HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Umuyorum, önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanı adayını halk belirlerken, büyük bir uzlaşmayı gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, beraberindeki Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray ile Saadet Partisini ziyaret ederek, Genel Başkan Mustafa Kamalak ve parti yöneticileriyle görüştü.

Sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimleri konusunda uzun süredir görüşmeler yaptıklarını anımsattı.

Bu kapsamda siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, meslek odalarını ziyaret ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Saadet Partisi bizim açımızdan çok önemli duraktı. Kendileriyle görüştük, düşüncelerini aldık, çok mutluyuz. En azından cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda ortak bir paydamız var. 76 milyonu kucaklayan, milletin değerlerine saygı gösteren, tarafsızlığı bilenen, kabul edilen bir kişi bizim açımızdan da çok çok önemliydi. Bunu daha öncede dile getirmiştik, ama Saadet Partisinin Sayın Genel Başkanı ve birlikte çalıştığı Yönetim Kurulunun da aynı görüşte olmaları bizi mutlu etti."

İsimlendirme konusunda bir görüşme yapılmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Umuyorum, önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanı adayını halk belirlerken, büyük bir uzlaşmayı gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu.

-"Cumhurbaşkanının kimliğinden öte niteliği üzerinde duruldu"

Kamalak da görüşmede "Nasıl bir cumhurbaşkanı" konusunun istişare edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanının şahsından, kişiliğinden, kimliğinden öte "niteliği" üzerinde durulduğunu belirten Kamalak, şunları söyledi:

"Özü itibarıyla milletin asli değerlerini benimsemiş, ruh köküne bağlı, dışarıdan emir ve talimat almayan, 76 milyonu kucaklayacak, tarafsız bir cumhurbaşkanı seçilmesi, her iki partimizin de ortak kanaati olarak belirlendi. Çünkü netice itibarıyla partili cumhurbaşkanı değil milletin cumhurbaşkanı olması gereken nitelikler belirlendi. İsimlendirme yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlar getirmesini diliyorum." (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler