazla Müslüman Ramazan Bayramı namazını, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da eda etti.

Haber 13-05-21 07:22

Gazzeliler, İsrail'in saldırılarını anlatıyor: Burada güvenli bir yer yok, evde oturup dua ediyoruz

İsrail bombardımanı başladığında kimi ailesiyle evde, kimi arkadaşlarıyla iftarda buluşmak üzere dışarıdaydı. "İsrail bir yeri hedef alıyorsa, orayı yok eder" diyen Filistinlilerin çoğu, Gazze'de güvenilir bir yer olmadığı için evlerinde bekliyor. Camlar patlamasın diye tüm pencerelerin açık olduğu Gazze'de aileler, eski neşeli anılardan konuşuyor ve "hava saldırılarından gülerek kurtulmaya çalışıyor." Gazzeliler yaşadıklarını BBC Türkçe'ye anlattı.

Haber 12-05-21 17:19

Ünlülerden İsrail'e kınama! İnsanlık adına utanç verici

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'nın cemaatine ve zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlerin yaşandığı Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine müdahale eden İsrail polisine dünya çapında tepkiler sürüyor. Ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla yaşanan katliama karşı sessiz kalmadı.

Magazin 11-05-21 13:43

İsrail-Filistin: Kudüs neden önemli ve tartışmalı bir şehir?

Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Ramazan geleneklerini devam ettirmek isteyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında Nisan ayında başlayan gerilim sürüyor. Cuma gününden bu yana Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarda 300'e yakın Filistinli ve 17 İsrail polisi yaralandı. Peki Kudüs niçin önemli ve neden tartışmalı bir kent?

Haber 10-05-21 12:20

İsrail polisinden Şam Kapısı'nda Filistinlilere saldırı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda Filistinli gençlere müdahale etti. Saldırılarda 14 Filistinli yaralandı.

Haber 09-05-21 23:13

Son dakika! İsrail polisi, Filistinlilere ses bombalarıyla saldırıyor

Gelen son dakika haberine göre; İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Şam Kapısı'nda toplanan Filistinlileri dağıtmak için ses bombası kullandı.

Haber 08-05-21 23:07

Son dakika! İsrail polisinden Mescid-i Aksa’daki cemaate saldırı: Çok sayıda yaralı var

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralananların sayısının 205'e yükseldiği bildirildi. İsrail'in saldırısının ardından Türkiye'den art arda tepkiler geldi.

Haber 07-05-21 20:50

İsrail polisinden Filistinlilere namaz sonrası müdahale: 20 yaralı

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te teravih namazı sonrası Eski Şehir bölgesindeki Bab El-Amud (Şam Kapısı) kapısı önünde toplanan Filistinlilere müdahale etti. Müdahale sırasında İsrail güçleri, bazı Filistinli gençleri gözaltına aldı bazılarını ise darp etti.

Haber 24-04-21 09:05

İsrail güçleri, Filistinli protestoculara saldırdı

İşgalci İsrail güçleri, Filistin’in El Halil kentindeki eski bir mezarı basan İsrailli yerleşimciler ile kentte girişin yasaklandığı bazı mahalle ve sokakların açılması için protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere saldırdı.İşgalci İsrail güçleri, Filistin’in El Halil kentinde yer alan El-Şuhada Caddesi’ndeki kontrol noktasının girişinde protesto düzenleyen Filistinli göstericilere saldırdı.

Haber 31-03-21 19:35

Trump’ın damadı Kushner Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ve yardımcısı Avi Berkowitz, İsrail ve Arap ülkeleri arasında "Abraham Anlaşmaları" olarak bilinen normalleşme anlaşmasında kilit rol üstlendikleri gerekçesiyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

Haber 01-02-21 14:44

Netanyahu'dan eski casusa İsrail kimliği

1980'lerde İsrail için casusluk yapan ABD'li istihbarat görevlisi Jonathan Pollard, 30 yıl cezaevinde kaldıktan sonra İsrail'e gitti.

Haber 30-12-20 11:28

İnsanlığın kullandığı en eski alet bulundu

İsrail kuzeyindeki Tabun Mağarası’nda yaklaşık 350 bin yıllık olduğu düşünülen ve insanlığın kullandığı en eski alet bulundu.

Haber 30-12-20 09:47

Eski İsrail uzay güvenlik şefi Prof. Haim Eshed: Uzaylılar var!

