HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 LYS sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde

LYS sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Merakla beklenen LYS sınav sonuçlarının ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden açıklanmasının ardından adaylar sonuçlara akın ettiler.

2016 LYS sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde

LYS sınav sonuçları merakla bekleniyordu. Uzun zamandır 2016 LYS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilerin heyecan dolu bekleyişleri sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, adayların LYS sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden öğrenebilecekleri belirtildi. Haberimizin devamında yer alan bağlantıdan faydalanarak 2016 LYS sınav sonuçlarının açıklandığı sayfaya erişebilirsiniz. Ayrıca LYS sınav sonuçları hakkında detayları da haberimizden öğrenebilirsiniz.

LYS sınav sonuçları için tıklayın

Öğrenciler tarafından merak ve heyecanla beklenen sonuçlar bugün açıklandı. 15 Temmuz 2016 Cuma günü başlayan darbe girişiminin ardından sınav sonuçlarının açıklanmasının ileri bir tarihe ertelenebileceği konuşulmaya başlanmıştı. Özellikle sosyal medyada bu söylenti çok fazla konuşulurken, ÖSYM önceden belirttiği tarihte LYS sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanmasında sadece bir kaç saatlik bir gecikme yaşandı.

LYS SONUÇLARI ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ'NDE

Adaylar LYS sonuçlarını nereden öğrenebileceklerini merak ediyorlar. Özellikle ilk kez sınava giren adaylar bu anlamda acemilik yaşayabiliyorlar. LYS sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden öğrenilebiliyor. Adaylar sayfaya gittikten sonra T.C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifrelerini yazarak sınavdan kaç puan aldıklarını öğrenebiliyorlar. Diğer taraftan LYS sınav sonuçları sadece bu adresten değil, mobil uygulamadan da öğrenebiliyor. ÖSYM Mobil uyguamasını Google Play ya da iTunes'ten indiren adaylar ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavların sonuçlarını uygulamadan anında öğrenebiliyor.

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi LYS tercih süreci başlayacak. Adaylar tercih işlemlerine 26 Temmuz 2016'da başlayacaklar ve 2 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecekler. Bu sürenin tamamlanması ile tercih süreci de tamamlanacak ve ekstra bir süre verilmeyecek.

Tercih işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası'ndan gerçekleştirilecek. Adaylar belirlenen tarih aralığında tercih işlemlerini yapabilecek, yaptığı tercihleri değiştirebilecek. Sürenin tamamlanmasının ardından tercihler son onaylandığı şekliyle değerlendirmeye alınacak. ÖSYM tercihleri için belirlenen sürede; 2016-YGS'yegirip 150 ve üzerinde puan alan adaylardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar, yine aynı sınavdan 150 veya üzerinde puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar ile sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar, 2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapabilecek. Tercih işlemlerini adaylar bireysel olarak, internetten gerçekleştirecekler. Bu nedenle önemli bir sorumluluk gerektiren bu tercihler öncesinde, yayımlanan ÖSYS Kılavuzu'nu dikkatle incelemek son derece önemlidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler