Ibb Yurt Basvurusu Haberleri

Akasya Durağı'nın Dilek'i Pelin Sönmez uzun zaman sonra görüntülendi! Yurt dışında yaşıyor

Akasya Durağı'nın Dilek'i Pelin Sönmez uzun zaman sonra Nişantaşı sokaklarında görüntülendi. Gözlerden uzak yaşayan ve ekrandan da uzak olan Sönmez vaktinin çoğunu yurt dışında geçirdiğini söyledi.

Kulis 2024-06-02 07:31:24

Akılalmaz olay: 14 yıldır kafatasındaki iğne parçacıklarıyla yaşıyor! Derdine derman arıyor Çok acı çekiyorum

Denizli’de taşınan gurbetçi Salih Aktaş, 14 yıl önce olduğu omurilik ameliyatı sonrasında kafatasında unutulan iğne parçacıklarıyla yaşıyor. Yurt içi ve dışında çare arayan gurbetçi, kafatasında unutulan iğne parçacıklarından kurtulmak istiyor.

Haber 2024-06-01 11:01:14

İstanbul'da heyecanlandıran keşif! 125 metrelik tünelin gizemi çözülüyor: İçinde başka kanallar olabilir

İBB Miras ekiplerinin 2021 yılından bu yana restorasyonuna devam ettiği Rumeli Hisarı’nda, hisarın sahil kısmından başlayan ve dikine şekilde devam eden 125 metrelik bir tünel bulundu. İstanbul’un fetih günü bulunduğunu söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "İçeride başka kanallar ve kollarla ayrıldığını tahmin ettiğimiz bir yeraltı geçidinin buluntularını görmüş oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-31 15:32:47

İmamoğlu'nun hapsi isteniyor! Davada yeni gelişme: Raporlar arasında uyuşmazlık var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "ihaleye fesat karıştırma" suçundan yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı. Bilirkişi raporu ve kovuşturma aşamasındaki rapor arasında uyuşmazlık olduğu gerekçesiyle yeni bilirkişi raporu alınması talep edildi. Dava ekim ayına ertelendi.

Haber 2024-05-31 13:25:46

Yabancıların tahvil stoku 7 yılın zirvesinde!

Yurt dışında yerleşik kişiler, 24 Mayıs haftasında 1 milyar 570,3 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alırken, yabancıların DİBS stoku 9 milyar 857,8 milyon dolarla Mayıs 2017'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Finans 30-05-24 16:11

Pazardaki fiyatını görünce eşi teşvik etti! Daha fazla kazanç için yola çıktı... Şehir dışından bile geliyorlar

Bilecik’te pazarda pahalı olduğunu gören eşinin tavsiyesiyle 1 dönüm yerde çilek yetiştirmeye başlayan Yalçın Nar, ’seç-al’ sloganıyla dalından satışı yapıyor. Yılda 40 dönümde 40 ton çilek yetiştiren Nar, şimdi ise üretimi seralarla yıl boyuna yayıp yurt dışına ihracat yapmaya hazırlanıyor.

Finans 30-05-24 12:35

Türkiye'ye gelen 20 ton etten bakteri çıktı! Gıda zehirlenmelerinin başrolü 'salmonella' iddiası doğrulandı

Daha önce yurt dışında çoğunlukla çocuklarda görülüp paniğe yol açan salmonella bakterisi Türkiye'ye gelen 20 ton ette tespit edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem'in iddiası üzerine Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama geldi. 'Salmonella bakterisi nedir' sorusunun yanıtı yeniden merak edilmeye başlarken Türkiye'deki salmonella vakası için atılacak adım da belli oldu.

Haber 29-05-24 08:57

Tartışmalı sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama! 'Çocuklar bizi eve sokmaz'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin hazırladığı tartışmalı sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili olarak "Milyonlarca hayvanı mı öldüreceğiz! Böyle insanlık olur mu? Çocuklar eve sokmaz bizi" dedi. Ayrıca İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine de yanıt verdi.

Manşet 28-05-24 23:17

Son dakika | İmamoğlu'na ismini anmadan yüklendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma çıkışı: 'Hiçbir haklı gerekçesi olamaz'

Son dakika haberi: İBB'nin kalabalık bir grup gazeteciyle gerçekleştirdiği Roma seyahati Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeminde. Erdoğan isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklenerek tepki gösterdi, "Milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi.

Haber 28-05-24 15:14

Netanyahu için 'Türkiye harekete geçsin' çağrısı! Bahçeli caniyahu deyip ateş püskürdü: Bir an evvel bekliyoruz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Roma gezisiyle çok tartışılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi, "Artık İBB'nin müsriflikten bahsetmesine kimse inanmaz" dedi. Bahçeli'nin konuşmasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki çıkışı da damga vurdu. Bahçeli, Netanyahu için Türkiye'nin harekete geçmesini isteyip ses getirecek çağrısını açıkladı.

Haber 28-05-24 11:20

Hisse, altın, dolar… Piyasalarda mutlaka bilmeniz gerekenler! Haftanın gündemi büyüme verileri

Ekonomi ve finans takviminde yoğun bir haftaya giriliyor. Küresel piyasalarda gözler bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisine çevrildi. Yurt içinde de Türkiye’nin büyüme verileri bekleniyor. Tüm bunların yanında piyasalarda altın, dolar, borsa üzerinde etkili olacak veriler de açıklanacak. İşte herkesi ilgilendiren haftanın ekonomi ve finans olayları ile geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeler…

Finans 27-05-24 07:09

İmamoğlu tarih verdi: İstanbul'un taksi sorunu için yeni adım! Paylaşımlı yolculuk şirketleri dahil...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un taksi sorununun çözümüne dair taraflarla bir toplantı yapacaklarını söyledi. Toplantıya paylaşımlı yolculuk şirketleri de dahil edildi.

Finans 24-05-24 13:47

İmamoğlu'nun gündem olan Roma gezisine Özgür Özel'den ilk yorum! Büyük bir lobicilik çalışması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz hafta yanında çok sayıda gazeteciyle Roma'ya çıkarma yapmış, burada katılan otelin gecelik fiyatı çok konuşulmuştu. Konuyla ilgili ne diyeceği merak edilen CHP lideri Özgür Özel sessizliğini bozdu. Özel gündem olan seyahat için, "İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Haber 24-05-24 07:08

Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna aynı manzara: Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Tarım arazileri, çatılar, arabalar... 10 dakika yetti!

Sıcak havaların yavaş yavaş yurt genelinde etkisini artırırken, bugün bir anda bastıran yağmur bazı şehirlerde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Manisa ve Kars'ta etkili olan dolu, tarım arazilerine, çatılara ve araçlara zarar verdi. Ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle bazı araçların camları kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı bölge halkını uyardı.

Manşet 23-05-24 16:30

Ali Koç'un eşi Nevbahar Koç'un büyük partisinde Serenay Sarıkaya detayı! 'Partiyi bastı' deniyordu...

Yurt dışında dünyaca ünlü isimlerle sık sık partilerde boy gösteren Ali Koç'un eşi Nevbahar Koç, Mert Alaş ile beraber Türkiye'de pek çok ünlünün katıldığı bir parti verdi. Partide Serenay Sarıkaya iddiası gündem oldu.

Kulis 23-05-24 15:19

Aşk Adası'nın yıldızı Ekin Su da Cannes'a gitti! Türk lokumu gerçekten

'Love Island' (Aşk Adası) adlı yarışma programını kazanan Türk oyuncu Ekin Su Cülcüloğlu uzun süredir yurt dışında yaşıyor. Güzel oyuncu Cannes etkinliğinde ortaya çıktı ve pozlarıyla hayranlarını mest etti.

Magazin 23-05-24 14:06

Cumhurbaşkanlığında da görev yapan var! Maaşları dudak uçuklattı: 30 bin dolardan aşağı almaz

Zor mesleklerden olan ve stresli çalışma ortamlarıyla bilinen aşçıların maaşları gündem oldu. Dünyanın birçok yerine aşçı yetiştiren Bolu'nun Mengen ilçesinde yer alan meslek yüksek okulu birçok öğrenci yetiştiriyor. Doç. Dr. Osman Çavuş ise kendilerinin yetiştirdiği aşçılarının çoğunun yurt dışında çalıştığını ve iyi bir aşçının 30 bin dolardan aşağı kazanmadığını belirtti. Mengen'de yetişen aşçılardan Cumhurbaşkanlığında görev yapanların da olduğu belirtildi.

Finans 23-05-24 11:11

İmamoğlu Genel Merkez'e mi yerleşiyor? Yeni yapılanma talebi sonrası Fatih Altaylı'yı şaşırtan 'Ankara' kulisi: Acayibime gitti

31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir başarı elde ederek çıkan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ortaya atılan 'Ankara' iddiası gündem yarattı. Yeni bir yapılanma talep edilen İmamoğlu'nun partisinin genel merkezine yerleşeceği belirtildi. Daha önce İmamoğlu'nun Ankara Çukurambar'da bir ofisinin bulunduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Fatih Altaylı, "Biraz acayibime gitti o doğrusu" diye konuştu.

Manşet 23-05-24 10:33

Küresel piyasalarda Fed ve Nvidia etkisi!

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarındaki sinyaller ve Nvidia'nın rekor gelir açıklamasının ardından karışık seyrediyor. Yurt içinde ise gözler saat 14.00'te Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında.

Finans 23-05-24 10:33

Son dakika! Firari Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarıldı

Son dakika haberi: Eyüpsultan’da trafik kazası sonucu Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada yurt dışına kaçan yazar Eylem Tok ile 17 yaşındaki oğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Haber 23-05-24 10:23

Dubaili aile, Can Yaman'a 1 milyon euro teklif etti! Ünlü oyuncu bakın ne dedi

Uzun süredir yurt dışında yaşayan ve zaman zaman paylaşımlarıyla gündeme gelen Can Yaman'ın büyük bir hayran kitlesi var. Kendisine hayran olan Dubaili bir aile oyuncuyla tanışıp yemek yemek için bakın ne kadar teklif etti.

Kulis 23-05-24 08:03

Deniz Zeyrek ‘tasvip etmem’ dedi, İsmail Saymaz çok kızdı! Canlı yayında ‘Roma seyahati’ gerginliği: ‘Öyle bir ayıplı anlattın ki…’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin İtalya'da kaldığı otelin fiyatı gündemden düşmüyor. İmamoğlu ile İtalya'da bulunan gazeteci İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek arasında canlı yayında tartışma yaşandı. Deniz Zeyrek'in sözlerine Saymaz, "Abi öyle bir ayıplı anlattın ki hiçbir ayıp yok!" diyerek tepki gösterdi.

Manşet 22-05-24 17:16

Google Meet nedir? Google Meet nasıl kullanılır?

Google Meet, iş yerinden, okuldan, iş ve okul çevresinden uzaktayken veya yurt dışında bulunan bir kişi ile görüşülmesi gerektiğinde, kullanıcılara görüntülü veya görüntüsüz görüşme imkanı sağlayan bir Google ürünüdür. Peki, Google Meet nasıl kullanılır?

Haber 21-05-24 22:54

Son dakika | Roma gezisinin masrafları soruldu, İmamoğlu ilk kez yanıt verdi! Bundan daha doğal bir şey yok

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu günlerdir konuşulan Roma gezisiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi. Yanında kalabalık bir grup gazeteciyle gittiği seyahatin masrafları nedeniyle İmamoğlu eleştiri oklarını üzerine çekmişti. "Masrafları kim karşıladı?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu ayrıca "Etik kurallar üzerinden eleştirileri dinliyoruz. Eksiğimiz varsa bakarız, sonrakinde yapmayız" mesajını verdi.

Haber 21-05-24 15:28

Roma gezisi tartışması devam ediyor! Erdoğan da eleştirmişti: İmamoğlu'ndan tek cümlelik yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz hafta gazetecilerle Roma seyahati gündem olmuştu. Kamuoyunda uzunca süren tartışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak Kabine toplantısının ardından İmamoğlu'nu eleştirmişti. İmamoğlu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tek cümlelik yanıt verdi.

Haber 21-05-24 12:38

İmamoğlu'nun Roma ziyaretindeki lüks otel olay oldu! Cüneyt Özdemir: 'Büyük gol yiyecekler'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin İtalya'da kaldığı otel ve fiyatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Konaklamanın günlüğü 100 bin TL'yi bulduğu otel olayıyla ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir "Büyük gol yiyecekler dedim" açıklamasını yaptı.

Manşet 21-05-24 00:03

Tartışmalı Roma seyahatinin merak edilen detayı Murat Ongun'a soruldu! Ruşen Çakır'a verdi veriştirdi: 'Bunlar artık gazetecilik yapamaz'

Ekrem İmamoğlu'nun İtalya gezisiyle ilgili tartışmaların yankıları devam ediyor. Yüksek maliyeti nedeniyle tepki çeken geziye katılan isimlerden biri de Murat Ongun olmuştu. Faruk Bildirici, Ongun'a "Davet ettiğiniz gazetecilerin harcamalarını İBB mi karşıladı?" sorusunu yöneltip aldığı yanıtı paylaştı ve "Ongun’un görüşlerine katılamıyorum" diye ekledi. Öte yandan gazeteci Enver Aysever, geziye eşiyle katılan Ruşen Çakır'a verdi veriştirdi, "Bunlar artık gazetecilik yapamaz" dedi.

Manşet 20-05-24 15:38

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi nisanda arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 1,37, yıllık bazda yüzde 65,53 artış gösterdi.

Finans 20-05-24 11:27

Şatafat tartışmalarını gölgeleyen geziye bir tepki daha! İmamoğlu'nun İtalya seyahatine katılan iki isme dikkat çekti: Eşiyle katılmışlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da yapılmasıyla ilgili anlaşmayı imzalamak için İtalya'ya gazeteci kafilesiyle düzenlediği geziye tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak gazeteci Zafer Şahin, meslektaşı Ruşen Çakır'ın geziye eşi Müge İplikçi ile katılmasını gündeme getirdi.

Manşet 20-05-24 10:34

Yerli yatırımcının borsaya dönüşü başladı: Gittikleri gibi geliyorlar! Bankacılık endeksi halka arzı solladı

Borsa yılın ilk 5 ayında yatırımcısına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı. Yabancı yatırımcının tahvil ile hisseye ilgisi ve yurt içinde hızlanan halka arzlar yerli yatırımcının da yönünü yeniden hisse senedi piyasasına çevirdi. Yerli yatırımcının finansal varlıkları içinde hisse senedinin payı yüzde 13,95 ile yılın zirvesine çıktı.

Finans 20-05-24 09:01

Ekonomi ve finans takvimi yoğun: Haftanın gündemi Merkez Bankası! Faiz kararı belli oluyor

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli sözle yönlendirmelerine karşın ülkede açıklanan verilerin enflasyon endişelerini yatıştırmasıyla pozitif bir seyir izlenirken, bu hafta yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. İşte herkesi ilgilendiren haftanın ekonomi ve finans olayları ile geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeler…

Finans 20-05-24 07:58

SON DAKİKA: Gram altın fiyatı ons rüzgarına kapıldı! Yeni haftada sürpriz ‘rekor’: ‘Kaç yıldır yapmadığı bir şeyi yapıyor, uyuyan dev uyandı’

Son dakika: Ons altın fiyatı küresel piyasalarda yeni haftaya rekor ile başladı. Yüzde 1’in üzerinde değer kazanan ons yurt içinde gram altın fiyatı, çeyrek altın ve Cumhuriyet altınını da etkiledi ve yükseliş hızlandı. Altın fiyatları için değerlendirmelerde bulunan Yatırım Uzmanı Mert Başaran, “Ons altının 3000-3100 dolara kadar, gram altın olarak da 4000-4500 lirayı önümüzdeki yıl görmesi çok olası. Altının önü açık. Kaç yıldır yapmadığı bir şeyi yapıyor. Uyuyan dev uyandı” yorumunu yaptı.

Finans 20-05-24 07:40

Ortak bildiri yayımlandı: 5 siyasi parti resmen ittifak kurdu! Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır

ATA Parti, Doğru Parti, Yurt Partisi, Adalet Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisi de dahil olmak üzere beş siyasi parti "Kurtuluş İttifakı"nı kurdu. Beş siyasi parti liderinin hazırladığı ortak bildiride, "Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bütün kişi ve kurumları adalet ve demokrasi mücadelemizde yer almaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-05-24 14:43

Lüks restorandan poz verdi! Murat Ongun bu kez İmamoğlu'nun Roma çıkarmasında boy gösterdi

İstanbul'da yoğun kar yağışı hakimken o dönem İBB Sözcüsü olan Murat Ongun'un yurt dışında olması tartışmalara neden olmuştu. Ekrem İmamoğlu'nun Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök gibi gazetecilerle çıktığı Karadeniz turu nedeniyle de tepki çeken Ongun son olarak İmamoğlu'nun İtalya seyahatinde görüntülendi.

Manşet 19-05-24 12:05

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına damga vuracak ifade! Gizli tanık yurt dışına böyle firar etmiş

Hükümete komplo iddiasıyla başlatılan soruşturmada Ankara Emniyeti'nden üst düzey isimler gözaltına alınmıştı. Soruşturmada gözaltına alınan son sivil hakkında ses getirecek bir iddia ortaya atıldı. Yakalanan kişinin gizli tanık Serdar Sertçelik ile Organize Şube Müdür Yardımcısı arasında iletişime aracılık eden kişi olduğu öne sürüldü. Ayrıca Sertçelik'in nasıl firar ettiğiyle ilgili iddiadaki ambulans detayı dikkat çekti.

Haber 19-05-24 08:56

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Dev banka müşterilerine ‘B planı yapın’ mesajı yolladı: ‘Bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz…’

Gram altın başta olmak üzere altın fiyatları yatırımcıların radarında kalmaya devam ediyor. Son dönemde özellikle ons altın fiyatı üzerinde yaşanan düşüş yurt içinde de ekranları kırmızıya döndürse de altının gram fiyatı tahminleri 3500 TL’yi gösteriyor. Ancak İsviçreli dev banka UBS müşterilerine altın fiyatlarına yönelik yolladığı mesaj ile dikkat çeken bir gelişmeye imza attı. Banka, kısa vadede düşüş yaşanabileceğini söyledi. Yatırımcılarına koruyucu stratejiler düşünmelerini tavsiye etti.

Finans 18-05-24 15:50

İmamoğlu'nun Roma çıkarmasındaki lüks hotel olay oldu! Çoğu arkadaşım ama kusura bakmasınlar diyerek eleştirdi... Geceliği 100 bin TL'lik oda

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da yapılmasıyla ilgili anlaşmayı imzalamak için İtalya'ya gitti. İmamoğlu'na 45'i basın mensubu olmak üzere 73 kişiden oluşan kafile eşlik ederken; Roma'da kaldıkları Parco Dei Principi Grande Hotel gündem yarattı. Tek gecelik fiyatının neredeyse 100 bin TL'yi bulduğu hotel ve harcanan paralara İrfan Değirmenci'den sert tepki geldi: "Çoğu arkadaşım ama kusura bakmasınlar"

Finans 18-05-24 12:04

Diyanet'ten Audi A8 açıklaması: İade edildi... Yeni kararları duyurdular

Uzun süredir tartışmaların odağındaki Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Audi A8 açıklaması geldi. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Başkanlığımız hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 araç iade edilmiştir. Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Haber 17-05-24 11:44

Veri sinyalleri sonrası küresel piyasalarda karışık seyir!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor. Yurt içinde veri gündemi yoğunken emekli, memur ve memur emeklileri Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı Piyasa Katılımcılar Anketi'ne odaklanmış durumda.

Finans 17-05-24 09:26

İmamoğlu’ndan ‘Avrupa Oyunları’ çağrısı! Gelin 2027’de, Avrupa’nın ve dünyanın en renkli kültürlerinin harmanlandığı İstanbul’da buluşalım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘2027 Avrupa Oyunları İmza Töreni’ için, İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti. İBB, Avrupa Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi arasında imzalanan mutabakat zaptı töreninde konuşan İmamoğlu, Avrupa’daki sporculara, federasyonlara ve sporseverlere çağrılarda bulundu. İmamoğlu, "Gelin 2027’de, Avrupa’nın ve dünyanın en renkli kültürlerinin harmanlandığı İstanbul’da buluşalım" dedi.

Haber 16-05-24 19:50

Üç yılın ardından en yüksek seviye! Yabancılardan tarihin en güçlü ikinci DİBS alımı

Yurt dışında yerleşik kişiler, 10 Mayıs haftasında net 2 milyar 832,6 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi, 84,7 milyon dolarlık hisse senedi ve 17,6 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi aldı - Yabancıların DİBS stokları, Eylül 2021'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Finans 16-05-24 16:20

Rahim ağzı kanserini yüzde 90 önlüyor 'Haberler umut verici' deyip açıkladılar: Ölümcül hastalığı ortadan kaldırabilir! İBB'nin ücretsiz HPS aşısı uygulaması da başladı

HPV aşısı son dönemin en çok araştırılan sağlık konularından. Araştırmalara göre rahim ağzı kanseri vakalarını önemli oranda azalttığı ortaya konan HPV aşısına dair, uzmanlar dikkat çeken bilgiler veriyor. Özellikle İngiltere, HPV aşısını yaygınlaştırma ve rahim ağzı kanseri vakalarını azaltma konusunda önemli adımlar atıyor. Ayrıca bu öldürücü hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği konuşuluyor. Diğer yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurduğu ücretsiz HPV aşısı uygulaması da başladı.

Manşet 16-05-24 15:29

Merkez Bankası verileri paylaştı! İşte özel sektörün kredi borcu

Merkez Bankası'nın paylaştığı verilere göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Mart 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1,7 milyar dolar artarak 165,7 milyar dolar oldu.

Finans 16-05-24 10:53

Yurtdışından telefon getirenler dikkat! Yeni düzenleme geldi: İkinci telefon yasak, el konulacak!

Yurt dışından telefon getirenleri ilgilendiren yeni düzenleme! Yurt dışından gelen yolcuların beraberinde Türkiye'ye getirdiği telefonlar için yeni düzenleme yapıldı. Gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon Türkiye'ye sokulmayacak.

Finans 16-05-24 09:42

İGDAŞ, İSPARK, Halk Ekmek… 10 milyar dolarlık adım! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden halka arz hamlesi

Yıllar önce planlanan ama hayata geçirilemeyen İGDAŞ’ın halka arzında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını açıkladı. Bunun yanında İSPARK ve Hamidiye ve Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu dile getirdi.

Finans 16-05-24 09:15

Son dakika! Gözler Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında! Başsavcılık açıkladı: 3 sivil ve 1 komiser gözaltına alındı

Son dakika haberi: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, “Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılması ile ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser gözaltına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Haber 16-05-24 07:18

Fitch Türkiye raporunda Merkez Bankası ve yüzde 50 detayı! Geri dönmeye başladılar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yeni raporunda Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 yükseltmesini ve etkilerine değindi. Raporda, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyonu kontrol altına almak için politika faizini yüzde 50'ye çıkarmasının ardından yurt dışı yerleşik yatırımcılar geri dönmeye başladı" değerlendirmesi yapıldı.

Finans 15-05-24 15:01

Son dakika: İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam!

Son dakika haberi: İBB Meclisi'nde, Mayıs ayı İSKİ Genel Kurulu'nda, İSKİ’nin teklifiyle suya yüzde 36 ile 53 oranında zam yapıldı. Kabul edilen teklifle birlikte İstanbulluların yüzde 75’inin kullandığı birinci kademe suyun birim fiyatı 23.72 liradan 32.28 liraya yükseldi.

Finans 14-05-24 18:24

Yurt dışından döndü! Hayat Bilgisi’nin Barbie Gamze’si İpek Erdem tarzıyla dikkat çekti

Hayat Bilgisi dizisinde Barbie Gamze karakterini canlandıran İpek Erdem gözlerden uzak bir hayat yaşıyor. Bir süre yurt dışında yaşayıp ülkeye dönen İpek Erdem'in son hali ve tarzı dikkat çekti.

Magazin 14-05-24 14:23