Eski İsrail uzay güvenlik şefi Prof. Haim Eshed, uzaylıların var olduğunu, ancak insanlığın buna henüz hazır olmadığını söyledi.

Haber 08-12-20 10:36

İsrail basını: Eski İsrail Başbakanı, Bush'a Fahrizade'nin ses kaydını dinletti

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre eski İsrail Başbakanı Olmert, George Bush'la görüşmesinde kulağına yanaşarak, "Sayın Başkan size bir şey söyleyeceğim ve sizden bu konuyu hiç kimseyle, hatta CIA Başkanıyla bile konuşmamanızı isteyeceğim." dediği ifade edildi. Bu görüşmede Fahrizade'nin ses kaydının dinletildiği iddia edildi.

Haber 04-12-20 21:30

Siber saldırganlar yeni ve eski teknikleri yaratıcılıklarıyla birleştiriyor

Kaspersky Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Ariel Jungheit: - "Bazı tehdit aktörleri zaman içinde tutarlı kalırken ve kurbanları kötü amaçlı ekleri indirmeye ikna etmek için Kovid-19 gibi popüler konuları kullanmaya çalışırken, diğer gruplar kendilerini ve araç setlerini yeniden keşfediyor" - "Saldırıya uğrayan platformların genişleyen kapsamı, yeni bulaşma zincirleri ve saldırı altyapılarının bir parçası olarak yasal hizmetlerin kullanımı, son çeyrekte tanık olduğumuz şeyler"

Yurthaber 04-11-20 10:46

İsrail polisi Kudüs'te Türk bayraklı tabelayı söktü

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'nın doğu surları yakınında bulunan Müslümanlara ait Yusufiye Mezarlığı'nın duvarındaki Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) ait tabelaları söktü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""İsrail makamlarının TİKA'nın Kudüs'te restorasyonunu gerçekleştirdiği Yusufiye Mezarlığı’ndan Türk bayrağını taşıyan TİKA tabelalarını sökmesi Türkiye'ye yönelik açık provokasyondur" dedi.

Haber 24-06-20 16:18

Gantz, çalan sirenler nedeniyle sığınağa kaçtı

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve ana muhalefet partisi Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, Gazze’ye yakın bir bölgede çalan sirenler nedeniyle sığınağa kaçtı.

Haber 01-02-20 23:43

Filistinli uzmandan Trump'ın planına karşı milli birlik önerisi

Mesarat Stratejik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Müdürü Hani el-Mısri: - "Eski vizyon ve stratejiler çıkmaza girdiği için bu plana karşı koymanın en önemli yolu yeni bir vizyon belirlenmesi" - "Tek bir dava etrafında birleşen, tek bir millet, tek bir vatan için bu sömürgeleştirme projesiyle mücadele edilmelidir" - "ABD'nin planını bozmak için Filistinlilerin en çok milli birliğe ihtiyacı var. Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin sonlandırılması şart" - "Aradaki önemli görüş farklarıyla birlikte, ortak sorunlar ve tehlikeler mevcut. İsrail topraklarımızı işgal ederken bize Hamas, Fetih vs. diye ayrım yapmıyor"

Haber 31-01-20 12:46

AP üyeleri ve eski İsveç Başbakanı Bildt'den Trump'ın sözde barış planına tepki

Avrupa Parlamentosu'nun İngiliz üyesi Magid Magid: - "Trump'ın dengesiz, kibirli ve utanç verici son planı, Filistin halkının apartheid ve işgale karşı daimi direnişini kıramaz ve kıramayacak" - Eski İsveç Başbakanı Carl Bildt: - "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, gerçek bir Filistin devleti kurulma şansını ve iki devletli çözümü sonsuza kadar yok etmek için uğraşıyor" - AP'nin Danimarkalı üyesi Nikolaj Villumsen: - "Trump'ın iddia ettiği barış planı, sadece Filistinliler ve uluslararası yasalara hakaret değil, aynı zamanda kalıcı barışı getirecek iki devletli çözüm fırsatını bozmak için de etkin bir deneme" - Lüksemburg Dışişleri Bakanlığı: - "1967'den bu yana Doğu Kudüs dahil, işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail yerleşim birimleri inşasının yasal geçerliliği yoktur"

Haber 29-01-20 18:09