Tereyagli Krema Haberleri

Milföyden profiterol yapımı: Milföy hamurundan profiterol nasıl yapılır?

Özel krema dolgusu, üzerinde eritilmiş çikolatası ve top şeklindeki hamuru ile profiterol hem hafif hem de son derece lezzetli bir tatlıdır. Kökeni tam olarak bilinmese de Fransız mutfağından bir tatlı olduğu kabul edilmiştir. Birkaç aşaması olan bu tatlı, milföy hamuru kullanılarak çok daha kısa bir süre içinde ve aynı lezzete yakın olarak yapılabilir. Milföyden profiterol yapımı için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 2024-02-10 15:43:34

Evde kolay pasta nasıl yapılır? Nefis Alman pastası tarifi ve malzeme listesi! Bağımlılık yapan lezzet

Kolay pasta tariflerinden biri olan Alman pastası hem misafir ikramlıklarında hem de doğum günü gibi özel günlerde tercih ediliyor. Tamamen ev yapımı olan pandispanya keki, arasındaki lezzetli krema ve son dokunuş olarak üzerine dökülen pudra şekeri ile tamamlanan Alman pastası tarifi ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Denemek ve tekrar tekrar yapmak isteyenler lezzetli Alman pastası tarifini araştırıyor. Peki, Alman pastası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

Yemek 2024-01-29 14:42:03

Panna Cotta tarifi: Panna Cotta nasıl yapılır?

İtalyanca adı pişmiş krema olan panna cotta bir İtalyan tatlısıdır. Dünya mutfağının en sevilen tatlıları içerisinde yer alan panna cotta, son zamanlarda Türkiye’de de sıkça yapılmaya ve tüketilmeye başlamıştır. Yapımı zor görünse de birkaç malzeme ile evde kolaylıkla yapılabilen bir tatlıdır.

Yemek 2023-12-26 17:29:50

Nefis magnolia tatlısı tarifi! Magnolia tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktası

Magnolia tatlısı kendine özgü tadı ile deneyenlerin bayıldığı lezzetlerden biri haline gelmiş durumda. Bu tatlı, bisküvi tozu ile yapılan tabanın üzerine krema dolgusu ve mevsim meyveleriyle süslenmiş, göz alıcı bir lezzet şöleni sunuyor. İçeriği ve sunumuyla hem göze hem de mideye hitap eden magnolia tatlısı, misafir sofralarında sunum için harika bir tercih. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği magnolia tatlısının püf noktaları ve detaylı tarifi haberimizde.

Yemek 2023-10-22 16:36:13

Tepki çeken görüntüler! Öğretmenler ve öğrencilerin krema yalama yarışması gündem yarattı... Veliler ayaklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington eyaletindeki bir ortaokulda öğretmen ve öğrenciler arasında düzenlenen bir yarışma tepkilere neden oldu. Sosyal medyadan ifşa edilen görüntülerde öğretmen ve öğrencilerin birbirlerinin yüzlerine sürdükleri kremayı aralarında bulunan bir camdan yalayarak yarıştıkları anlara yer verildi. Görüntüler tepkilere neden olurken olayın sonrasında okula yönelik olarak soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Trend 21-04-23 15:03

Böyle dondurmacı ne görüldü ne duyuldu! Cinsel organ şeklinde dondurma yapıyor... Yetmiyor yarı çıplak müşterilerine krema döküyor

Kolombiya’daki bir dondurma dükkanı kadın müşterilerinin müstehcen kliplerini sosyal medyada yayınlamasından sonra hem yerel polisin hem de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Erkek cinsel organı şeklinde dondurmalar hazırlayan ve kadın müşterilerin onları yedikleri anları sosyal medyadan paylaşan dükkan kısa sürede Instagram’da 330 binden fazla takipçiye ulaştı.

Trend 14-03-23 10:19

Pavlova nedir, nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz pavlova tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Rus balerin Anna Pavlova'nın adını taşıyan beze bazlı bir tatlı olan pavlova tatlısı meyve ve çırpılmış krema ile süslenir. Pavlova tatlısının 1920'li yıllarda Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı turlar esnasında veya sonrasında, Anna Pavlova'nın onuruna yaratıldığına dair bir inanç var. İşte pavlova tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 12-01-23 11:32

Portakallı pasta tarifi: Portakallı pasta nasıl yapılır?

Tatlı dediğimizde aklımıza ilk olarak pasta gelir. Çikolatalısından meyvelisine, kestanesinden sadesine kadar pek çok farklı malzemeyle pasta tarifleri zenginleştiriliyor. Portakalla pastanın mükemmel uyumu mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden birisi. Portakal, portakal rendesi, krema ve jölyle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarife bir göz atın.

Yemek 09-12-22 11:28

Tahin pekmezli profiterol tarifi: Tahin pekmezli profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait olduğu düşünülen profiterol hafif pişmiş hamur, krema ve çikolata sosuyla yapılan lezzetli bir tatlı. En çok sevilen tatlılardan birisi olan profiterole farklı bir sosla zenginleştirerek tadını katlandırabilirsiniz. Çikolata yerine sos olarak tahin pekmez karışımı kullanılan tahin pekmezli profiterol hem enerji bombası hem de tatlıların en güzeli.

Yemek 08-12-22 15:36

Obezite, reflü, karaciğer yağlanması... Kahve içerken tekrar düşünün

Kimimiz sabah güne kahvesiz başlayamıyorken kimimizin ise dışarıda kahve içmek sosyalleşirken en çok zevk aldığı aktivite. Bol şekerli, kremalı, çikolata soslu veya karamelli gibi onlarca farklı kahve çeşidi mevcut., Kahveye ekstradan eklenen aroma, şurup, krema veya sosların genel sağlık üzerine olumsuz etkisi vardır. Peki dışarıda satılan yüksek kalorili kahveler nelerdir? Hangi tür kahve tüketmeliyiz? Hangilerinden uzak durmalıyız?

Haber 28-10-22 19:49

Krema kıvamında çırpılmış yumurtanın sırrı: Birkaç damla eklemeniz yeter

Kahvaltı sofralarının sevilen lezzeti çırpılmış yumurta, kısa sürede harikalar yaratabileceğiniz tariflerin başında geliyor. Süper kabarık, bulutlar gibi yumuşacık bir çırpılmış yumurta yapmak için bir malzemeye daha ihtiyacınız var. Kulağa ilk başta iyi bir fikir gibi gelmeyebilir ama tadını kesinlikle harika yapıyor.

Yemek 24-09-22 19:22

Kremalı tadında: Hazır kremasız makarna tarifi

Makarna en sevilen yiyecekler arasında bulunuyor. Özellikle kremalı makarnaların lezzeti gönüllere taht kuruyor. Ancak krema ağır bir tat olduğu için şişkinliklere sebep olabiliyor. Kremasız ama krema tadında makarna yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 21-08-22 16:48

Krema ne demek? Krema kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Krema kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Krema kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 23:49

Süt ve kremada yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle, Tarım ve Orman Bakanlığına dönemsel düzenlemeler yapma yetkisi verilen ürünlere "süt ve krema (konsantre edilmiş veya ilave şeker ya da diğer tatlandırıcı maddeleri içerenler)" kati ihracatı da eklendi.

Finans 21-04-22 09:21

Kolay pasta tarifi arıyorsanız hemen yapın: Muzlu kedidili pasta tarifi

Çayın yanında bir dilim pastaya kimse hayır diyemez değil mi? Özellikle klasik pasta tariflerinden sıkıldıysanız sizin için çok lezzetli ve estetik görünen bir pasta tarifimiz var! Muz, krema, kedidili ve çikolatanın bir araya geldiği muzlu kedidili pastasını çok seveceğinizden eminiz. Detaylara birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Yemek 23-02-22 17:54

Panna cotta nedir? Panna cotta nasıl yapılır?

Panna cotta bir İtalyan tatlısıdır. Pişmiş krema anlamına da gelmektedir. Görüntüsü ve tadıyla gönüllere taht kuran panna cotta tarifinin nasıl yapıldığı araştırılmaktadır. İçerisinde çok az miktarda toz şeker bulunan panna cotta çay saatlerinizin vazgeçilmez tatlısı olmaya aday. İşte İtalyan tatlısı panna cotta tarifi!

Yemek 31-01-22 14:38

Japonya'dan yayılan lezzet: Hokkaido çorbası

Davet sofralarına çok yakışacak lezzetli mi lezzetli hafif mi hafif bir çorba tarifiyle sizleri buluşturuyoruz. Sunumuyla misafirlerinizin iştahını kabartacak ve her tadanın tarifini isteyeceği hokkaido çorbası, özel bir kabak çeşidi, krema ve çeşitli baharatlardan oluşan lezzet dengesi ile bir harika. Buyurun tarifimize geçelim...

Yemek 05-01-22 10:07

Öğrenciler, Krema adlı köpeğin ameliyatı için seferber oldu

Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun idarecilerinin sahiplendiği ve bir süre önce rahatsızlanan "Krema" isimli köpek, sınıflar arasında düzenlenen yardım kampanyası sonucu toplanan parayla ameliyat edilerek sağlığına kavuştu - Okul Müdür Yardımcısı Aylin Yaylı: - "Yaklaşık bir buçuk yıldır bizimle. Çok tatlı, hareketli, sevimli, güzel bir köpek. Öğretmenler ve öğrencilerle birlikte kısa zamanda hepimizin vazgeçilmezi oldu" - "Krema ameliyat oldu ve geldi. Yaklaşık 10 gün boyunca bacağı sargılı kaldı. Sargılarını açtırdık. Kampanya kapsamında Krema'nın bir süreliğine mama ihtiyacı da karşılandı"

Yurthaber 15-12-21 11:14

Pasta şefleri gibi lezzetli kremalar yapmak artık çok kolay! Evde lezzetli pastacı kreması nasıl yapılır?

Bulut gibi kreması ve yumuşacık kekiyle pasta, yediden yetmişe herkesin gözdesi. Pastanın lezzetini belirleyen en önemli püf noktalarından biriyse krema. İşin sırrı, kremanın pürüzsüz ve akışkan olması. Siz de tam kıvamında pastacı kreması tarifleri arıyor ancak bir türlü aradığınızı bulamıyorsanız, bu pratik tarife mutlaka bir göz atın.

Yemek 08-12-21 07:31

Hindilisi de var, kabaklısı da! Beşamel sosun her yemeğe yakıştığını kanıtlayan birbirinden leziz graten tarifleri

Graten; beşamel sos, krema ve eriyebilen peynirlerle pişen fırın yemeklerinin genel adı. Gratenin ne olduğunu söylemek kolay olsa da lezzetini anlatmaya kelimeler yetmiyor. Dışı çıtır çıtır beşamel sos, içi ise yumuşacık graten yemeklerini farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Etli ve sebzeli seçenekleriyle 3 farklı graten tarifi yazımızda!

Yemek 01-12-21 10:36

Zeppole nasıl yapılır? Zeppole malzemeleri neler?

İtalyan mutfağının sevilen tatlıları arasında yer alan Zeppole, üstüne şeker serpilerek ikram edilir. Krema dolgusu ve görüntüsüyle oldukça hoş görünen Zeppole tatlısını hazırlamak için mevsim meyvesi, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve sıvıyağ gerekli olan malzemelerin arasında yer alıyor. İşte Zeppole tarifi...

Yemek 10-09-21 01:13

Tavuklu rissotto tarifi! İtalyan mutfağının karşı konulmaz lezzetine yakışan enfes tat

İtalyan mutfağı, Türk damak tadına en yakın lezzetleri barındırdığı için sıklıkla tercih edilir. İtalyan yemekleri denildiğinde ise çoğu kişinin aklına ilk olarak risotto gelir. Risotto en genel hatlarıyla, Kuzey İtalyan pirinci ile suyu bir krema kıvamına ulaşıncaya kadar pişirilen yemektir. Bu klasik yemeğe çok yakışan bir dokunuş tavukla yapılan risotto tarifine başlayalım.

Yemek 18-06-21 16:58

Gareth Bale: 2. gol pastadaki krema oldu

Galler Milli Takımı'nda Gareth Bale, Türkiye maçı sonrasında konuştu.

Spor 16-06-21 22:18

Peynirli dokusu ve yumuşacık kıvamıyla San Sebastian’ın rakibi Adını Sen Koy tatlısını evde yapabilirsiniz

San Sebastian Cheesecake, kısa zamanda popülerleşen tariflerden biri halini aldı. Az malzemeyle hazırlanmasına rağmen kıvamını tutturmak oldukça zor olan bu lezzete yeni bir rakip geldi. İçerisindeki krema ve beyaz çikolatanın muhteşem uyumundan doğan Adını Sen Koy tatlısını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Yemek 21-05-21 16:46

Starbucks siparişi viral oldu, barista işten kovuldu

Beş muz, ekstra çırpılmış krema, bal, karamel şurubu ve dahası… Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks'ta verilen 14 dolarlık (yaklaşık 120 TL) "devasa" sipariş, Josie Morales adlı baristanın Twitter'daki paylaşımıyla geçen hafta viral oldu.

Haber 12-05-21 14:18

Levrek külbastı tarifi nasıl yapılır? Krema ile balığın en lezzetli buluşması

Deniz ürünlerinin en sevilenlerinden levreği külbastı halinde yemeye ne dersiniz? Deri ve kılçığından ayrılan levreğin pamuk gibi piştiği, krema ve sebze sosu ile eşsiz bir lezzete dönüştüğü levrek külbastı tarifi, farklı lezzet arayanların keyifle yiyeceği bir öğün olacak. Deniz ürünlerini masasından eksik etmeyenlerin keyifle hazırlayacağı levrek külbastı nasıl yapılır?

Yemek 01-02-21 16:57

HEP’te dünya mutfağı örnekleri tanıtılıyor

Alanya HEP Üniversitesi yabancı öğrencilerle Dünya mutfağından örneklerin tanıtıldığı etkinliklerine devam ediyor.Etkinliklerin ikincisinde, Üniversite’de eğitim gören İranlı öğrenciler Mehrshad Aliakbarzadeh ve Sepehr Ghasemlou, ülkelerinin mutfaklarında önemli bir yere sahip olan yemeklerden “Kashk e Bademjan” ve “Zereshk Polo ba Morgh” yemeklerini üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mutfaklarında pişirdiler.Öğrenciler, Kashk e Bademjan’ın krema ve patlıcanın bir arada bulunduğu geleneksel bir yemek olduğunu, Zereshk Polo ba Morgh’un ise safran, tavuk ve diken üzümlü bir çeşit geleneksel pilav olduğunu anlattılar.

Yurthaber 18-01-21 13:18

Faydaları saymakla bitmeyen brokoli çorbası nasıl yapılır? İşte nefis tarif

Brokoli çorbası tarifi pratik şekilde lezzetli sonuçlara ulaşmak isteyenler için yaratılmış bir lezzet. Kısa malzeme listesi ve kolay hazırlanışı ile hafızalarda yer eden brokoli çorbası soğuk kış günlerinde şifa kaynağınız olacak. Bunun için elinizde bulunması gerekenlerse brokoli, mercimek, soğan ve krema! İşte brokoli çorbası nasıl yapılır diyenler için pratik tarif...

Yemek 18-01-21 11:42

Balkabağı çorbası tarifi ile kış hastalıklarına meydan okuyun!

Kış aylarında tercih edilen, az malzeme ile kolayca hazırlanabilecek balkabağı çorbası şifa deposudur. Yoğun lif barındıran kabak çorbası, farklı bir tat arayanlar için iyi bir seçim olacaktır. Püre haline getirilen balkabağı ile hazırlanan çorba, krema kıvamı ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

Yemek 14-01-21 11:45

Kendisi nefis, adı garip Alman pastası: Arı sokması pastası tarifi

Yumuşak hamuru, vanilyalı krema ile doldurulmuş ve üzerine çıtır ballı badem eklenen bu Alman pastası adı tuhaf olsa da nefis lezzetiyle damakları çatlatıyor. Arı sokması pastası tarifine gelin yakından bakalım.

Yemek 21-12-20 15:40

İsminin hakkını veriyor! Prenses tatlısı gurme isimlerden tam not aldı

İsminin hakkını veren prenses tatlısı, 56 yıldır Sinopluların vazgeçilmez lezzeti... İki tartolet arasına hafif krema koyulup üzeri çikolatayla kaplanan tatlı, gurme isimlerden tam not alıyor.

Yemek 20-11-20 07:38

Bu tatlı Sinop’un eşsiz lezzeti oldu

Sinop’ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses tatlısı’, ilgi odağı oluyor.Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.

Yurthaber 19-11-20 10:40

Ekler tarifi nedir? Ekler nasıl yapılır? Ekler malzemeleri nelerdir? İşte ekler tatlısının tarifi...

Ekler tatlısı hemen hemen her pastanede görebileceğimiz oldukça aşina olunan bir tattır. Genellikle pastanelerden hazır olarak alınarak tüketilen ekler tatlısı yumuşak hamuru, krema dolgusu ve çikolatasıyla lezzet şöleni sunar. Peki ekler nasıl yapılır? Ekler tarifi nedir? Ekler malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Yemek 22-10-20 10:00

Karlar ülkesinde bir prenses: Alman pastası tarifi

Yumuşacık, puf puf kabaran bir kek ve içinde ağızda dağılan bembeyaz krema...

Yemek 01-07-20 12:26

Profiterol tarifi: Bir lokmada gelen mutluluk, en kolay haliyle!

Profiterol tarifi en kolay ve en profesyonel nasıl yapılır, görelim. Özel hazırlanmış krema ile doldurulmuş çıtır pasta topları, nefis çikolata sosu ile buluşuyor.

Yemek 09-06-20 16:52

Mantar çorbası tarifi: Restoran lezzetinde mantar çorbası nasıl yapılır?

Lokanta usulü kıvamı yoğun, lezzeti yerinde bir mantar çorbası tarifi hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Krema kullanmadan hazırladığımız mantar çorbası, hem hafif hem de kıvamı yerinde bir lezzet oldu doğrusu.

Yemek 02-06-20 12:09

56 yıllık ’prenses’ tatlısı, Sinop’un simgesi oldu

Sinop’ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses’ tatlısı, ilgi odağı oluyor.

Yurthaber 30-05-20 11:55

Mardin’de kargo aracında kaçak malzemeler ele geçirildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde jandarmanın durdurduğu bir kargo aracında yüklü miktarda kaçak malzeme ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Nusaybin ilçesi sınırları içerisinde İpekyolu üzerinde yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti neticesinde bir kargoya ait araçta yurda kaçak yollardan sokulmuş yaklaşık piyasa değeri 485 bin TL olan 225 adet çeşitli marka ve modellerde faturasız yabancı menşeili akıllı cep telefonu, 4 bin 600 adet 150 gramlık krema, 2 bin 799 adet 90 gramlık balık konservesi, 552 adet 200 gramlık et konservesi ve 413 kilogram hayvansal yağ ele geçirildi.

Haber 15-01-20 09:51

Prenses tatlısı Sinop'un simgesi oldu!

Sinop'ta 55 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen prenses tatlısı, ilgi odağı oluyor. Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.

Yemek 23-12-19 09:42

55 yıllık 'prenses' tatlısı, Sinop’un simgesi oldu

SİNOP'ta 55 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses' tatlısı, ilgi odağı oluyor.

Haber 24-11-19 11:46

Türkiye hayvan haklarında sınıfta kalıyor

HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat: - "Hayvanat bahçesi, yunus parkı, hayvanlı sirkler, pet shoplar olmaması gereken şeyler. Bu kadar bakım evinin olduğu yerde, faytonlu atların alternatifinin olduğu yerde, yunuslar denizde saatte yüzlerce kilometre yüzmesi gerektiği halde onları hapis altına aldığınız ve insanlara da burada hayvanlar mutluymuş gibi anlattığınız, yasalarla da bunu krema gibi üzerine koyduğunuz zaman Türkiye maalesef hayvan haklarında sınıfta kalıyor" - "Hayvanların maalesef mevcut yasayla koruma altında olduğunu söylemiyoruz. Bizim medyada gördüğümüz olaylar yüzde 1. Yasanın Kabahatler Kanunu kapsamından çıkıp ceza kanunları kapsamına alınmasını yani bu kişilerin yargılanmasını istiyoruz. Bunu insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları açısından istiyoruz. Bu insanlar ilk denemelerini hayvanlar üzerinde yapıyorlar. Siz bu kişiye 4 taksitte para cezası derseniz ve adeta ödüllendirirseniz, aslında yasa vardır ama yoktur hükmündedir" - "Bir kediye tecavüz etmiş, bir köpeği zehirlemiş, eşeğe, ata işkencelerde bulunmuş insanlarla beraber yaşamaya zorlanıyoruz. Bu kişiler yargılanmış olsaydı, sabıka kayıtlarına işlenmiş olsaydı hayvana kötü muameleden mahkum oldukları ortaya çıkacaktı"

Haber 03-10-19 11:26

Rekor denemesi için 3 kilometrelik pasta yapacaklar

İzmir'de bu yıl ilki düzenlenecek festival kapsamında bin 500 pasta ustası, 200 bin yumurta, 2 ton un ve şeker, 5 ton krema kullanarak, 3 bin metre uzunluğunda pasta yapıp rekor kırmayı deneyecek

Yurthaber 21-09-19 12:31

Rekor denemesi için 3 kilometrelik pasta yapacaklar

İzmir'de bu yıl ilki düzenlenecek festival kapsamında bin 500 pasta ustası, 200 bin yumurta, 2 ton un ve şeker, 5 ton krema kullanarak, 3 bin metre uzunluğunda pasta yapıp rekor kırmayı deneyecek

Finans 21-09-19 12:31

Büyüközer: Birçok dondurmada süt ve krema bulunmuyor

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, yaz aylarının en çok tüketilen yiyeceklerinden olan dondurmaya karşı uyardı. Büyüközer, birçok dondurmanın içerisinde süt ve krema bulunmadığını, aroma ve tatlandırıcıların kullanıldığını belirtti.

Yemek 01-07-19 10:50
Haber 01-07-19 10:24

Bu tatlı Sinop’un eşsiz lezzeti oldu

Sinop’ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses tatlısı’, ilgi odağı oluyor.Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.

Haber 09-05-19 17:08

Canan Karatay'ın önerisi yine çok tartışılacak

Kocaeli Kitap Fuarı'nda konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, "Bana 'Çayı şeker koymadan nasıl içelim?' diye soruyorlar. Ben de 'Tereyağı koyun' diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur" dedi.

Trend 28-04-19 15:41

Kremalı Sebzeli Makarna

Akşama ne pişirsem diye düşünenler için çok lezzetli ve bir o kadar pratik bir makarna tarifimiz var. Brokoli ve ıspanağın krema ile enfes buluşmasına bayılacaksınız. Mutlaka deneyin!

Yemek 28-02-19 12:04

İş yerinden baharat, kadayıf, şeker hırsızlığı

AKSARAY'da bir gıda toptancısından 4 bin lira değerinde, baharat, tel kadayıf, krema, bulaşık teli ve 1 çuval toz şeker çalındı.

Haber 01-01-19 15:42