HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Davutoğlu: Bugün yenilen yoktur, kazanan milletimizdir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Mevlana'nın türbesini ziyaret ettikten sonra kendisini dışarıda bekleyen vatandaşlara seçim otobüsünün üzerinden seslendi.

KONYA(ANKA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Belki bugün AK Parti'ye oy vermemiş olan ama inşallah ileride oy verecek olan değerli seçmenlerimize, vatandaşlarımız, sakın ola ki hiç kimse yenilgi psikolojisine kapılmamalıdır. Bugün yenilen yoktur, kazanan vardır. O da milletimizdir, Cumhuriyetimizdir, demokrasimizdir. Biz herkese, her gönüle girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz" dedi.

Vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Bu gece sevgi tohumu ekme gecesidir. Bu memleket, bu ülke tertemiz bir topraktır. Bu millet tertemiz bir millettir ve Konya tertemiz bir belde, tertemiz bir şehirdir. Böyle bir tarlaya ancak sevgi tohumu ekilir" dedi.

-"BİZ ERKEN SEVİNENLERDEN DEĞİLİZ"-

Vatandaşlarının coşkusunun kendilerine büyük bir güç verdiğini anlatan Davutoğlu, "Saatlerdir burada soğukta bekliyorsunuz ama biz nihai neticeyi alamdan huzurunuza ve milletin huzuruna çıkmak istemedik. Biz erken sevinenlerden değiliz. Biz son anda hayır dileyenlerdeniz. Şuanda on binlerce, yüzbinlerce kardeşimiz de Ankara'da soğukta bekliyor" ifadelerini kullandı.

-"7 HAZİRAN'DA BAŞINIZI ÖNÜNÜZE EĞMENİZİ İSTEYENLER OLDU"-

Vatandaşlara 3 mesaj vermek istediğini belirten Davutoğlu birinci mesajını şu ifadelerle paylaştı:

"Ülkemizin her yerindeki dava arkadaşlarıma, gönüldaşlarıma, kardeşlerime AK Parti'ye oy veren seçmenlere sesleniyorum. Sizin 7 Haziran'da başınızı önünüze eğmenizi isteyenler oldu. Ama siz bir davaya gönül vermiştiniz, bir ülkeye baş koymuştunuz, bugünleri bize gösteren Allah'a hamdü senalar olsun. AK Parti seçmenleri her zaman vakurdur, her zaman ağırbaşlıdır, her zaman sakindir. Her zaman kararlıdır. Her zamankinden daha fazla komşularımızla selamlaşacağız, kardeşlerimizle kucaklaşacaksınız, hiçbir tahrike kapılmayacaksınız."

-"BİZDE ZAFER SARHOŞLUĞU YOKTUR"-

Alanda bulunan vatandaşların, "vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Seçimde milletimiz mührü oy pusulasına vurdular, bütün dünya diliyor. Allah'tan başka muzaffer, zafer ancak ona ve onun nasip ettiği millete aittir. Bizde zafer sarhoşluğu yoktur, bizde dur durak yoktur, bu geceden itibaren bütün AK Parti kadroları, her zamankinden daha diri, her zamankinden daha vakur şekilde yollarına devam edecek. Bütün AK Parti kadroları bu coğrafyaya sevgi tohumu ekmek için geliyoruz. Bugün rakip yok, hasım yok. Hele hele bu topraklarda düşman yok, sadece sevgi erenleri var" diye konuştu.

-"CUMHURİYETİMİZ KAZANDI, DEMOKRASİMİZ KAZANDI"-

Davutoğlu ikinci mesajının AK Parti'ye oy vermeyenlere olduğunu belirterek, "Belki bugün AK Parti'ye oy vermemiş olan ama inşallah ileride oy verecek olan değerli seçmenlerime, vatandaşlarımıza. Sakın ola ki hiç kimse yenilgi psikolojisine kapılmamalıdır. Bugün yenilen yoktur, kazanan vardır. O da milletimizdir, Cumhuriyetimizdir, demokrasimizdir. Biz herkese, her gönle girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz" dedi.

-"SÖZ VERİYORUM ANCAK VE ANCAK SEVGİ TOHUMU EKECEĞİZ"-

Üçüncü mesajının Konyalılara olduğunu belirten Davutoğlu, "Üçüncü mesajım hemşehrilerime. Konya bu topraklardaki ilk başkentimiz, bu toprakların manevi mimarlarının diyarı, Hazreti Mevlana'nın diyarı. İşte Konya senin bağrından çıkan bu evladın sana söz veriyor ki ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz. Konya'dan bütün milletime Hazreti Mevlana'nın sevgi tohumunu ekmeye geldiğimi söylüyorum. Aziz Konyalılar hiçbir zaman yeise kapılmadınız, size şükür borçluyum, size minnet borçluyum. Allah sizden razı olsun, bugün tarihi bir rekora imza attınız" ifadelerini kullandı.

Tek arzusunun milletin huzuruna "ak" bir şekilde çıkmak olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Allah utandırmasın, Allah utandırmasın, Allah bizi sizin huzurunuza ve kendi huzuruna hiçbir zaman öfkeyle, kinle gelenlerden eylemesin. Sevgiyle muhabbetle vakarla gelenlerden eylesin. Demokrasi zaferimiz mübarek olsun" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler