KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Akıl sağlığımızı etkileyen gündelik 6 alışkanlığımız

    Ritüeller, kalıplar, alışkanlıklar.... Bunların hepsinin hayatımızı olumlu veya olumsuz etkileme güçleri var.

    Hiçbir zaman tek bir negatif düşünce, kendinden şüphe etme ya da zararlı bir davranış tüm hayatımızı etkilemez. Tüm hayatımızı etkileyen şey bu durumların süregelen bir zincir oluşturmasıdır. Zihinsel istikrarımız için son derece tehlikeli olabilecek bu durumlara alışkanlık kazanmamız, biz farkında olmadan ya da olarak yaşamımızı direkt olarak etkiler.

    Bazılarımız bu düşüncelerin pek önemli olmadığını savunabilir ve bunların üzerinde fazla durmaz. Ancak güne nasıl başlarsanız gününüz öyle geçer ve bu günler haftaları, ayları, yılları ve hayatımızı oluşturur.

    Eğer siz de kendinizi negatif, motivasyonsuz ve yorgun hissediyorsanız, hayatınızı etkileyen bu 6 alışkanlığa bir göz atın:

    1. Her akşam farklı bir saatte uyumak

    Uyku düzelmektir. Beyniniz ve vücudunuz uykuyu tamamen günlük faaliyetleriniz için bir araç olarak kullanır. Düzensiz bir uyku programı, vücudunuzun ve beyninizin iyileşmesini engelleyerek, konsantrasyon ve enerji seviyenizin azalmasına neden olur. İşten sonra spor yapmanızı engelleyen yorgunluk bu düzensizlikten kaynaklanabilir.

    2. Kafanızda devamlı "yapılacaklar listesini" düşünmek

    Herkes gibi sizin de günleriniz yapmanız gereken şeylerle doludur. Yapılacaklar listesini kafanızda tutmak sizi gün içinde fazlasıyla oyalar. Böyle durumlar için bir kağıt parçası üzerine bunları yazmak veya bilgisayarınızda tutmaya çalışmak zihninize rahatlık verir. Bunları yazarken stres atacak ve zihninizin rahatlamasına izin vereceksiniz.

    3. Sürekli sosyal medyada olmak

    İnternette herhangi biriyle bağlantı kurmak kolaydır ancak gerçek insan etkileşiminin yerini tutamaz. Gün boyunca sosyal medyada bulunmak, dünyayla bağlantılı olduğunuzu hissettirebilir ancak gerçek hayatı ve "şimdiyi" kaçırmanıza neden olur.

    4. Egzersiz için zaman ayırmamak

    Egzersizin vücudumuza çok iyi geldiğini biliyoruz ancak spor yapmak fiziksel olduğu kadar beyninize de eşit derecede faydalıdır. Egzersiz, beyindeki endorfin seviyesini arttırır ve olumlu kalmanızı sağlar. Yataktan arabaya arabadan işe, işten yine yatağa geri dönmeyin. Dışarı çıkın ve bedeninize ihtiyacı olan şeyi verin.

    5. İşten önce sağlıksız ve hızlı birşeyler atıştırmak

    Kahvaltı önemlidir. Zihninizin ve vücudunuzun yakıtını güne başlamadan önce doldurur. Özellikle iş, aile ya da başka herhangi bir şeyden kaynaklanan stresle baş etmenize yardımcı olur. İşe yetişmeye çalışırken ağzınıza hızlıca birşeyler atmayın. Sağlıklı beslenmeyi sağlamak için yarım saat önce uyanın. Bir bardak portakal suyu içmek bile size daha fazla enerji sağlayacaktır.

    6. Stresi göz ardı etmek

    Fazla miktarda stres normal değildir. Tabii ki, hepimiz önemli bir şey olduğunda ya da yoğun olduğumuzda stres yaşarız, ancak bu tür stresleri tanımlamak gerekir. Stresin nereden geldiğini anlamak önemlidir, böylece sorunu çözmeye ve hafifletmeye çalışabilirsiniz. Stres ya da olumsuzlukları yok saymak onu yalnızca daha da kötüleştirecektir.

    Zihin, ruh ve beden sağlığınız için yüm bu günlük "olumsuz" alışkanlıklarınızın farkında olun ve hayatınızı olumlu anlamda değiştirin!

    Kaynaklar: iheartintelligence

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler