HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: AKP, Davutoğlu’ndan memnun değil, yeni arayışlara girmişler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin, "Benim ilgi alanıma girmiyor, AKP öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil, yeni alternatif arayışlarına girmişler" dedi.

CHP Genel Başkanı, Ankara Akyurt'ta bir çorap fabrikasını ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YENİ ALTERNATİF ARAYIŞLARINA GİRMİŞLER"

"Sayın Cumhurbaşkanının, Abdullah Gül ile ilgili bir açıklaması oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "O benim ilgi alanıma girmiyor, AKP öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu'ndan çok memnun değil, yeni alternatif arayışlarına girmişler" yanıtını verdi.

CHP'ye kapatma davası açılacağı iddialarına ilişkin Başbakan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Onun geçit verip vermemesi bizim için çok önemli değil. Biz hakkımızı her yerde her ortamda ararız" dedi.

Kılıçdaroğlu bir başka soru üzerine, "Dün kitabın kapağı da yayınlandı, baskıların yapıldığını gayet iyi biliyoruz, o yönde bazı çalışmaların olduğunu da gayet iyi biliyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran hakkında ortaya çıkan Sümeyye Erdoğan'a suikast ve parasal iddialara ilişkin ise Kılıçdaroğlu,"Biz parti olarak hem büyükelçiliğe başvurduk hem ilgili kurumlara başvurduk. Onlardan da biz parti olarak yanıt bekliyoruz" dedi.

"UÇAKLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ, MODERNİZE EDİLMESİ, YENİ UÇAKLARIN ALINMASI GEREKİYOR"

F4 uçaklarına ilişkin hükümetten gelen açıklamaların hatırlatılması üzerine CHP lideri, "Bir şehit babasının söylediği cümleyi asla unutmayalım, 'kendinize kaçak saray yaptıracağınıza yeni uçaklar alın' diye. Amerika'nın bile devre dışı bıraktığı uçakları hala biz kullanıyorsak bu kazaları olağan karşılamamız lazım. Oysa bizim yapmamız gereken bizim de Hava Kuvvetlerinde kullanılan uçakların değiştirilmesi, modernize edilmesi, yeni uçakların alınması gerekiyor. Siz bunları yapmıyorsanız eski uçaklarla pilotları uçuruyorsunuz sonra kazalar oluyor, sonrada bunu da işin doğasına bağlıyorsunuz. Hayır işin doğasında değil bu, o onların kafasındaki anlayıştır. İşin doğasında olan şudur, uçaklar ya da herhangi bir malzeme belli bir süre kullanılır, ondan sonra o bırakılır, yerine yenisi alınır, teknoloji gelişiyor. Dolayısıyla sizin kendi ordunuzun ihtiyaçlarına uygun yeni uçaklar almanız gerekiyor. Tankı, topu neyse bunların tamamının modernize edilmesi, yenilerinin alınması gerekiyor. Kendi savaş sanayinizi geliştirmeniz gerekiyor. Siz bunları bırakıyorsunuz, pilotlar öldü, kaza oldu, e ne oldu, bu işin fıtratında varmış, yok efendim bu işin fıtratında yoktur. Bunlar akıllarını kullanmak istemiyorlar, halkı kandırmak istiyorlar" dedi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler