HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'tan son dakika önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından son dakika önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı olacağını belirten Kurtulmuş, "Bugün MYK ve MKYK'da alınan kararlarla düğmeye basılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Mayıs'ta inşallah partimizin Genel Başkanımız olması ile bu gerçekleşmiş olacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Biz parlamentodaki partilerle sıkı bir işbirliği ve diyalog halinde bütün uyum yasalarını en güzel şekilde çıkarabilmek için gayret etmek istiyoruz. Bu bakımdan bütün partilere kapımız açıktır.

AK PARTİ'DE BÜYÜK SİNERJİ OLACAK

Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu AK Parti'ye geçişle ilgili süreç başlatılmıştır. Bugün MYK ve MKYK'da alınan kararlarla düğmeye basılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Mayıs'ta inşallah partimizin Genel Başkanımız olması ile bu gerçekleşmiş olacak. Bu vesile ile bu partimizde de büyük sinerjiye vesile olacaktır.

Ben bir kere saha bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Alım gücünün sürekli arttığı bir ekonomik gelişme içerisinde refahın paylaşıldığı bir Türkiye'ye doğru hızla adım atmamız gerektiğine inanıyorum.

İSTİHDAM ARTACAK EKONOMİ ŞAHLANACAK İHRACAT ARTACAK

Bugün ekonomi ile ilgili önemli sunumlar yapıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ekonomik açıdan esas hedefinin üretimi arttırmak Türkiye'nin üretim yapısını yüksek teknolojili bir üretim haline dönüştürmek istihdamı arttırmak ve ekonomiyi yeniden tek haneye indirmek konusunda çalışmalar oldu. İhracatın artacağını, istihdamın özellikle de genç istihdamının önemli ölçüde gerçekleşeceğini de hep birlikte göreceğiz.

KABİNE REVİZYONU SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Biz Sayın Başbakanımız ilk kez Bakanlar ve eşlerine yemek veriyor değil. Daha önce çok kez bir araya geldik. Aile ortamı içerisinde hep bir araya geldik. Bu akşam da böyle oldu. Bütün bakan arkadaşlarımız eşlerimizle birlikte bu yemekte yer aldık. Bakanlar Kurulu'nun revizyonu başka bir şey bakan ve eşlerinin bir yemekte yer alması başka bir şey.

AB IRKÇILIĞA KARŞI UYANIK OLMALI

Avrupa'da şimdiye kadar Türkiye aleyhtarı bir akımın yabancı düşmanı İslam karşıtı Türkiye düşmanı bir tavrın gelişmekte olduğunu ifade ettim. Irkçıların ekmeğine yağ sürülen açıklamalarla ilgili hep uyarıda bulunduk.

DÜNYA BUNA SAYGI GÖSTERMELİ

Yani Türkiye halk karar verdi resmi olarak sonuç açıklandı son derece açık şekilde herkes evet veya hayır kampanyasını yerine getirdi ve sonuçta Türk halkının ortaya koyduğu irade kesinleşti. Demokrasinin gereği buna herkesin saygı göstermesidir. AB'nin son açıklamaları olumlu ve makul ayrıca bu tavrın sürmesi gerekmektedir.

EGEMEN VE BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN ŞART

"İsrail'in işgal ettiği topraklardan ve yeni işgalleri sürdürmesinden rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz. İsrail'in BM kararlarına uyması gerektğini ifade ediyoruz. İki devletli çözümün bölge için yegane alternatif olduğunu belirtmek istiyoruz. Egemen Filistin devletinin kurulmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Filistin devleti var ama özgür ve egemen olduğunu söylemek mümkün değil."

ABD VE RUSYA'NIN YPG TAVRI

"Türkiye laf olsun diye bu operasyonları yapmıyor. Fırat Kalkanı da, Suriye ve Irak kuzeyindeki PKK mevzilerine karşı yapılan operasyonlar da, Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak, terör örgütlerinin tehditlerini ortadan kaldırmak için yapılan işlerdir, operasyonlardır. Herkesin bunu böyle görmesi lazım. Terör örgütlerinin cenneti haline gelmiş bu bölgede, ABD ve Rusya'ya şu tavsiyede bulunuyoruz. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü sağlamak bölge barışının en önemli unsurlarından biridir. Rusya ve ABD meşru güçlerle ittifak yapmalıdır. Dostlarımızın Türkiye'ye zarar veren terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç hoş karşılamamakta ve içimize sindirememekteyiz"


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler