HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan'dan Trump'a çağrı: Olumsuz algıyı düzeltin!

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump'a çağrıda bulunarak, "Teröristbaşı Fetullah Gülen'i iade edin! 15 Temmuz'daki olumsuz algınızı düzeltin" dedi.

Başbakan'dan Trump'a çağrı: Olumsuz algıyı düzeltin!

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, yarın başkanlık görevine gelecek Trump ve yönetiminin Gülen'i iade edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine, yeni yönetimin Türkiye ile ilişkilerini düzeltmesi için 3 somut adım atması gerektiğini söyledi.

YILDIRIM: DANIŞMANIMI DAVET ETTİLER

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump ile yakın zaman içinde temas olup olmadığıyla ilgili soruya Yıldırım, "Danışmanım İhsan Durdu'yu devir teslim töreni için davet ettiler." yanıtını verdi.

"TÜRKİYE İLE DAHA YAKIN ÇALIŞACAĞINI SÖYLÜYOR"

Yıldırım, "Trump, Obama'dan daha mı olumlu olacak?" şeklindeki soru üzerine, "Verdiği mesajlar öyle, bekleyelim, vaziyeti görelim. Ama mesajları olumsuz değil. Tarzın değişeceğini düşünüyorum. ABD yönetiminin Suriye, Irak politikalarındaki olumsuz tutumunun değişeceğini düşünüyorum. Bölgedeki varlığının etkisizleştiğini söylüyorlar. Bu bölgedeki gelecek politikalarda, Türkiye ile daha yakın çalışacağını söylüyor. Bunlar güzel şeyler." değerlendirmesinde bulundu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler