HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşten çıkarılan hastane işçilerinin eylemi olaylı bitti

Mersin'de yapımı süren şehir hastanesi inşaatında çalışırken işten çıkarılan 70 taşeron işçisi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

İşten çıkarılan hastane işçilerinin eylemi olaylı bitti

MERSİN, (DHA)-Eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedede, 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Merkez Toroslar İlçesi'nde yapımı devam eden hastane şantiyesinde çalışırken işten çıkarılan 70 işçi, şantiyeye gelerek eylem yaptı. Hastane inşaatındaki çalışmaların da kısa süre durmasına neden olan eylemde işten çıkarılanlar, şantiyede 2 ay sigortasız çalıştırıldıklarını, maaş ve diğer sosyal alacaklarının ödenmeden de sebepsiz yere işten çıkarıldıklarını iddia ettiler.

İşverenden 300 bin lira alacaklı olduklarını öne süren eylemcilere, çalışan işçiler de destek verdi. Şantiye alanına girmek isteyen eylemci işçilere inşaatın güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Arbede sırasında bir güvenlik görevlisi kulübeye girerek kendini korumaya çalıştı. İşçiler bu kez güvenlik görevlisinin sığındığı kulübeyi tekmeleyip taş attı. Atılan taş sonucu kırılan camlardan birinin gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı.

Çıkan olaylar, çevik kuvvet polisinin olay yerine gelmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

En Çok Aranan Haberler