HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Referandumda yurtdışı seçmeni istediği yerde oy kullanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Anayasa değişikliği referandumunda gurbetçi seçmenin oy kullanmasını kolaylaştıracak yeni bir uygulamaya hazırlanıyor.

Referandumda yurtdışı seçmeni istediği yerde oy kullanacak

2017 referandumda yurtdışında yaşayan seçmenler diledikleri yerde oy kullanabilecekler.

YSK BU HAFTA GENELGESİNİ TAMAMLAYIP YAYIMLAYACAK

YSK'nın bu hafta 2017 referandum seçimiyle ilgili genelgesini tamamlayarak yayımlaması bekleniyor. Böylece yurtiçi ve yurtdışındaki seçmenin hangi tarihlerde oy kullanacağı da netleşecek.

HaberTürk'ten Helin Şahin'in aktardığına göre, kurul, daha önceki seçim genelgelerinin aksine bu kez farklı bir değişiklik yaptı. 2017 referandumda yurtdışında oy kullanacak 2 milyon 928 bin seçmene dilediği yerde oy kullanma kolaylığı getirilecek.

TAKİP İÇİN ÖZEL SİSTEM

YSK'nın bu uygulamasıyla yurtdışı seçmeni, sadece gümrük kapıları veya bağlı bulunduğu seçim bölgesinde oy kullanma zorunluluğundan kurtulacak. Tatil yapan veya işi gereği yaşadığı şehirden uzakta bulunan seçmenler herhangi bir sandığa giderek oyunu kullanabilecek. Seçmen sadece kimliğini göstererek tercihini yapabilecek. Bu uygulamanın mükerrer oy kullanımına izin vermeyeceği, her kullanılan oyun YSK'nın kurduğu özel bir sisteme anında düşeceği kaydedildi.

En son 1 Kasım 2015 genel seçiminde yurtdışında yaşayan seçmenler, 8 Ekim 2015 tarihinden başlayarak sadece bağlı oldukları seçim bölgesinde veya belirlenen gümrük kapılarında oy kullanabilmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler