HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binali Yıldırım 1415 numaralı sandıkta oy kullandı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, oyunu İzmir Bornova Ali Suavi İlkokulu'nda 1415 numaralı sandıkta kullandı.

Oy vermeye eşi Semiha Yıldırım ile birlikte gelen Yıldırım, "1415. proje de benim zaten” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, oyunu İzmir Bornova Ali Suavi İlkokulu'nda kullandı. 1414 projesi ile seçim çalışmaları yapan Yıldırım'ın 1415 numaralı sandıkta oy kullanması ise dikkat çekti. Saat 12.00'de oy kullanacağı sınıfın önünde sıraya giren Yıldırım, sırasının gelmesiyle eşi ile birlikte oy pusulalarını aldı. Eşinin daha önce oy kullanması için öncelik veren Yıldırım, bir vatandaşın ilk kez oy kullandığı için oy pusulalarını karıştırması nedeniyle bir süre oy kullanmayı bekledi. Binali Yıldırım'dan önce oy kullanan Semiha Yıldırım ise, oy pusulasını sandığa atmak için eşinin kabinden çıkmasını bekledi.

Oy verme işleminin ardından seçim değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Türkiye bir demokrasi şölenini daha yerine getiriyor. Yurdun her bir yanında vatandaşlarımız gelecek beş yıl için yerel yöneticilerini seçmek üzere sandık başındalar. İzmir'de de sandığa yoğun bir ilgi var. Biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Sonuç ne olursa olsun kazanan ülkemiz olsun, güzel İzmirimiz olsun” dedi.

Seçimden bir gün önce heyecanlı olup olmadığına ilişkin soruya ise Yıldırım, "Dün akşam kampanya sona erdiği için bugüne yönelik son hazırlıkları gözden geçirdik. Sandıkta görev alacak arkadaşlarımıza görevleri bir kez daha hatırlatıldı. Daha sakindi diğer kampanya günlerine göre. Biraz daha mutfak çalışması yaptık” yanıtını verdi.

Seçim sonuçlarını partisinin il başkanlığında takip edeceğini kaydeden Yıldırım, seçim sandıkları açıldığı gibi değil, Yüksek Seçim Kurulu'nun sonuçları ilan etme izni başladıktan sonra il başkanlığına geçeceğini söyledi. 1414 projesi ile seçim çalışması yapan Yıldırım, 1415 numaralı sandıkta oy kullanması ve seçimle ilgili tahminini de şu sözlerle ifade etti:

"Tahmine gerek yok, bugün zaten belli olacak. Tahmin edecek zaman kalmadı. 1415. proje de benim zaten. Oyumu kullandım, görevimi yaptım. İnşallah İzmirlilerin güvenine mazhar olursak bu güzel şehrimize hizmet edeceğiz. İzmirimizi marka şehir yapmak, dünyanın parlayan yıldızı yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Semiha Yıldırım ise, seçim sürecini genellikle evden takip ettiğini belirterek, "İyi olan kazansın, hayırlı olsun” diye konuştu.

Yıldırım, oy kullandıktan sonra uzun bir süre okul bahçesinden ayrılmadı. Pek çok seçmen Yıldırım ile fotoğraf çektirirken, bir seçmen de kendi cep telefonu ile Yıldırım'la birlikte selfie fotoğraf çekti. Yıldırım'ın okul bahçesinden ayrılması sırasında bir kadının "İkinizin ortasında fotoğraf çekilmek istiyorum” teklifi üzerine Semiha Yıldırım'ın "Ortaya girme” diyerek eşi Binali Yıldırım'ın yanına geçmesi ise dikkat çekti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler