KADIN

7. Ayda Bebeklerde Oyun ve Aktivite

Bebeğiniz bu dönemde çevresi ile fazla şekilde haşır neşir olmaya başlayacaktır.

7. Ayda Bebeklerde Oyun ve Aktivite

Sizi tanıyacak, sizinle vakit geçirmek çocuğunuza iyi gelecektir. Sürekli olarak çocuğunuz ile iletişim kurmayı onunla konuşmayı ve ona dokunmayı asla ihmal etmemelisiniz. Bu hem çocuğunuz ile olan ilişkinizi kuvvetlendirecek hem de çocuğunuzun rahatlamasını sağlayacaktır. Çocuğunuza masaj yapabilir. Eklem bölgelerini hareket ettirebilirsiniz.

Bu çocuğunuzun kas sisteminin gelişmesine de imkan sağlar. Çocuğunuza renkli ve sesli oyuncaklar alabilirsiniz. Bu dönemde de bu tarz oyuncaklar çocuğunuzun dikkatini çekmeyi başaracaktır. Bu dönemde bebeğiniz neden sonuç bağlantılarını kurmaya başlar. Bebeğiniz büyüdükçe dünyası da büyür, bu sebeple bebeğinize yeni deneyimler yaşatabilir. Bir parka gidebilir, bol oksijen alabilir, denize girebilir ya da bir köpek ile kedi ile etkileşime girmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizle beraber hem onun gelişimine katkıda bulunabileceğiniz hem de eğlenceli bir aktive olarak 7. ayda “Yuvarlanma Derbisi” oyununu oynayabilirsiniz. Bebeğiniz eğer henüz emeklemeye başlamadıysa bu demek oluyor ki hala motor becerileri üzerinde çalışmaktadır. Belki de yerden kendini kaldırmaya çalışıyor ya da elleri ve dizleri üzerinde ileri geri hareketler yapmaya çalışıyordur. Bunları yaşadığınız 7 aylık dönemden 11 aylığa kadar bu etkinliği uygulayabilirsiniz. Bu aktivite bebeğinizin sürünme ve emekle sürecin hızlandırma konusunda faydalı olabilir.

İhtiyacınız olan şeyler 2 adet boş 2 litrelik plastik içecek şişesi, güçlü bir bant, küçük ve parlak renklere boyanmış dinozar oyuncakları toplar ve isteğe bağlı olarak ses çıkaran zillerdir. Öncelikle bir makas ya bıçak kullanarak iki şişenin de üstten 3’te 2’lik kısmını kesmelisiniz. Oyuncaklardan çeşit yaratmak amacıyla farklı renk, boyut ve şekildeki 4 ya da 5 tanesini bir şişenin içine koyun, belki zil de eklemeyi tercih edebilirsiniz. Daha sonra diğer şişeyi onun üzerine kapatarak, iki şişeyi iç içe geçmiş şekilde birleştirin. Birleşim yerlerini bandınızı kullanarak iyice yapıştırın. Bu noktada şişenin kesilen kısımlarını kapatmaya dikkat edin çünkü bu çocuğunuzun tenine zarar verebilir. Her yerini iyi kapladıktan sonra işiniz bitmiş olacak. Artık oyuncağınız yuvarlanmaya hazır. Bebeğinize ilk başlarda bu oyuncağı nasıl yuvarlamanız gerektiğini göstermelisiniz. Eğer halı yerine daha kaygan bir zemin tercih ederseniz hem daha çok ses çıkacak hem de yuvarlama oyuncağınız daha uzak noktalara kadar gidebilecektir. Ziller bu noktada yuvarlanırken ses çıkarması için eklenir ama ziller olmasa da oyuncakların birbirlerine çarpması ile çıkan ses bile çocuğunuzu etkileyemeye yetecektir. Fakat bir noktada dikkatli olunmalıdır.

Eğer oyuncağı sağlam bir şekilde kapatamadıysanız ve çocuğunuz oyuncağı kavrayıp açmaya çalışabilecek kadar gelişmiş yeteneklere sahipse içindeki küçük oyuncakları yutmaya çalışabilir. Boğazına takılmasını istemeyeceğimiz bu oyuncaklarla oynarken her zaman bir gözünüz çocuğunuzun üstünde olmalıdır. Bununla beraber unutmamalıyız ki her bebek farklıdır ve gelişme hızları herkes de farklılık gösterir. Eğer bebeğiniz henüz bu oyuncakla oynayabilecek gelişime erişmemişse bunu sorun etmeyin. Birkaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler